Общо

 • Свържете вашия Navigator V към компютъра чрез осигурения USB кабел. Инструкциите за употреба са запазени в PDF формат в папката "РъководствонаСобственика" или на страницата на Navigator V в раздела Данни за изтегляне.
 • Разликата е проста: версията за подготовката на навигацията не включва стойката за монтиране с 4 бутона, тъй като стойката за монтиране вече е фабрично монтирана.
 • Да. Устройството има гнездо за карта microSD за карти до 64GB (карта SDXC). Паметта може да бъде използвана за допълнителни карти, както и за запазване на MP3. Уверете се, че SD картите са форматирани във FAT32. Формат exFAT не се поддържа.
 • Устройството има гнездо за карта microSD за карти до 64GB (карта SDXC). Паметта може да бъде използвана за допълнителни карти, както и за запазване на MP3. Уверете се, че SD картите са форматирани във FAT32. Формат exFAT не се поддържа.
 • Да, всички карти, които са налични от Garmin или за Garmin устройства могат да бъдат зползвани и с Navigator V. Допълнителни карти могат да бъдат закупени и от BMW Motorrad, и от Garmin. Можете да откриете общ преглед на картовия материал на Garmin на сайта на Garmine.
 • Грешки в данните на картата могат да бъдат докладвани на Garmin с помощта на програмата Base Camp за допълнителна обработка. За да направите това, свържете Navigator V към компютъра си и отворете Base Camp. Вече можете да докладвате грешката като натиснете вдясно върху прегледа на картата под опцията "Докладване на грешка на карта".
 • За да може Navigator V да се използва в автомобила са необходими комплект за автомобил, съдържащ стойка с вграден високоговорител, държач на ветрозащитно стъкло и свързващ кабел. Това може да бъде постигнато с оригинален BMW аксесоар с номер на част 77 52 8 544 460.
 • По принцип е възможно. Navigator V приляга в държача и захранването на батерията също работи. За разлика от Navigator IV, Navigator V няма вграден високоговорител. Комплектът за автомобил за Navigator IV също няма високоговорител, което означава, че гласовите съобщения не могат да бъдат чути. Ето защо е по-добре да се използва комплект за автомобил с вграден високоговорител за Navigator V.
 • Съгласието с условията на лиценза се изисква само докато устройството все още не приема от сателит и не е било преместено. След като първият път карате с Navigator, вие вече няма нужда да потвърждавате съгласието си с условията. Само приемане не е достатъчно за това. Navigator трябва да бъде и преместен.
 • При прехвърляне чрез BaseCamp, маршрутите и любимите се запазват постоянно на устройството. Ако искате постоянно и безвъзвратно да изтриете всички маршрути и любими от Navigator, първо направете това в устройството като изтриете маршрутите и любимите в съответните менюта. След това свържете устройството към компютър и изтрийте всички файлове в поддиректорията/GPX, където са запазени маршрутите и любимите.
 • LIN-шина (Local Interconnect Network) е най-новата и най-универсалната серийна комуникационна система в превозното средство. Тя представлява отворен стандарт "под” CAN и се използва, където технологията CAN-шина отнема твърде много време. LIN улеснява простата комуникация за интелигентни датчици и задвижващия механизъм, за които ширината и гъвкавостта на лентата на CAN не е необходима.
 • TMC е абревиатурата за Traffic Message Channel (Канал за предаване на трафик информация). TMC е трафик информация, която се предава от много трансмитери заедно с радио програми. TMC информацията не може да бъде чута в радио сигнал, но може да бъде декодирана с подходящи приемници. Информацията може да бъде използвана чрез програми за автоматично определяне на маршрута, например за избягване на маршрути със задръстване или опасности.
 • Text-to-speech означава бързина и най-важно удобство за потребителя на Navigator V. Защото гласовото съобщение не само казва посоката, но и наименованието на пътя. Това предотвратява смесването при завиването и опростяване на навигацията. Предишните гласови съобщения винаги са предавани с истински глас и предварително записани. След това гласовите съобщения се събират ако се изисква от съответните раздели на съобщението и се прослушват. Ако сте искали да използвате предварително записани имена на пътища, щеше да е необходимо да се дигитализират всички имена на пътища в картовия материал, което би било невъзможно поради обема. От друга страна Text-to-speech чете текста с ефективно подражаем човешки глас. Така не работи с предварителни записи, а знае ударението на всяка буква, сричка и техните комбинации. Резултатът е съобщение, което прави навигацията значително по-лесна за вас.

Общо за Bluetooth

 • Можете да свържете Bluetooth комуникационна система, мобилни телефони, смартфони и други Navigator V устройства с вашия BMW Motorrad Navigator V.
 • Не, не е възможно. BMW Motorrad Navigator или Media Player е активен само когато слушалки с A2DP-опция са свързани с Bluetooth. Ако не са свързани Bluetooth слушалки, BMW Navigator V и гласови съобщения чрез кабел за BMW Motorrad аудио система.
 • Да, възможно е. За мотоциклети K 1600 GT, K 1600 GTL и R 1200 RT гласовите съобщения прозвучават когато са свързани с допълнителния аксесоар на аудио системата чрез съществуващите високоговорители. При използване на комплекта за автомобил за BMW Motorrad Navigator V (номер на част 77 52 8 544 460) гласовите съобщения ще прозвучават чрез високоговорителя, вграден в стойката на автомобила.
 • Удобно и практично: маршрути и любими елементи могат да се обменят чрез Bluetooth. При пренос на маршрути може да се получат леки отклонения, ако същата пътна карта не е монтирана и на двете устройства. Тъй като маршрутът винаги се преизчислява с помощта на данните на картата на съответното устройство.
 • Не, Bluetooth преносът на данни между Navigator IV и Navigator V не е възможен, тъй като Navigator V има по-нова вътрешна система за запазване на маршрути (наречени Пътувания), която не е съвместима с Navigator IV. Bluetooth преносът на данни към Navigator Adventure не е възможен, тъй като той не поддържа Bluetooth. Преносът на данни между устройствата Navigator Adventure се извършва чрез ANT Standard.

Комуникация с Bluetooth

 • Да, Navigator V има вграден Bluetooth интерфейс. Затова можете да го ползвате заедно с BMW Motorrad комуникационната система. Така че, гласовите съобщения от Navigator V могат да бъдат предадени безжично към BMW Motorrad каската. Това не прекъсва интерком връзката между каските на BMW Motorrad. Гласовите съобщения се предават само към едната каска тук (каската на мотоциклетиста). Ако има мобилен телефон с Bluetooth опция, както и Navigator V, то връзката е директна с Navigator V вместо с каската. Може да бъде лесно използван с помощта на Navigator V. По този начин входящите повиквания се показват на Navigator V с телефонен номер. Можете да приемате или отказвате повиквания чрез Navigator V. Дори можете да набирате. Тук Navigator V действа като клавиатура.
 • Да, по принцип е възможно. Но не гарантираме, че ще работи без проблеми. За оптимално функциониране се препоръчва използването на комуникационната система на BMW Motorrad.
 • Съответните инструкции за експлоатация описват процедурата за свързване на Bluetooth устройства към BMW Motorrad комуникационната система и Navigator V.
 • Да, възможно е. Гласовите съобщения и музиката от Media Player могат да бъдат чути само на една каска. Ако искате да използвате Navigator V две BMW Motorrad комуникационни системи, първо трябва да го свържете с каска (каската на могоциклетиста). Втората каска е свързана с първата каска, както е описано в инструкциите за експлоатация на BMW Motorradc комуникационната система. Интерком връзката остава непокътната дори по време на гласовите съобщения от Navigator V.
 • Силата на звука на BMW Motorrad комуникационната система, управлявана чрез MMC контролера, изисква последната версия на софтуера на BMW Motorrad комуникационната система v250. Софтуерът е наличен безплатно при вашия оторизиран дилър на мотоциклети BMW.
 • Не. Управлението на силата на звука чрез MMC контролера изисква Bluetooth каската да разрешава силата на звука да се управлява дистанционно. Дистанционното управление с MMC контролер се поддържа само чрез BMW Motorrad комуникационната система.
 • Ако използвате Navigator V заедно с BT комуникационната система, препоръчваме изключване на тоновете на клавиша и сензорния екран. За да направите това, отидете на главната страница на Navigator V и натиснете "Сила на звука". На следващата страница, натиснете гаечния ключ в горния ляв ъгъл. За да изключите тона на клавишите, отстранете зеления маркер като натиснете "тонове на клавиши".

Мобилен телефон с Bluetooth опция

 • Тъй като Navigator V няма никакъв вграден високоговорител, съобщението се показва ако няма изход за аудио. Така че свързване по телефона е допустимо само ако Bluetooth слушалки или каска, или комплект за автомобил (с активирано захранване), е свързан. Връзката на смартфона чрез Bluetooth разбира се винаги работи без слушалки или комплект за автомобил.
 • Ако е активно телефонно повикване чрез Navigator V и има Bluetooth свързване на мобилен телефон, гласовите съобщения от Navigator V са спрени за сметка на телефонното повикване. Все пак предупредителен звук сигнализира за навигационните команди по време на телефонно повикване. Виждате ги едновременно и на екрана на Navigator V.
 • Не, не е възможно. BMW Motorrad Navigator V не може да възпроизвежда никаква музика чрез Bluetooth. Вместо това моля използвайте вградения Media Player в BMW Motorrad Navigator V.

Подготовка на навигацията

 • Подготовките на навигацията на K 1600 GT / GTL и R 1200 GS са много подобни и са базирани на същата технология. Многофункционалният контролер на R 1200 GS управлява директно Navigator V. Многофункционалният контролер на K 1600 GT / GTL управлява инструменталния клъстер, който след това изпраща кратки команди към Navigator V.
 • Не, не е необходима специална версия на BMW Motorrad Navigator V за R 1200 GS. Защото съществуват две различни възможности за Navigator V. Версията за подготовка на навигацията не включва стойка за монтиране с 4 бутона, тъй като тя вече е прикрепена към R 1200 GS.
 • Подготовката на навигацията включва многофункционален контролер, монтажна скоба и стойката за монтиране чрез инструменталния клъстер. Отделните компоненти могат да бъдат преоборудвани по-късно.
 • Не, не е възможно. Подготовката на навигацията изисква LIN шина. Тя не е налична на модел R 1200 GS преди 2013.
 • Да, Navigator V със стойка за монтиране с 4 бутона, включена в пакета, може също да бъде използван с R 1200 GS. За монтаж се изисква и монтажната скоба чрез инструменталния клъстер.
 • Да, възможно е. Единственото изискване е Navigator IV да е с версия на софтуера 4.90 или по-нова. Ако е необходимо, софтуерът на Navigator IV могат да бъдат актуализирани чрез WebUpdater.
 • Garmin Zumo 660 влиза в подготовката на навигацията, която също я захранва с електричеството. Управление чрез многофункционалния контролер и всички други специални характеристики на Navigator IV или Navigator V не се поддържат.
 • Алармата на резервоара на Navigator V на K 1600 GT / GTL е базирана на указателя на разстояние, който се пренася от мотоциклета. Можете да настроите прага на предупрежденията на навигатора индивидуално. Той е независим от резервната лампа на K 1600 GT / GTL. Докато на R 1200 GS алармата на резервоара е свързана с предупредителната светлина на резервоара на мотоциклета. Прагът на задействане е във връзка с R 1200 GS без да функционира. Алармата на резервоара се издава заедно с алармата на резервния на R 1200 GS.
 • Не, това не е възможно, тъй като стойката за монтиране с 4 бутона не поддържа LIN шината.
 • Да. Държачът на подготовката на навигацията на 2013 R 1200 GS или по-нов е напълно съвместим с Navigator IV и Navigator V. Поддържа се пълният спектър функционалност на Navigator V.
 • Да. Стойката на подготовката на навигацията на K 1600 GT / GTL е изцяло съвместим с Navigator IV и Navigator V. Тъй като Navigator V има по-голям дисплей от Navigator IV, капакът на уреда на мотоциклети K 1600 GT / GTL преди 2014 (номер на част: 46 63 8 546 302) трябва да бъде подменен. Само тогава целият екран на Navigator V става видим. Съответният капак за отделението на навигацията може да бъде получен чрез следния номер на част: 46 63 8 546 367.

Експлоатация и характеристики

 • Да, Navigator V може да изчислява маршрути с много завои. Въпреки всичко, това са най-удачните връзки между две точки.
 • Базата данни с дилъри на BMW Motorrad на вашия Navigator се актуализира веднъж годишно. Можете да изтеглите най-актуалната версия от страницата на Navigator V. За да стартирате инсталацията просто копирайте файловете във вашия навигатор. В базата данни има точни инструкции.
 • Можете да изтеглите изображенията с последните превозни средства на BMW Motorrad от страницата на Navigator V. В момента модели R 1200 GS, K 1600 GT, K 1600 GTL и R 1200 RT са налични в различни цветове.
 • На K 1600 GT / GTL, актуализациите на TMC се получават чрез радиото на мотоциклета и се предават от там към Navigator V. Тъй като R 1200 GS няма радио, актуализациите на TMC не са налични тук.
 • Малките триъгълници показват, че съответната функция на Navigator V може да бъде активирана чрез натискане и задържане на MMC Контролера. Или чрез натискане вдясно, или вляво – в зависимост от подравняването на триъгълниците.
 • Не, не е възможно да се персонализира началния екран.
 • Не, корпусът и екрана на Navigator са защитени срещу гориво. Просто можете внимателно да избършете пръските от гориво с чиста кърпа.
 • Функцията компас на Navigator е базирана на електронен компас, а не на механичен магнитен компас. Електронният компас определя посоката чрез откриване на разликата между две различни точки на измерване. Ако Navigator не се движи, то очевидно няма разлика и посоката на компаса не може да бъде определена. Но веднага щом започнете движение, разликата може да бъде изчислена. Компасът показва правилната посока.
 • BMW Motorrad Navigator не поддържа определяне на местоположението. Тази функция се използва за активиране на навигацията чрез изчисляване на тахометричния сигнал и така наречения "жироскоп" (магнитен компас) дори в ситуации, където не е възможно приемане на сигнал от сателит. Например, като тунел.
spinner