Какви за изискванията, за да може допълнителното оборудване Connectivity да се използва с TFT дисплей?

1) Мотоциклет с допълнително оборудване 6AB Connectivity,

2) Смартфон и комуникационната система на BMW Motorrad за мултимедия и телефони,

3) Приложението BMW Motorrad Connected за навигация, базирана на смартфон, за смартфони с iOS или Android.

Допълнителни бележки: може да са приложими такси от тарифи за пренос на мобилни данни. Повече информация за тарифите за роуминг и пренос на данни можете да откриете от своя доставчик на услуги. По-голямата част от съвременните смартфони поддържат телефонни услуги (режим за свободни ръце), медия плейър (A2DP и AVRCP) и навигация (SPP/iAP). Приложението BMW Motorrad Connected за устройства на Apple с iOS от 10.3.1 или устройства с Android от 6.0.1. Типът и обхватът на навигацията зависят от техническаа среда, както и от крайното устройство на потребителя. Навигацията може да се използва като част от приложението BMW Motorrad Connected, докато BWM Motorrad получава картови данни и навигационни услуги от доставчик трето лице, но поне 3 години от първата регистрация.

Кои смартфони са съвместими с Connectivity?

По-голямата част от съвременните смартфони поддържат телефонни услуги (режим за свободни ръце), медия плейър (A2DP и AVRCP) и навигация (SPP/iAP). Приложението BMW Motorrad Connected за устройства на Apple с iOS от 10.3.1 или устройства с Android от 6.0.1. 

Съвместими са например следните устройства:

iOS: iPhone 6, iPhone 6s, iPhone 7

Android: Samsung Galaxy S6, Samsung Galaxy S7, Sony Experia Z5, Motorola Moto G, Motorola Moto X Style, LG G5, Huawei Mate 8, HTC Perfume

С кои от комуникационните системи за каски с Bluetooth работи допълнителното оборудване Connectivity?

Bluetooth връзка между TFT дисплея и комуникационната система: гарантирана е съвместимост за комуникационната система на BWM Motorrad. Успешната връзка с други комуникационни системи с Bluetooth е напълно вероятна поради използвания Bluetooth стандарт, но не може да бъде гарантирана от BMW Motorrad. Регулирането на силата на звука чрез мултиконтролера работи само с комуникационните системи на BMW Motorrad.

В кои държави може да се използва навигацията?

Текущо покритие на навигацията с данни за детайлни карти:

Австралия, Австрия, Азербайджан, Азорски острови, Албания, Алжир, Американски Вирджински острови, Ангола, Андора, Аржентина, Балеарски острови, Бахами, Бахрейн, Беларус, Белгия, Бенин, Боливия, Босна, Ботсвана, Бразилия, България, Венецуела, Виетнам, Гваделупа, Гватемала, Германия, Гибралтар, Гърция, Дания, Доминиканска република, Египет, Еквадор, Ел Салвадор, Естония, Израел, Индия, Индонезия, Иран, Ирландия, Исландия, Испания, Италия, Йордания, Казахстан, Каймански острови, Канада, Канарски острови, Катар, Кения, Кипър, Колумбия, Коста Рика, Кувейт, Латвия, Ливан, Литва, Лихтенщайн, Люксембург, Мавриций, Мадейра, Македония, Малайзия, Малта, Мански острови, Мароко, Мексико, Молдова, Монако, Нигерия, Нидерландия, Никарагуа, Нова Зеландия, Нова Каледония, Норвегия, Обединени арабски емирства, Обединеното кралство, Оман, Острови в Ламанша, Пакистан, Панама, Парагвай, Перу, Полша, Португалия, Пуерто Рико, Реюнион, Румъния, Русия, Саудитска Арабия, Свети Бартелми, Сингапур, Словакия, Словения, Съединените американски щати, Сърбия, Тайван, Тайланд, Того, Тунис, Турция, Украйна, Унгария, Уругвай, Филипините, Финландия, Франция, Хондурас, Хърватия, Черна гора, Чехия, Чили, Швейцария, Швеция, Южна Африка, Ямайка.

Могат ли данните за картите да бъдат изтеглени за навигация на базата на смартфони, или е необходимо да има постоянна мобилна онлайн връзка?

Данните за картите за всички включени държави и региони могат да се изтеглят локално на смартфона в приложението BMW Motorrad Connected. Силно ви препоръчваме да изтеглите данните за картите, за да не сте ограничени от мрежовото покритие. С локално изтеглените карти клиентът винаги е на сигурно място и може да се движи бързо и лесно. Използването на онлайн навигацията може да доведе до такси за роуминг и висок пренос на мобилни данни. Данните за картите могат да се изтеглят само с няколко стъпки: менюто „MORE” (ОЩЕ) в приложението BMW Motorrad Connected, след това „Download maps“ (Изтегляне на карти); щракването върху стрелката в горния десен ъгъл позволява да изберете региони за изтегляне.  

Прехвърлят ли се лични данни към BMW Motorrad чрез приложението?

Не се използват или съхраняват никакви лични данни.  

Мога ли да чуя гласови команди или да си пусна музика от BMW Motorrad Navigator, когато комуникационната система, вградена в каската, е свързана с TFT дисплея?

Не. Аудио изходът на BMW Motorrad Navigator може да се използва само ако навигаторът е свързан директно с комуникационната система, вградена в каската.

Съвети за най-добра употреба

Bluetooth връзка: установяването на Bluetooth връзка, така нареченото сдвояване на TFT дисплея с мобилното ви устройство и комуникационната система на BMW Motorrad Communication, е описано в пълни подробности в ръководството за мотоциклетиста. В някои случаи може да е необходимо сдвояването да се повтори. Ръководството за мотоциклетиста предлага и полезни съвети и начини за отстраняване на неизправности в случай на проблеми.

Аудио изход: за оптимален аудио изход, докато слушате музика или сте на телефона, е полезно да зададете нивото на аудио изхода на мобилното устройство на максимум. Силата на аудио звука по време на каране може да се регулира директно посредством контрола на силата на звука на комуникационната система, вградена в каската, или посредством мултиконтролера (когато се използва комуникационна система на BWM Motorrad).

Навигация: изтеглянето на данни за картите на смартфона чрез приложението BMW Motorrad Connected прави мотоциклетиста независим от мрежовото покриие и роуминга. В приложението BMW Motorrad Connected: меню „MORE” (ОЩЕ), след това „Download maps“ (Изтегляне на карти). Щракването върху стрелката в горния десен ъгъл позволява да изберете региони за изтегляне.   

Налично за посочените мотоциклети

spinner