Комуникационната система се състои от M-ASK-H, микрофон и два високоговорителя за каска, както и NiMH батерии, които имат непрекъснато време на работа от десет до дванадесет часа. Системата се управлява чрез модул с три бутона, който пасва идеално в задната част на каската.
Комуникационната система на BMW Motorrad има за цел да позволи на мотоциклетиста и на пътника да комуникират, но също така дава възможност за комуникация с други устройства, съвместими с Bluetooth. Например, освен че може да говори с пътника, мотоциклетистът може също да чуе указания от BMW Motorrad Navigator, да провежда телефонни разговори или да слуша музика, при условие, че другите устройства също са съвместими с Bluetooth.
Комуникационната система на BMW Motorrad позволява и комуникация от мотоциклет до мотоциклет. В зависимост от условията, системата има възможност за комуникация на разстояние до 100 метра, с леки ограничения за качеството на звука. Ако връзката се прекъсне поради по-голямо разстояние или лоши условия, тя автоматично ще бъде възстановена, когато разстоянието отново се скъси.
+ Прочети още

Дори още по-подробна информация за технологията

spinner