Разходка, пазаруване и рок.

Музика, мотоциклети и новият heritage на Pure&Crafted Festival 2017.

Около 10 000 ентусиазирани посетители се радват на музика, мотоциклетната култура и новия heritage лайфстайл сред наистина приятна атмосфера на Pure&Crafted Festival в Berlin. Старата електроцентрала Румелсбург върху река Шпрее предоставя идеалния фон за това.

Последните слънчеви лъчи от късните летни дни преминаха през високите прозорци на тухлената сграда на старата електроцентрала Румелсбург. Цели два дни историческото място на река Шпрее беше център на персонализирането и на света на heritage, което даде на фестивала неговия много специален и уникален чар. В общия магазин могат да се открият подходящите дрехи и ръчно произведени аксесоари, докато от другата страна в зоната на колела има огромен избор от невероятно персонализирани мотоциклети, проблясващи на следобедните лъчи. На открит въздух в Берлин посетителите танцуваха радостно под звуците на Interpol, Car Seat Headrest или Kytes.  

+ Прочети още

Мотоциклет за страст

За много от посетителите самото отиване до Pure&Crafted е било приключение. Те поеха по пътищата, препоръчани от BMW Motorrad и стигнаха до Берлин през Шпреевалд от юг или през долината на Елба на север от Германия. В зоната на колела на Pure&Crafted Festival, те се запознаха с известни гиганти от света на персонализираните мотоциклети, както и с млади майстори на мотоциклети с вдъхновяващи идеи. Общо седем отбора демонстрираха креативността си в състезанието по персонализиране по идея на BMW Motorrad Germany. Преди фестивала, всеки от участниците получи по един R nineT Pure, който трябваше да модифицира с разходи за материали не повече от €4000. На церемонията по награждаване на Pure&Crafted, персонализаторите Rabbit Ground от Рюселсхайм постигнаха успех със своята версия на изчистен боксер.  

+ Прочети още

Тиха поява на E-LisaBad.

Много специална премиера доведе до истинска сензация на фестивала. Малко преди сета на Car Seat Headrest събота вечер, персонализаторът Ралф Райк тихо се качи на главната сцена. Когато започна да върти гуми, публиката не издаде нито звук. Скърцането на въртящите се гуми проби през тълпата, а в същото време не се чуваше шум на двигател. Ралф беше първият в света на персонализирането, който модифицира BMW E-Scooter C evolution. Резултатът се казва „E-LisaBad“ и е футуристичен драгстер за пистата. Модификацията на скутера, който в същото време е и представителния мотоциклет на Pure&Crafted 2017, демонстрира неговата E-мощност на Glemseck 101.  

+ Прочети още
Към историята external-link-arrow-slim

Най-вече през неделя семейства, приятели и мотоциклетисти бяха привлечени към сцените на фестивала Pure&Crafted за еднодневно пътуване. Сред спокойната атмосфера те попиха от слънчевите лъчи, взеха участие в ездите в берлинския хинтерланд или наеха мотоциклет за тестов пробег от камиона на BMW Motorrad. Следващото поколение мотоциклетисти получиха това, което искаха, в зоната за деца. Тези, които преминаха успешно през курса за мотоциклетист, получиха страхотно изработената детска шофьорска книжка – първата стъпка по пътя към карането на истински мотоциклети. Момчетата от оригиналния колодрум вече са на върха на скалата за умения за каране. Те караха не три, а четири BMW R 25 едновременно в стената на смъртта и удивляваха публиката от на Pure&Crafted от сутрин до вечер.  

+ Прочети още

Любов към музиката

Interpol, Car Seat Headrest, Kytes – групите на фестивала Pure&Crafted обещаваха широк спектър от класически рок с китари, електронни психеделични парчета до написани на ръка акустични песни. Когато събота следобед Ladys von Gurr откриха главната сцена със своя напълно уникален стил, небето над Berlin се прочисти и слънцето продължи да грее през остатъка от уикенда. Музиката се чуваше в цялата област, но това не пречеше на разпалените дискусии за персонализирани мотоциклети в зоната на колела.  

+ Прочети още

Най-доброто от новия Heritage

Общият магазин се намираше в силно осветения машинен цех на електроцентралата, която е била построена през 1906 г. От тавана може да се види висящ кран с историческа стойност. Също както всичко останало тук, цехът е в почти оригиналното си състояние и е свидетел на немската индустриална архитектура от първите години на 20-ти век. Добре поддържаният цех беше рай за пазаруване за любителите на heritage и на ретро продуктите. Там можеше да се намери всичко от стилни каски за скутери, висококачествени кожени колани и ръчно произведени обувки. Жена-шапкар от Берлин изуми всички с традиционната си работа. Чисто и произведено на ръка – най-доброто от индивидуалността.  

+ Прочети още

Тези, които искаха да разпуснат след пазаруването, посещаваха бръснарите за малко триминг или презареждаха с най-доброто от уличната кухня от един от камионите или щандовете за храна. След това те влязоха в зелената кабинка, за да си направят малко снимки. Снимка с R nineT Scrambler с добавка комплект Spezial фрезовани части бяха перфектният сувенир. Повече от един на десет посетители на фестивала Pure&Crafted си взе такъв. Докато събота вечер приключи по страхотен начин с фойерверки над Шпрее, остатъците от неделя вечер преминаха под приятния звук на The Kytes. За много от присъстващите, последното изпълнение на главната сцена беше сред най-интересните неща за целия уикенд. Чуха се много въпроси дали следващата година ще има повторение. Отговорът беше „Да, ще има“. Скоро ще бъдат ясни подробности.  

+ Прочети още

R nineT Scrambler

Още истории, които могат да ви бъдат интересни.

spinner