Отнесен от Земята на усмивките.

Виещи се офроуд отсечки, планински пътища и изключително остри завои.

Мотоциклетистите от International BMW Motorrad GS Trophy 2016 г. трябваше да изпитат своите умения. Пейзажът на Златния триъгълник на Югоизточна азия, където се срещат границите на Тайланд, Бирма и Лаос, е изпълнен с множество предизвикателни маршрути.

От Чианг Дао до най-красивите места в Тайланд.

От Чианг Дао, отборите си проправиха път до Ламфун, Мае Срианг, Мае Хонг Гон и Пай. По време на състезанието, мотоциклетистите успяха да достигнат до някои изключителни забележителности – многовековни пътеки, девствени планински региони и джунгли.
„Горд съм, че GS Trophy се проведе в Югоизточна Азия и успяхме да покажем този зашеметяващ регион на мотоциклетисти от целия свят“, каза Хейнер Фауст, ръководител на Отдел продажби и маркетинг в BMW Motorrad.
Тайланд беше идеалното място за шестото издание на Int. GS Trophy Участниците бяха впечатлени не само от изключителните маршрути, но и от вълнуващата култура и хора.
+ Прочети още
GS Trophy е изключително преживяване в невероятна страна. “

Стефани Буисон, Международен женски отбор

Звезда на две колела

Сядайки на седалката на водача на GS.

Звезда на две колела

Маршрутът с дължина от 1 400 километра преведе отборите през очарователни природни райони и разнообразни локации, можещи да се похвалят с множество културни забележителности. Мотоциклетистите и техните мотори бяха посрещнати с широки обятия навсякъде, където отидеха. Децата често бързаха към моторите, за да погледнат отблизо огромните приключенски мотори.

Дамският отбор получи много изненадани погледи. „Когато местните осъзнаваха, че ние сме жени, те бяха абсолютно смяни“, спомня си Ами Харбург от Австралия.

+ Прочети още

Необходимо е малко охлаждане.

С температури, надвишаващи 30 градуса, някои от мотоциклетистите скачаха в реките, за да се охладят.

Необходимо е малко охлаждане.

В началото на International GS Trophy, времето наистина затрудни живота на мотоциклетистите. Маршрутите трябваше да бъдат променяни поради силните дъждове. Но на следващия ден, бурята утихна и отборите изпълниха специалните изпитания под лъчите на греещото слънце.

През седмицата, температурите се повишиха до 30 градуса с висока влажност. Никой не се изненада, когато целият отбор на Япония скочи право в реката, с пълна екипировка, за да се охлади.

+ Прочети още

Всички в ляво: движението в Тайланд.

Първо, мотоциклетистите на GS трябваше да свикнат с пътното движение в Тайланд. Там се шофира от лявата страна на шосето. А и блъсканицата по улиците беше нова за тях.
Рикши, пикапи и скутери.
Цели семейства, натоварени на малки скутери, рикши и пикапи, претъпкани с хора и багаж, успяваха да преминат през тесните улици.
По тайландските шосета преминаваха много малко автомобили. „Тук няма автомобили, само мотоциклети и скутери. Това е толкова яко“, каза Денис Годуин от отбора на САЩ.
+ Прочети още

Винаги добронамерени

Тайланд също е наричан и „земята на усмивките“. И това е абсолютно правилно. Местните хора са известни с тяхното гостоприемство. Участниците в състезанието изпитаха тази добронамереност от първа ръка. „Местните хора са страхотни. Те са наистина щастливи, когато ги поздравявам на тайландски“, сподели Стефани Боисон от Франция.

Будистки храмове, рибарски селища и джунгли.

Дневните етапи превеждаха мотоциклетистите през джунгли, планини и огромни оризови полета. Отборите също така успяха да видят будистки храмове и рибарски селища с традиционни наколни жилища.

По време на седемдневното пътуване, мотоциклетистите често виждаха отблизо слонове, водни биволи, петли, патици и прасета. „Беше страхотно преживяване да наблюдавам слонове в дивата природа. Маршрутите ни заведоха дълбоко в селските райони на Тайланд, далече от улиците и дори и от туристическите пътеки. Невероятно беше да мога да видя нещо такова“, каза Гастон Куирога от Аржентина.

+ Прочети още

Още истории, които могат да ви бъдат интересни.

Подходящи мотоциклети.

spinner