Един за всички, всички за един.

„Ще ти помогна, но все пак искам да победя.“

Не можете да повдигнете 238-килограмов мотоциклет през ствол на дърво сами. И точно това беше идеята. Отборите трябваше да покажат какво означава отборния дух.

Дърпане на GS по чакълест път в изгаряща жега. Това предизвикателство докара отбора до предела на техните възможности. Но мотоциклетистите не се предадоха, вместо това, обединиха сили, за да издърпат тежко натоварения мотоциклет по неравния път. Екстремните предизвикателства, през които преминаха мотоциклетистите в Тайланд, ги сближиха още повече. Те изковаха общност и приятелства, които ще оцелеят дълго след споделеното от тях приключение.

Участниците бяха от всякакви точки на света и се срещаха за първи път на Int. GS Trophy Но от самото начало на това ендуро приключение, те се наслаждаваха на изключително подкрепяща атмосфера.

Когато преходите ставаха трудни, отборите си помагаха един на друг.
Отборите показаха това отново и отново, през дългите дневни етапи и специалните изпитания. Членовете на отборите не само си помагаха един на друг, но когато ножът опреше до кокал, отборите помагаха и на други отбори. „При един от преходите спукахме гума. Отборът на Германия ни помогна да я ремонтираме. Ние щяхме да се справим и сами, но те настояха“, каза Оливър Туиг от отбора на Великобритания и добави: „Имаше дух на другарство, въпреки конкуренцията. Заедно с: Ще ти помогна, но все пак искам да победя.“
+ Прочети още

Научаване на отборен дух.

Отборът на Алпите.

Научаване на отборен дух.

Някои от мотоциклетистите бяха участвали в GS предизвикателство, преди Int. GS Trophy За това събитие, те обикновено се състезаваха само и не трябваше да се съобразяват с други членове на отбора. Но за това Ендуро предизвикателство, мотоциклетистите бяха в отбори по трима. Това беше ново преживяване за някои от тях. „В началото не се сработихме добре заедно. Но това, да се учим как да работим като отбор, беше страхотно преживяване. Най-вече, имайки предвид, че в миналото винаги съм карал сам", каза Алфред Шойрер от отбора на Алпите.

+ Прочети още

Съвместно пътуване до Тайланд.

Отборът на Китай пътува с мотоциклети до Тайланд само заради събитието.

Съвместно пътуване до Тайланд.

За да могат да се състезават успешно като отбори в International GS Trophy, много участници се свързаха един с друг и решиха да се срещнат преди събитието. Някои, като отборът на Китай, дори организираха съвместното си пътуване до Тайланд. „Решихме да пътуваме заедно с нашите мотоциклети до Тайланд, като отбор. Определено не искахме просто да долетим до там. Това пътуване наистина ни помогна да се сплотим като отбор“, каза Лианг Уен-Хао. На отбора на Китай бяха необходими общо четири дни, за да пристигнат в Чианг Мей.

+ Прочети още
Мотоцикклетисти на GS от целия свят: участници International GS Trophy 2016 г.

Женският отбор, който пише история.

Нещо липсваше на International GS Trophy през последните няколко години: жени, водачи на GS. Това се промени през 2016 г. Стефани Буисон от Фанция, Ами Харбург от Австралия и Мораг Кембъл от Южна Африка създадоха първия женски отбор в International GS Trophy. Въпреки че жените мотоциклетисти бяха конкуренти на другите отбори, все пак, те получиха много силна подкрепа.
Да се предадеш не е вариант.
„Момчетата бяха феноменални и показаха соята подкрепа във всички изпитания. Те викаха за нас и крещяха нашите имена“, каза Мораг Кембъл по време на събитието. Жените мотоциклетисти показаха, че притежават необходимото в това доминирано от мъже събитие: умения за каране, сръчност и издръжливост. Да се предадат не беше вариант за тях. Дори когато отборът трябваше да вдигне 238-килограмов GS мотоциклет през ствол на дърво с височина от 1,5 метра.
+ Прочети още
„Момчетата бяха феноменални и показаха своята подкрепа във всички изпитания. “

Мораг Кембъл, Международен женски отбор

Какво означава International GS Trophy за вас?

Фернандо Денека от отбора на Бразилия:

Фернандо Денека от отбора на Бразилия:

„Въпреки че отборът на Бразилия не се представи много добре, самото участие беше фантастично. Тайланд е прекрасен, хората бяха много любезни, а BMW R 1200 GS е изключителен. Това преживяване беше много специално в моя живот“.

+ Прочети още

Кори Виленьов от отбора на Канада:

Кори Виленьов от отбора на Канада:

„Събитието надмина всички мои очаквания. Беше наистина страхотно и се забавлявахме много. Всичко беше идеално. BMW Motorrad бяха свършили страхотна работа и аз наистина се наслаждавах на GS Trophy. Благодарен съм за тази възможност“.

+ Прочети още

Жан Жлабек от отбора на ЦИЕ:

Жан Жлабек от отбора на ЦИЕ:

„Забавлявахме се страшно много с различните трасета. Наистина се насладихме на гледките и хората. Трябваше да караме много и бяхме заети да планираме, да се срещаме, да се храним и да проверяваме резултатите си – нямаш много свободно време през GS Trophy“.

+ Прочети още

Себастиан Сафорес от отбора на Франция:

Себастиан Сафорес от отбора на Франция:

„Това беше страхотно преживяване. Прекосяването на реката с мотоциклет беше наистина изумително. Ние не можем да направим това във Франция, защото такова нещо не е разрешено там“.

+ Прочети още

Леонсио Рейносо Соса от отбора на Мексико:

Леонсио Рейносо Соса от отбора на Мексико:

„Събитието с BMW Motorrad беше страхотно. Аз съм само на 18 години, но ще помня това събитие през целия си живот. Бих искал да участвам отново, ако мога“.

+ Прочети още

Още истории, които могат да ви бъдат интересни.

Подходящи мотоциклети.

spinner