Хора и места.

Седем причини, поради които трябва да докарате своя GS в Монголия.

Разузнавачите са възбудени. Те изследваха Монголия и знаят точно: идеалното GS приключение е пред вас, независимо дали участвате в International GS Trophy 2018 г. или сте водени от желанието си за ново приключение. Вдъхнете духа на GS в Централна Азияi.

Чакълените пътища са вашия терен.

Чакълените пътища са вашия терен.

Вятърът в лицето, прахта под краката ви: Монголия е наистина уникално място за страхотно приключение, карайки своя GS. Комбинацията от пустини и степи прави страната уникална. Чакълестите и прашни пътища наистина ще бъдат предизвикателство за вас. Ще трябва да пресичате реки и да се атакувате много високопланински терени върху своя мотоциклет. Прекарайте машината си през тучни поля и се измъкнете от кални коловози. Всяка секунда изисква тотална концентрация. Чисто офроуд изживяване.

+ Прочети още

Наистина ще изминете много път.

Наистина ще изминете много път.

Представете си, че карате своя мотоциклет към най-отдалеченото място на света: ще преминете през пътища с вълци, диви котки и диви коне, които нарушават самотата. В небето се вият мишелови и степни орли. Дива красота в обширна страна, граничеща с Русия на север и с Китай на юг. Монголия е една от най-незалесените страни на Земята. Свят на широки открити пространства. Идеалната територия за GS мотоциклетисти.

+ Прочети още

Достатъчно място: конете на номадите се чувстват у дома си в  рядко заселените степи.

Ще преживеете магически моменти.

Юртите са цветни петна в празния пейзаж.

Ще преживеете магически моменти.

На юг от Монголия, растителността става още по-рядка, когато пустинята Гоби, шестата най-голяма пустиня на света, се появи пред вас. Тук ще са ви необходими всички умения за управление на мотоциклет, когато вашият GS преминава по пясък и чакъл. И с малко късмет, ще видите мираж в някой горещ летен ден. Статистически, броят на слънчевите дни в Монголия е 260. Магически моменти в Монголия. Цветни скални образувания и естествените светлинни ефекти постоянно променят пейзажа, който ще изследвате, възседнали своя мотоциклет.

+ Прочети още

Монголците са мотоциклетисти.

Железопътният музей в столицата Улан Батор показва стари дизелови локомотиви.

Монголците са мотоциклетисти.

В Монголия няма да сте само на своя мотоциклет. Конете и конските сили са с еднаква важност за монголците. Изобилстват руски копия на стари BMW; конските каруци често се използват като таксита. Ако искате да дадете на своя мотоциклет малко почивка, можете да се повозите на мотор с кош, за още по-голямо приключение. Мотоциклетите винаги аварират по неравните пътища на страната. Но монголците са страхотни импровизатори. Те винаги намират решение и вдъхват живот на старите мотори. В страната, едноместните мотори, обикновено се използват за друга цел: пастирство на овце.

+ Прочети още

Ще се влюбите в гостоприемството.

Ще се влюбите в гостоприемството.

По време на своето GS приключение, ще се срещнете с номади, които са живели скромно и семпло в продължение на много поколения. Огън в юртата поддържа водата топла през деня. Ако посетите гостоприемните обитатели на степите, те ще ви посрещнат с чаша чай и ще ви подадат кутията за енфие. Или ще ви почерпят с ферментирало мляко от кобила – освежаваща, газирана и леко кисела национална напитка на Монголия.

+ Прочети още

Мощната конна статуя на Чингиз хан се издига на 30 метра в небето.

Вие сте изследовател.

Удивителна сграда: манастирът Гандан е светилище в Монголия.

Вие сте изследовател.

Като GS мотоциклетисти, вие винаги сте в режим на изследване: следвайте стъпките на Чингиз хан върху своя мотоциклет. Много места и истории го ознаменуват. Международното летище е кръстено на него. Дори векове след неговата смърт, всяко дете разказва истории за него. Чингиз хан обединява монголските племена във велика империя в края на дванадесети век. В началото на 13-ти век, той завладява обширни части от Централна Азия и Северен Китай със своята кавалерия от конници. Монументална конна статуя го чества на петдесет километра от столицата. Идеалното място за почивка.

+ Прочети още

Обичате контрастите.

Будизмът е част от ежедневието на много монголци.

Обичате контрастите.

Нощ и ден: температурни разлики от повече от 30 градуса Целзий между деня и нощта ще бъдат предизвикателство за вас и за вашата машина. Ще трябва да си вземете топли дрехи, дори и през лятото.

Град и село: с население от почти 1,5 милиона души, столицата Улан Батор, е дом на почти половината от населението на страната. Другата половина населяват степите. Те живеят със и от своите животни в скромни жилища и обикновено поддържат традициите на своите номадски предци.

Традиционна и модерна: Буда, Чингиз хан и номадството са традиции на монголците, хора, с растяща жажда за образование. Телевизията, охолството и глобализацията издигате материалните желания в страна, която все още използва традиционната монголска азбука. Като втори език, руският се губи все повече и повече. Младото поколение сега говори английски език.

+ Прочети още

Още истории, които могат да ви бъдат интересни.

Подходящи мотоциклети.

spinner