Улавяйте.

Никога не губете фокус. Следвайте своя собствен път. Продължавайте да се движите по него. Направете живота пътуване.

Търсач

Смятате, че вече сте видели всичко?

Смятате, че вече сте видели всичко?

Няма начин. Красотата е навсякъде – просто хората не я виждат. Точно поради тази причина аз пътувам до места, за които хората никога не са чували. С очите си виждам милиони неща, които в противен случай биха останали скрити. Разбира се, не е лесно да достигнеш до такива места. Което е добре, защото, в противен случай, те нямаше да са специални. Но аз не само имам око за всяка снимка и обектив за всеки мотив, но и мотоциклет за всеки терен.

+ Прочети още

Обектив

Луната е едно от малкото места, които не мога да достигна.

Луната е едно от малкото места, които не мога да достигна.

Но тук е също толкова тихо и почти толкова пусто. Изключвам машината си, вадя фотоапарата и избирам обектив. С едно движение на пръста и моментът е увековечен. Щрак. Кога за последно тук е стъпвал човек преди мен? Това няма значение, защото аз стигнах до тук и сега и останалата част от човечеството може да дойде. Без няколкочасовото пътуване по труден терен.

Моите снимки са готови. Нищо не ме задържа повече тук. Трябва да тръгвам, трябва да продължа. Защото зад този камък, в сянката на този хълм или на другия бряг на реката, следващото чудо чака да бъде открито и записано истински от вас. Фотоапаратът ми изчезва в чантата, като котвата на кораб. Със завъртане на китката, отново съм на път.

+ Прочети още

Освобождаване

Пустошта изглежда толкова огромна, че мога да карам и да снимам години напред.

Пустошта изглежда толкова огромна, че мога да карам и да снимам години напред.

И ако не трябваше да се храня, пия или спя, щях да правя точно това. Аз не съм като другите камъни – мога да имам дом, но никога не оставам на едно и също място за дълго. За да мога да покажа на другите моите перспективи, аз трябва да бъда като вятъра, въртящ се около тези скали: тук, там, навсякъде и никъде, едновременно. Това не само е моята работа, това е моят живот. Поставям каската си и продължавам моето безкрайно пътуване: към ново място, нова снимка, нов ден.

+ Прочети още

Още истории, които могат да ви бъдат интересни.

Подходящи мотоциклети.

spinner