„Рутинните дни определено не са за мен.“

Интервю със занимаващия се с поръчкови модели Хейдън Робъртс.

Хейдън Робъртс живее в Лонг Бийч, Калифорния. Тук, той е съосновател на известното студио за поръчкови модели Hell On Wheels MC. Оттук идва и името за неговото състезание за ретро мотоциклети – по целия свят. Защото, когато не бърника мотоциклети, той организира състезания. И защото винаги има един голям купон, той също е известен като Главен организатор на купони. Роден артист и абсолютно обсебен от мотоциклетите – великолепна смеска.

Хейдън, защо си толкова запален по мотоциклетите?
Когато бях на три или четири години, баща ми ме заведе на Grand Prix във Великобритания. Оттогава, практически всеки уикенд съм на състезателната писта. Шумовете и миризмите ме привличаха повече, отколкото самото състезание. Когато карам мотоциклет, главата ми е абсолютно свободна – това ми е най-любимото нещо, свързано с мотоциклетизма. След това, става въпрос само за звука на двигателя и откриването на най-добрите маршрути. Завой след завой.
Какво сте планирали за бъдещето на Hell on Wheels MC?
В бъдеще, желаем да организираме повече събития в Калифорния. Това също включва състезания по писти с пръст и планински състезания – със и без костюм. Също така, искаме да излезем в чужбина и да организираме състезания в Япония. Може би, дори и в Европа.
Защо сте известен като Главния организатор на купони?
Не съм много сигурен. Но когато започнах да организирам състезания, усещането за тях винаги беше като за голям купон. Състезанието повече беше като фон. Когато някой се появи, носещ викингска каска или костюм на банан, купонът наистина започва.
Къде наистина желаете да пътувате?
Планирал съм пътуване до Хималаите през септември. Тук, в Калифорния, пътуване по автомагистрала Анджелис Крест до Хай Дезърт със сигурност би било страхотно преживяване. Там просто съществува перфектния баланс – с лъкатушещи пътища, преминаващи в широки, открити магистрали, изпъващи се в пустинята.
+ Прочети още

С течение на времето, резултатът от тази страст към мотоциклетизма беше истинско студио за поръчкови модели. В Hell On Wheels MC, любителите на стари ретро мотоциклети могат да получат ремонт и възстановяване на техните мотори или дори да изпълнят напълно нови проекти за поръчкови мотоциклети.

+ Прочети още

В калифорнийското студио за поръчкови модели, мотоциклетите не са само предмети, които се бърникат. Момчетата от Hell on Wheels MC организират и състезания с ретро мотоциклети от няколко години. Тези състезания бързо станаха известни надлъж и на шир и са по-малко състезания, отколкото един голям купон. До момента, събитията се организират само в Калифорния. Но за в бъдеще са планирани състезания в Япония и Европа.

+ Прочети още
С кой бихте искали да отидете на екскурзия?
Първо се сещам за наистина великите състезатели, като Агостини или Кени Робъртс. Но като се замисля, аз не съм толкова добър, колкото са те, така че надали ще се забавляваме много. Поне не и за нас. След това се сещам за Джой Люис – тя е човек, който е готов да направи какви ли не. Там е голямото забавление.
Как изглежда перфектният ден с R nineT Scrambler?
Бих избрал маршрут, от карта, който е перфектната смес от терени. С клисури, планини и непроходими пътеки. След това просто ще се потопя в приключението – с добър приятел и без пътеводител.
+ Прочети още
По време на снимките за BMW Motorrad Scrambler в Калифорния прехвърчат искри! Джой Люис и Хейдън Робъртс вече са се запознали. Когато работят заедно в декора и след това заедно, където принадлежат. Наскоро се ожениха.
R nineT Scrambler означава свобода, неконвенционалност и неукротим начин на живот. Това подходящо ли е за вас?
Опитах типичната програма „от девет до пет“, но това не се оказа за мен. В края на краищата, всеки един от нас трябва да намери това, което е най-подходящо за мен. За мен, това е да правя каквото искам, когато искам. Просто става въпрос да се открият важните неща в живота, които ви правят щастливи. И стига това да не са пари, всичко може да бъде постигнато лесно.
Имате ли мото в живота?
Разберете какво обичате и му позволете да ви убие – Буковски.
Какво означава мотоциклетизмът лично за вас?
Дългото пътуване към дома.
+ Прочети още

Истински. Неопитомен. С въздушно охлаждане.

Усетете вятъра, наклонете се при всеки завой и изживейте свободата при всеки изминат метър – BMW R nineT Scrambler ви позволява да бъдете тези, които наистина сте. Здрав, неконвенционален и противоречащ на установените стандарти, той отива там, където вие желаете. Създаден за всички, които желаят техният мотоциклет да бъде чист, минималистичен и да нарушава правилата.

Относно R nine T Scrambler

Още истории, които могат да ви бъдат интересни.

Подходящи мотоциклети.

spinner