Радостно състезание

R nine T Racer в Япония

При състезанията не става въпрос само за скорост и представяне. Става въпрос и за забавление и стил, приятелства и свобода. Ретро състезателите в Япония отбелязват точно този дух на състезанието. В мегаполиса Токио, Джой Люис се среща със създателя на поръчкови модели Дайсуке Мукаса и неговия Curry Speed Club. Тя кара нейния R nineT Racer през огромния град и се насочва към самотните пътища, в близост до планината Фуджи и състезание с ретро мотоциклети на Fuji Speedway.  

В Япония има наистина силно присъствие на ретро състезанията. Дайсуке създава Curry Speed Club преди десет години и изживява страстта си към ретро мотоциклетите заедно със своите приятели. “

Джой Люис

Пътуване през Токио с Джой Люис.

Пътуване през Токио с Джой Люис.

Токио е оправдано наречен тайната столица на света. Това е така, защото мегаполисът може да предложи много повече от храмове и тамагочита. Любителката на ретро мотоциклети, Джой Люис, атакува улиците на Япония върху нейния R nineT Racer. Нейното пътешествие включва ярко осветени небостъргачи, градски магистрали и тесни алеи, докато открива забележителностите на този метрополис на живота и се среща с най-изтъкнатите създатели на поръчкови модели и ретро състезания в Токио.  

+ Прочети още

Ретро света на Дайсуке Мукаса.

Ретро света на Дайсуке Мукаса.

Студиото за тунинг Animal Boat е рай за любителите на ретро мотоциклетите. Тук японският създател на поръчкови модели Дайсуке Мукаса спасява класически мотоциклети от изчезване – и ги връща обратно на състезателната писта с неговия Curry Speed Club.  

+ Прочети още

Стилът на седемдесетте се завръща на състезателната писта.

R nineT Racer пробужда отново ранните дни на супер моторите. BMW R 90 S и неговите забележителни представяния на Дейтона и остров Ман през 1976 г. са незабравими. Когато си припомняме времето на седемдесетте, незабавно се сещаме за Япония, където е изобретен модерния мотоциклет и където в момента се случва впечатляващо възраждане.

Прочетете повече

R nineT Racer

spinner