Яко нещо.

R nineT Scrambler и осъществена мечта - идеалната двойка.

Страстен мотоциклетист, Лаура Антоан пътува със своя Scrambler от родния си град в Тулуза до Лион. Там тя посещава някой, който е направил своя стил в мисия за цял живот и, който – като Лаура – обича ретрото и мотоциклетите: Себастиян Ширпаз. Истински свободен дух, който разбира от работата си и също е подготвил малък подарък за своята посетителка. 

ENTHUSIASM EVER SINCE CHILDHOOD

Лаура Антоан, произхождаща от Тулуза, е родена със своята страст. Тя няма как да се размине с бранша за поръчкови и ретро мотоциклети, защото нейният баща е член на Toulouse Southsiders MC, които, освен другите неща, организират и Wheels and Waves Festival. „Баща ми е причината да бъда запленена от мотоциклетите от дете“, обяснява Лаура. „Обожавам мотоциклетизма. Той ми дава това уникално усещане за свобода. Животът е ценен и човек трябва да му се наслаждава изцяло. Когато седе на моя мотоциклет, главата ми се прочиства и намирам решения за проблемите“.

+ Прочети още

През свободния си ден, 28-годишната жена се качва на своя мотоциклет и излиза от Тулуза, за да се наслади на красотата на Южна Франция. Когато има повече време, тя отива и по-далече. Тя дори е карала през Намибия и по-късно през Куба. „За мен е важно, да се чувствам свободна и да отида където искам и когато искам“, казва тя, „Разбира се, че се страхувам. Но имам нужда от това чувство, за да се чувствам по-жива и да мога да се наслаждавам по-интензивно на живота“.

+ Прочети още
Животът е ценен и човек трябва да му се наслаждава изцяло. Когато седя на моя мотоциклет, главата ми се прочиства и намирам решения за проблемите“. “

Лаура Антоан

Очарованието на пътуването с мотоциклет.

Очарованието на пътуването с мотоциклет.

Лаура има много положителни преживявания по време на своите пътувания: „Хората се сближават много повече до тях и ти се доближаваш повече до хората, когато пътуваш с мотоциклета си. Защото хората са изненадани и любопитни. „Освен това, мотоциклетът ти позволява да откриваш луди места в нищото, до които няма как да достигнеш с автомобил.“ Тези преживявания се отнасят до всяко от пътуванията на Лаура – дори и за относително краткото пътуване, като това до Лион. Тук, тя ще се срещне със Себастиян Ширпаз, с когото споделя своята страст към всички ретро неща, както и разбирането за свободен начин на живот. Тя се вълнува за подаръка, който Себастиян е проектирал специално за нея: копринен шал, като талисман за късмет за бъдещи пътувания. 

+ Прочети още

Наближавайки Лион, пътищата стават изключително ветровити. Регионът Рона-Алпи, център на който е Лион, има няколко фантастични маршрута. Пристигайки в Лион, Лаура прекарва нейния Scrambler през тесните улици, до хълма Кроа-Рус, откъдето има впечатляваща гледка към града. Тъкачите се заселват първи в работническия регион и развиват дългите си знамена във ветровитите улици. Така че е ясно, че Себастиян ще произвежда своите копринени шалове точно в този регион. Все пак, този изключително свободен дух обожава автентичността. 

+ Прочети още

КАТО ИЗЛЯЗЪЛ ОТ ЧЕРНО-БЯЛ ФИЛМ

Светът на Себастиян Шипаз е скрит зад неразличима кафява дървена врата. Всеки, който влезе ще бъде залят от очарованието на миналото. Мода, музика, моторен спорт и архитектура от 30-те и 60-те години на миналия век намират своето място тук. Античните рафтове съхраняват рок енд рол запис, лампово радио и до тях, контрабас. Сърцето на помещението се образува от диван, покрит с износена кожа. Поглеждайки го става ясно колко много този 45-годишен мъж въплъщава начина на живот от онова време:

Мустаци, копринен шал и тиранти върху подплатена риза - Себастиян изглежда като излязъл от някой черно-бял филм. „Миналото е безкрайно. То е безкраен източник на вдъхновение и креативност, които внасят малко елегантност в съвременния свят,“ казва той, изправяйки своите очила с черни рамки.

+ Прочети още

Интуиция, като противоположност на бизнес план.

„Моят начин на живот е постоянното търсене на стил. Това дава енергия на деня ми и ми помага да го преживея. Няма нищо по-лошо за мен от рутината, постоянството и монотонността“. Поради тази причина Себастиян напуска работата си като маркетингов директор и основава своя модна марка през 2012 г.; "A Piece Of Chic". Той упражнява традиционния занаят на печат върху копринени платове в своето студио. Той бързо си създава име, благодарение на нетипичния дизайн и високото качество на неговите ръчно направени стоки. Негови дрехи се продават в световен мащаб в 50 избрани магазина. В Испания, Италия, Германия, Англия, Япония и Америка.

Но асортиментът на Себастиян също прониква в Лион и Париж, в лайфстайл магазини, като Pop-up-Store на Deus Ex Machina или в известният парижки универсален магазин, Le Bon Marché. „Исках да избягам от правилата, процесите и контролираните рискове. Не съм си направил никакъв бизнес план или SWOT анализи, вместо това се доверих на своята интуиция. Постигнатото с копринените тъкани послужи като доказателство“, казва той. След това той отива бързо в своето студио, където се създават неговите известни стоки, от идея до самата изработка.

+ Прочети още
Миналото е безкраен източник на вдъхновение и креативност, които внасят малко елегантност в съвременния свят. “

Себастиян Шипаз

Копринен шал с историята на BMW Motorrad.

Копринен шал с историята на BMW Motorrad.

Лаура го следва нетърпеливо. В студиото, Себастиан хваща купчина от прясно отпечатани копринени шалове, които са излезли от сушилните само преди малко. С опитен захват, той ги разгъва върху една от работните повърхности, които са разпръснати в потъналото в светлина студио. С критично око, той проверява печата, който илюстрира историята на BMW Motorrad. „Аз не просто отпечатват приятни модели върху коприна“. Аз разказвам героични истории“, споделя с нас Себастиян. Той вече е разказал много такива истории върху най-фината коприна. „Към края на 19-ти век, пилотите са носели копринени шалове, като върху тях е бил отпечатан планът за полет. Това е вдъхновяващата част на нашата история. Тези авантюристи и пионери, които са рискували животите си, за да постигнат своите мечти, са моето вдъхновение.“

+ Прочети още

С ентусиазъм той преминава през производствените стъпки, от първоначалната скица до завършения шал. Впечатлена от творенията на Себастиян, както и от неговия ретро декор, Лаура пита: „С какво толкова те очарова онова време?“ Себастиян се замисля за момент, преди внимателно да промълви своя отговор. „Смятам, че възхищението от миналото носи нещо утешително в себе си. Тогава, хората все още са имали истински герои, а не зубъри, които стават милионери, след успешно стартиране. Но отвъд тази носталгия, аз съм омагьосан от ар деко̀ и стила на тази епоха. Тогава, свободата е била нещо повече от простото нарушаване на правилата. Тя е била много по-изтънчено потвърждение“.

+ Прочети още

На пътя.

Керуак, един от големите оригинални мислители в световната литература също е оказал влияние върху Себастиан. И използвайки заглавието на един от неговите романи като подкана, те поеха по пътя. Защото, очевидно, Лаура не е дошла в Лион само да се запознае с работата на Себастия и да вземе своя талисман. И така, двойката тръгва със своите R nineT и R nineT Scramblers в посока земите около Лион. Себастиян познава всеки от лъкатушещите пътища, криволичещи в планините. „Този мотоциклет наистина надмина очакванията ми“, казва Лаура еуфорично, когато те правят кратка почивка.

„R nineT Scrambler е лесен за каране, удобен и комфортен. Но също така е мощен и реагира бързо – можеш да го караш офроуд. И разбира се, изглежда добре, а звукът му е перфектен. Обожам този мотоциклет. Представянето и естетиката са обединени в R nineT Scrambler“, казва Лаура Запалено. Себастиян също добавя: „Когато караш този мотоциклет, всичко е толкова лесно, във всяка една ситуация. Можеш да го използваш, за да се възползваш от всеки тип повърхност, които може да бъде предложен от Лион, както асфалтови пътища, така и полски или горски пътеки. Имаш на разположение всичко, което е необходимо, за да бъде пътуването безопасно и лесно“.

+ Прочети още

Джентълменът кимва тихо.

Джентълменът кимва тихо.

Започва да вали. Бързо преваляване, което е типично за алпийския регион около Лион. „Как започна да се занимаваш с мотоциклети?“, пита Лаура „От ретро Vespas и Мод субкултурата. „При ретро мотоциклетите, аз открих ново семейство, със същите правила на общността и начинът на живот, които аз споделям с моите приятели, като сноубордисти: непрекъснато търсене на вълнение и стил“ 

+ Прочети още

Всъщност, Себастиян е един от първите експерти по сноуборд. В средата на 80-те години, която е имало само няколко снежни маниаци, които са правели свои собствени дъски. Мотоциклетизмът за него е нещо като откровение и прераждане, както е бил сноуборда навремето. „Това е живот, ръководен от креативността и самоосъществяването“, казва той. Така че мотоциклетизмът е друг начин, по който можеш да покажеш, че твоят стил е възможно най-отдалечен от основните течения. „Ако карам мотоциклет, той трябва да има своя клас Ние не сме сбирщина бунтари – ние сме благородници“, казва той – поглежда към R nineT Scrambler и кимва одобрително.    

+ Прочети още

Още истории, които могат да ви бъдат интересни.

Подходящи мотоциклети.

spinner