„Дължа вдъхновението си на мотоциклетизма“

Интервю с питателя Роберто Пароди.

Италианецът Роберто Пароди е бил банкер и писател. След това един човек от телевизията го забелязва, като автор на книги, свързани с мотоциклетизма, и той получава свое собствено реалити документално предаване. Изведнъж, Роберто се превръща в автор и водещ. Той напуска работата си като банкер. От тогава, той води живот пълен с приключения и пътувания, като мотоциклетизмът пришпорва неговото въображение. 

Роберто, вие сте запален по много неща. Сега телевизионен водещ ли сте, журналист или пътешественик?
Бих се нарекъл писател. Първо съм разказвач. Смятам, че историите правят реалността ни по-интересна и привлекателна.
Но не е ли живота по-вълнуващ от историите в книгите?
Ако искате да разкажете дадена история, трябва да знаете за какво говорите. И тъй като моите истории са винаги свързани с пътувания и приключения, трябва да карам мотоциклета си по света, за да мога да пиша своите книги. Поради тази причина тези две неща са взаимно свързани.
Защо пишете за мотоциклети?
Защото аз обожавам тези прекрасни машини. Мотоциклетът е инструмент за въображението: когато карам, аз мисля и мечтая за бъдещето.
Имате ли мото?
CCC. Което означава cabeza, corazón и cojones. Това от испански се превежда, като глава, сърце и топки (смях).

 

+ Прочети още

Много запомнящо се. Какво означава това за вас?

Това е емблематичен начин да изразя какви са основните характеристики на мотоциклетиста: интелигентност и здрав разум, любов и щедрост и малко кураж, който е наличен при всеки мотоциклетист. 

И кога открихте тази част от куража на мотоциклетиста в себе си?

Аз карам мотоциклети от 14-годишна възраст. Обожавам чувството за свобода, което ми дават мотоциклетите.

Къде бихте отишли, за да преживеете това чувство и защо?

Перфектният маршрут би бил пътя Транс-Сахара, от Мароко до Сенегал. Обожавам този път. Когато за първи път карах по него и достигнах до Дакар след 15 дни, аз се почувствах като изследовател, който идва от Европа, за да открие Африка. Scrambler би бил перфектен за такова пътуване.

А ако желаете компания, кой най-много бихте искали да пътува с вас?

Бих искал да предприема дълго континентално пътуване с моите синове Пиетро и Виторио (на 21 и на 19 години). Това е моята мечта. И двамата карат прекрасни стари мотоциклети и са ентусиасти по отношение на ретро мотоциклетите. Точно като баща си. А защо?

+ Прочети още

Семейство Пароди са обединени не само в тяхната страст за двигатели, които звучат добре. Второто им общо хоби включва хубави неща за слушане. Роберто и двамата му синове свирят в семейна група, наречена "Peter's Room". Синът му, Витория (в дясно на снимката) свири на китара и пее, точно като Роберто. Пиетро (отляво) свири на барабани.

+ Прочети още

Когато Роберто не пътува със своите синове, той обича да пътува със своите трима приятели: Андреа, Франческо и Ливо. Той често пътува по света с тях за телевизионната си програма "Born to Ride". Програмата е реалити документален формат, в който той дава на зрителите разбирането на ежедневните приключения на мотоциклетно пътуване.

+ Прочети още
Откъде идва вашата страст за scrambler-и?
Идеята зад scrambler е тясно свързана със свободата, защото те са създадени от различни части на други мотоциклети, за да отговорят на нуждите на водача. Това е истинската свобода: изобретяване и създаване на нещо, от което се нуждаете. Карането на такъв мотоциклет означава да се наслаждавате на истинския дух и стил на мотоциклет, който е създаден по оригинален начин от оригинални хора.
Как намира бунтарът във вас R nineT scrambler?
Той е чист scrambler с всички специални характеристики. Чувствителен двигател, удобна седалка и прибрана позиция по време на каране. Лесен е за управление и се чувствате близо до мотоциклета.
Как изглежда перфектният ви ден на R nineT Scrambler?
Неделя сутрин, през пролетта. Отивам на мястото на срещата, в центъра на Милано по-рано, пия кафе и след това тръгвам с приятелите си към Италианската Ривиера. На морския бряг, ние се наслаждаваме на аромата на средиземноморските растения при първите топли лъчи на слънцето през годината, паркираме нашите scrambler пред малък ресторант и ядем спагети с миди. Има ли нещо още по-добро?
+ Прочети още

Истински. Неопитомен. С въздушно охлаждане.

Усетете вятъра, наклонете се при всеки завой и изживейте свободата при всеки изминат метър – BMW R nineT Scrambler ви позволява да бъдете тези, които наистина сте. Здрав, неконвенционален и противоречащ на установените стандарти, той отива там, където вие желаете. Създаден за всички, които желаят техният мотоциклет да бъде чист, минималистичен и да нарушава правилата.

Относно R nine T Scrambler

Още истории, които могат да ви бъдат интересни.

Подходящи мотоциклети.

spinner