Духът на Sprint

Трептяща 1/8 миля.

Когато международният бранш за поръчкови модели се среща, става въпрос най-вече за вдъхновяващи мотоциклети и за ускорение от нула до шестдесет. Победата е след духа на спринта, прекрасното забавление от 1/8-миля.

Духът на sprint е балансът между забавлението и скоростта. На драг пистата, не е необходимо да търсите баланс. Той ви намира. “

Кенго Кимура

Heiwa Motorcycle

Едва можете да си чуете мислите в дома да историческата състезателна писта Solitude на Glemseck 101. Колкото по-силно е буботенето на мотоциклетите, толкова по-силно светят очите на състезателите и зрителите. Усамотение? Не и днес. На мястото, където от 1903 г. се организира катерене на хълмове до швабския замък “Solitude” се надига състезателна атмосфера. По-късно, пистата става популярна дори и за състезания от Формула Едно – докато Solitude не е изключен от състезателния календар през 1965 г.

+ Прочети още

В продължение на дванадесет години, моторните спортове са нещо постоянно в немския град Леонберг. С една разлика: днес става въпрос за драг състезание. Любител срещу добре познат създател на поръчкови модели, съботно-неделен мотоциклетист срещу състезателна легенда. Кенго Кимура от Heiwa Motorcycle лети с последния си скъпоценен камък, базиран на R nineT Scrambler чак от Япония. Той се състезава по драг пистата по същия начин, по който са се състезавали световните шампион Фреди Спенсър и Кевин Шванц или настоящите състезатели, като Нейт КЕрн. Адреналинът тече постоянно през вените. Духът на Sprint

+ Прочети още

Лековатия дух на времето на мотоциклетистите от шестдесетте е вездесъщ на Glemseck 101. Кожено яке, вместо Gore-Tex. Каска с открито лице, вместо пълен визьор. Няма място за конформизъм. Традицията и тенденциите са обединени в добросъвестна наследствена смес, без компромиси. Кой иска да бъде разумен, когато може да бъде див? Поради тази причина поръчковият Scrambler на Хейдън Робъртс изглежда като спортен автомобил от седемдесетте, а Mister Krautmotors Rolf Reick отбелязва своя “E-LisaBad”. Електрическият драгстър изненадва, обърква, изумява – и кара хората да се смеят на неговата тиха работа. Първо доброто настроени. Това е духът на спринта.

+ Прочети още

Гориво за душата на драг пистата.

Гориво за душата на драг пистата.

Всичко е свързано с боксера: създатели на поръчкови модели като Кенго Кимура, Хейдън Робъртс или Дженс фом Браук са интерпретирали модерните четири цилиндрови двигатели по креативен начин и ги изпращат да се състезават   . Горивото за душата е презаредено на фурлонга.  

+ Прочети още

На подиума.

На подиума.

Ръчно изчукван алуминий, карбонови елементи, Ар деко̀: събиране на каймака от каймака на бранша за поръчкови модели в Essenza Sprint. Поради тази причина, представените емблематични фигури не могат да бъдат по-различни. Чиста бяла елегантност или черна мощ – в края на краищата, ключът на мотоциклета се крие в неговата природа.  

+ Прочети още

Пътуващият цирк.

Пътуващият цирк.

Когато Sultans of Sprint карат по драг пистата, нещата стават луди. Организаторът Себ "Щастливият котарак" Лоренц е събрал най-големите мотоциклетни фенове от Европа, за да освободи фойерверки от забавление и скорост. Внимание! Ниско летящи драгстъри.  

+ Прочети още

Още истории, които могат да ви бъдат интересни.

Подходящи мотоциклети.

spinner