Пътуващият цирк.

Стъпка право нагоре за Sultans of Sprint

Когато Sultans of Sprint карат по драг пистата, нещата стават луди. Организаторът Себ "Щастливият котарак" Лоренц е събрал най-големите мотоциклетни фенове от Европа, за да освободи фойерверки от забавление и скорост. Внимание! Ниско летящи драгстъри.

„Всички Султани, моля, всички Султани!“; Мъж с тюрбан, туника и розов слънчобран тича като луд между тунингованите мотоциклети. Трескаво жестикулиращ, той се опитва да събере лудата група на Sultans of Sprint за брифинга на състезателите. Когато всички – или почти всички– се събират пред колелото на късмета, започва тегленето за стартовата решетка. Зомби срещу Йети, Франкенщайн срещу Херкулес.

Sultans of Sprint са известни с феноменалното си ускорение и скорост. Освен това, обаче те са добре познати и с техните луди костюми и абсурдни действия – използвайки драг пистата като циркова арена. Освен резултатът от състезанието се дават много на брой точки за креативен дизайн и парти поведение. Да не споменаваме коефициентът за страховитост за най-добра страховита стратегия. Тези, които са познати като особняци, могат да бъдат наистина горди, тъй като точно това е и намерението.

+ Прочети още
sultans sprint
sultans sprint
sultans sprint
sultans sprint
sultans sprint
sultans sprint
sultans sprint
sultans sprint

Свой собствен клас.

Свой собствен клас.

Себ Лоренц и неговата съпруга Лоло раждат идеята да направят клоунада на драг пистата. Френската двойка основава студиото за тунинг The Lucky Cat Garage в Шартър преди няколко години. Себ навлиза в драг състезанията със своя легендарен Sprintbeemer и забелязва, че не съществува подходяща категория за неговото радикално чудовище на ускорението. Така че през 2016 г. той основава Sultans of Sprint, клас от от мотоциклети с въздушно охлаждани двойни цилиндри с креативен дизайн и подходяща доза стил. Приемането е възторжено. Тази година, вече 26 отбора се подреждат, включително великите в бранша, като Krautmotors, Edelweiss Motorsport, VTR Customs, Kraftstoffschmiede, St-Brooklyn Motorcycles и Bcan Race.

+ Прочети още

Убивайки ви бавно.

Убивайки ви бавно.

Себ Лоренц позволява на съпругата си да отиде първа тази година. Лоло влиза в състезанието с BMW Bombinette, който те са сглобили заедно в Lucky Cat Garage. Както името вече говори, драгрейсърът може да бъде и бомба, но много красива. „Той ще те убие, но по мек и нежен начин“, обяснява Лоло, хвърляйки засмян убийствен поглед. След това, тя гордо показва детайлите на нейния странен BMW Boxer, който е оборудван с ракета от лявата си страна. „Аз възстановявам стари, златни мебели. Поради тази причина също боядисах своята Bombinette – и синьо, с метални люспи, защото съм момиче. Пробвах с много различни цветове, докато успея да открия подходящите“.

+ Прочети още

Парти чудовище със стил.

Парти чудовище със стил.

Освен това, Bombinette е и бърза, а това е важно за Лоло. Двигателят идва от BMW от 1978 г., тунингован от Edelweiss Motorsport. „В драг състезанията, аз действам като машина. Аз съм в тунел в продължение на 200 метра.“ Въпреки това, победата над конкуренцията е трудна, най-вече като единствена жена. Накрая, Лоло зае пето място в общото класиране, след четири състезания. Бонус точките, извън драг състезанието, изиграха своята роля: за всяко събитие, тя прибираше огромния бонус за парти. Към това бяха добавени и 50 допълнителни точки за стил и инженерна награда; те не очакваха това. Аз съм, стилната жена.

+ Прочети още

Пътуващият цирк.

Монца, Монтиери, Спа, Глемсек – независимо къде Султаните показват своя дух, цялата група е с тях. Не зависимо от разстоянията или прогнозите за времето. „Ние просто се забавляваме толкова много“, казва Лоло, „никой не желае да пропусна това“. Султаните знаят как да комбинират креативност със състезания, забавление, дизайн и технически сложни мотоциклети. Отборите идват от Франция, Италия, Германия, Обединено кралство, Швейцария и Белгия. „Ние сме международен пътуващ цирк и пътуваме от драг състезание на драг състезание“, казва Лоло, „Ние сме цигани. Циганите на 1/8 миля.“

+ Прочети още

R nineT

Още истории, които могат да ви бъдат интересни.

spinner