„Всичко около нас е проектирано някога“.

Интервю с дизайнера Стивън Кен за ретро визията в модерната визия.

Дизайнерът Стивън Кен е познат със своите минималистични, изчистени работи. Неговата философия: автентични ретро материали с модерен дизайнерски стил. „Наследствената колекция“ на калифорниеца показва изключително впечатляващо как той редуцира семпли мебели за сядане и след това стилно ги комбинира с висококачествени ретро материали. Защото той е убеден: добрият дизайн трябва да има възможно най-семплата и най-функционална форма и използваните материали трябва да пренасят историята и миналото тук и сега.

Стивън, винаги ли сте искали да станете дизайнер?
Не, желанието за тази кариера се разви с течение на времето. В началото, идеите ми бяха ограничени до домашно ушити тениски и след това джинси. След това започнах да разработвам чанти. Междувременно, започнах да мечтая да проектирам мебели. Надявам се, някой ден, да мога да се занимавам и с архитектурни и артистични проекти.
Какво харесвате най-много във вашата професия?
Обожавам да проектирам! „Всичко около нас е проектирано някога“. Виждам взаимодействието между хората и продуктите, като разговор между културата и света. Ако някой е създал продукт или произведение на изкуството, то ще съществува за дълъг период от време, дори след като неговият дизайнер почине. Бъдещите поколения ще говорят за това, което сме създали, когато обсъждат нашата епоха.
Откъде черпите вдъхновение за вашата работа?
Винаги си задавам въпроса: как мога да реша този проблем? Аз не възприемам проблемите като нещо лошо, а като източник на вдъхновение. Обичам да мисля за семплите, ежедневни проблеми. В момента, обмислям разпъваща се маса за хранене и с нетърпение очаквам момента на нейното представяне през месец май на международния панаир за съвременни мебели в Ню Йорк.
+ Прочети още
Страхували ли сте се някога, че няма да можете да разрешите даден проблем?
Върша най-добра работа, когато забравя за моя страх от провал и поема рискове, за дам живот на прекрасни неща. Когато проектирам, усещам, че сякаш всичко е възможно.
Звучи като максимална свобода.
Свобода е страхотна дума. Тя идеално описва чувството, което имам, когато седна върху R nineT Scrambler. В моята работа и живот има няколко неща, които описват това чувство на свобода, когато карам мотоциклет.
Как започнахте да карате мотоциклети?
Всъщност моята съпруга ме запали по мотоциклетите и това бе причината да си купя моя пръв мотоциклет: Honda 360 Café Style от 1975 г. Тогава разбрах по лошия начин за всичко, което може да се обърка с ретро мотоциклет. Исках сам да направя няколко ремонта и покрай това срещнах много хора в Лос Анджелис. Много от тях са мои добри приятели и досега. Така с мотоциклетите и карането на мотоциклет всичко се свежда до общността на каращите.
До момента къде сте ходили с вашия мотоциклет?
Миналият септември съпругата ми и аз карахме пет дни BMW 700 GS из Шотландските възвишения. Никога не бях виждал нещо по-красиво.
+ Прочети още
Каква е следващата дестинация?
Смятаме да летим до Австралия през есента и наистина се надяваме там, отново да можем да караме BMW мотоциклети. Няколко пъти съм карал през Скалистите планини, но никога не съм мечтал да прекося Прохода с мотоциклет.
Как изглежда перфектният ви ден на R nineT Scrambler?
В идеалния случай, ставам мега рано, опаковам малко храна и отивам на брега с R nineT Scrambler. На обяд, карам към Каньоните и си търся за място за пикник със страхотна гледка. След това, карам покрай брега по Pacific Coast Highway. Обожавам този маршрут.
Какво означава мотоциклетизмът лично за вас?
Да си в позиция да се изпробваш и да се вдъхновиш. И двете едновременно.
+ Прочети още

Студио за дизайн.

Студио за дизайн.

Заедно със съпругата си, Стивън Кен има собствено студио за дизайн в Лос Анджелис от 2011 г. Тук, той най-вече разработва мебели и кожени продукти. Ръководен от любопитството си, той си играе с форми и материали, за да може да редуцира обектите до минимум. Той предпочита да черпи своето вдъхновение навън, карайки мотоциклет.

+ Прочети още

Той възприема всеки един от своите дизайнерски проекти като експеримент. Търсенето на нови материали, форми и процеси винаги започва отначало. Както и търсенето на смислена история. По този начин се появяват функционални предмети с модерни форми и висококачествени материали - всички изработени в "Made in Downtown L.A."

+ Прочети още

Истински. Неопитомен. С въздушно охлаждане.

Усетете вятъра, наклонете се при всеки завой и изживейте свободата при всеки изминат метър – BMW R nineT Scrambler ви позволява да бъдете тези, които наистина сте. Здрав, неконвенционален и противоречащ на установените стандарти, той отива там, където вие желаете. Създаден за всички, които желаят техният мотоциклет да бъде чист, минималистичен и да нарушава правилата.

Относно R nine T Scrambler

Още истории, които могат да ви бъдат интересни.

Подходящи мотоциклети.

spinner