„Аз съм непоправим ентусиаст.“

Интервю със стънт мотоциклетиста и автор Крис Нортовър.

Крис Нортовър е въплъщение на страстен мотоциклетист. Като стънт мотоциклетист, инструктор, журналист и квалифициран мотоциклетен инженер, той прекарва почти цялото си време на две колела. Придоби известност след своето видео Storm the Embassy, което започва на шега между приятели. В интервюто той разкрива как е направено видеото, защо вече няма никакво свободно време, какво мисли за G 310 R и какво общо има всичко това с лонгбординга.

Предизвикателство Park ‘n’ Ride

Крис Нортовър е идеалният мотоциклетист за предизвикателството Park ‘n’ Ride. Той познава G 310 R до най-малката подробност и никой не може да го излъже, когато става въпрос за удоволствие от карането, тъй като той се чувства в свои води, когато е на две колела. Като стънт мотоциклетист винаги се радва, когато има малко екшън. Ето защо възложихме на Крис ново предизвикателство. Във возенето ще участват също G 310 R и неговият приятел Гуто. За да видите как се справиха Крис, G 310 R и Гуто, как преодоляха предизвикателството и с кого се срещнаха, погледнете тук.

+ Прочети още

Мнозина те познават от видеото ти Storm the Embassy. Откъде ти хрумна тази откачена идея?

Всъщност не сме очаквали, че видеото ще стане такава голяма работа. Един добър мой приятел, с когото вече бяхме направили няколко филма, ми каза, че има достъп до празна сграда. След това с нас се свърза една компания и ни даде мотоциклети, които да тестваме. Всичко мина гладко. Снимахме в продължение на 4 дни и много се забавлявахме, докато измисляхме нови каскади. Всъщност не бях сигурен, че ще се справя с всичко. Но приятелят ми не спираше да ме окуражава. Това ме държеше ентусиазиран. Никога нямаше да повярваме, ако някой ни беше казал, че над 4 милиона души ще гледат видеото.

+ Прочети още
Как започна да се занимаваш с мотоциклети?
Не съм взимал решение. Просто бях запален по мотоциклетите още от детинство. Баща ми се състезаваше с коли и мотоциклети. По-малкият ми брат също стана състезател и в момента участва в автомобилни състезания. Логично беше и аз да се захвана с мотоциклети. Определено намирам мотоциклетите за по-забавни. Карат ме да се чувствам свободен. С тях просто преживяваш нещата от по-близо и на по-лично ниво отколкото с колата. Обичам и двете, но за мен мотоциклетите означават повече свобода. Аз съм непоправим ентусиаст. Няма значение пред какво се изправям. Никога не ми стига. Особено когато става дума за мотоциклети или скейтбординг.
Как направи мотоциклетите своя професия?
Като дете мечтаех един ден да стана световен шампион. Винаги организирах някакви състезания в градината. Когато не можех да карам мотоциклет, отивах в планината с колело. И колкото повече пораствах, толкова повече исках да се състезавам. Онова, за което копнеех най-силно, бе живот на мотоциклет. Първоначално мислех, че за да постигна това, трябва да стана професионален състезател. След това осъзнах, че има много начини човек да кара мотоциклети, да се забавлява и да си изкарва прехраната с това. И ето, сега това е моята професия.
+ Прочети още
Винаги съм искал животът ми да се върти около мотоциклетите. “

Крис Нортовър

Дизайна на G 310 R има спортното излъчване. Вече си се състезавал с double R. Усещаш ли неговото влияние върху G 310 R?
G 310 R несъмнено е повлиян от състезателната серия. По корпуса се вижда най-вече, че това не е някой скучен градски мотоциклет. Той има спортно излъчване, напомнящо за големите си сестри S 1000 R и S 1000 RR. Усещането по време на каране е спортно, а цветовете на BMW Motorsport издават чии гени носи. В Сао Пауло всички карат мотоциклети и G 310 R се отличава. Виждате само градски мотоциклети и изведнъж се появява G 310 R. Насред всички останали със спортното си оборудване и динамичната си задна част.
Отговаря ли мотоциклетът на очакванията ти?
Беше много забавно да карам G 310 R. Първоначално прекарах известно време в студиото, като просто седях на него, без да го карам - нещо като тийзър. Да дойда в Бразилия и да карам по планините, да се возя в района и да се провирам между колите в трафика беше неописуемо. Това е страхотен мотоциклет, който трябва да пробвате. Лек е, но въпреки това имате усещането, че шасито му принадлежи на голяма машина. Лесно се управлява и можете да му се доверявате в завои. В Бразилия изпитах огромна наслада, когато форсирах мотоциклета нагоре в планината. Ей така, за изживяването. G 310 R определено се усеща като BMW. Въпреки че е по-малък, знам, че съм яхнал истинско BMW. Качеството е превъзходно, всичко е добре обмислено, а удоволствието от карането е още по-голямо.
Ти си автор и пишеш за списания. Как би описал G 310 R с едно изречение?
Лекота, безкрайно удоволствие от карането. Това не е изречение. Всъщност трябва да ме бива повече в тези неща. G 310 R е съвършеното въведение в света на BMW Motorrad за всеки мотоциклетист. Лесно удоволствие от карането с първокласен мотоциклет, който може да ползвате всеки ден.
Имат ли общо мотоциклетите и лонгбординга?
Имат много общо. Начинът, по който се накланяш в завоите, начинът, по който усещаш асфалта под колелата си. И ако допуснеш грешка, усещаш асфалта директно. Това са сходни спортове със сходно усещане. Освен това все още се занимавам по малко и със скейтбординг. Като по-млад бях изключително запален, но впоследствие напълно се преориентирах към мотоциклетите. Сега скейтбордингът за мен е по-скоро развлечение.
+ Прочети още

Крис за G 310 R.

Крис за G 310 R.

Дори още на фотосесията Крис вече знае, че карането на G 310 R ще бъде меко казано забавно. След това му се удава възможността да кара G 310 R за пръв път в Сао Пауло. На момента е поразен от лекотата, с която се управлява мотоциклетът. Освен това е впечатлен от това, че усещането е като за по-голямо BMW. Неговото заключение: G 310 R е съвършеното въведение в света на BMW Motorrad за всеки мотоциклетист. Безкрайно удоволствие от карането с истинско BMW, което може да ползвате всеки ден.

+ Прочети още

Предизвикай града.

С G 310 R през Сао Пауло.

Научи повече

Безкрайно удоволствие от карането

BMW G 310 R.

Пъргавото задвижване е ключът към удоволствието от карането. Създаден е за пулсиращи градове и за всички, които просто обожават да карат мотоциклети. Той е маневрен, управлява се лесно и същевременно е спортен. Независимо дали сте едър или не, всеки тип мотоциклетист мигновено си пасва с BMW G 310 R!

Относно G 310 R

Още истории, които могат да ви бъдат интересни.

Подходящи мотоциклети.

spinner