Поразително различен.

BMW Concept Stunt G 310.

Шумен е и привлича внимание - новият Concept Stunt на BMW Motorrad. Роудстър с едноцилиндров двигател и уникален дизайн на стънт мотоциклет. Нужен е един поглед, за да ви стане ясно колко удоволствие от карането ще ви достави този мотоциклет.

BMW Concept Stunt G 310.
BMW Concept Stunt G 310.
BMW Concept Stunt G 310.
BMW Concept Stunt G 310.
BMW Concept Stunt G 310.
BMW Concept Stunt G 310.
BMW Concept Stunt G 310.
BMW Concept Stunt G 310.
Цветовата схема съчетава багрите на BMW Motorsport - бяло, червено и синьо - с модерна интерпретация на цветовете на бразилското знаме. Ярките акценти в неоново жълто и зелено подчертават изключително динамичния дизайн и правят така, че BMW Concept Stunt G 310 в никоя ситуация да не остава незабелязан.
Нито пък може да остане нечут. Като при всички стънт мотоциклети късият ауспух издава мощен гърмящ звук.
+ Прочети още

Направен за стънтове.

В дизайна на BMW Concept Stunt G 310 отчетливо се забелязват гените на S 1000 R - мощен и ориентиран към представянето роудстър. Благодарение на иновативния замисъл зад новоразработения едноцилиндров двигател размерът е компактен и излъчва пъргавина. За да сме сигурни, че нищо няма да попречи на зрелищните ви стънтове, сме премахнали всякакви огледала, светлини, стъпенки за пътници и регистрационни номера.
Вместо това налице са множество стънт модификации: стъпенки на предната ос и близо до седалката, както и специална алуминиева задница за стънтове, разработена от BMW Motorrad с така наречената седалка с дупка, която осигурява безопасна опора за краката на стънт мотоциклетиста и позволява изпълнението на спиращи дъха стънтове.
+ Прочети още
BMW Concept Stunt G 310 знае как да събира погледите на околните. Всичко в него крещи, че законите на гравитацията не ще бъдат надхитрени. “

Едгар Хайнрих, ръководител „Дизайн“ в BMW Motorrad

С подписа на Пфайфер.

Впрочем в проектирането на концептуалния мотоциклет участва не кой да е, а самият четирикратен световен и европейски шампион по стънт мотоциклетизъм Крис Пфайфер. Освен с изискванията си за един функционален стънт мотоциклет, той също така допринася за разработването с многогодишния си опит като стънт професионалист.
Ето защо BMW Concept Stunt G 310 е базиран по няколко начина на неговия собствен мотоциклет и дори неговите собствени части, например ползвано е същото кормило като това на F 800 R на Крис Пфайфер. Каране на задна гума изправени и без ръце, артистично пазене на равновесие на един крак, докато карате, спиращи дъха маневри със спирачките на предното колело - всичко това е възможно с BMW Concept Stunt G 310. Мотоциклет, който предлага максимално удоволствие от карането.
+ Прочети още
Повече за Крис Пфайфер external-link-arrow-slim

Безкрайно удоволствие от карането

BMW G 310 R.

Пъргавото задвижване е ключът към удоволствието от карането. Създаден е за пулсиращи градове и за всички, които просто обожават да карат мотоциклети. Той е маневрен, управлява се лесно и същевременно е спортен. Независимо дали сте едър или не, всеки тип мотоциклетист мигновено си пасва с BMW G 310 R!

Относно G 310 R

Още истории, които могат да ви бъдат интересни.

Подходящи мотоциклети.

spinner