Танц на въже.

Време е за шоу на BMW Motorrad Days.

Когато Сара Льозито прави стънтове, изглежда така, сякаш мотоциклетът ѝ танцува. На фестивала BMW Motorrad Days французойката кара S 1000 R да танцува и подлага своята слава на най-добрата стънт мотоциклетистка в света на изпитание в един акробатичен „уличен танц“.

Ранна утринна тренировка: Сара Льозито кара мотоциклета си да танцува.

В арената, където се провежда събитието, настъпва тишина като в театър, когато светлините изгасват. Завесите се дръпват и Сара Льозито връхлита върху сцената на BMW Motorrad Days в Гармиш-Партенкирхен. Появяването ѝ върви ръка за ръка със звука на S 1000 R, който нарушава тишината. 24-годишната оставя мотоциклета си да затанцува под нея, сякаш е BMX, а не BMW. При дрифт тя рисува идеални осмици на асфалта, след което изпълнява поредица от усъвършенствани стънтове от репортоара си.

+ Прочети още

S 1000 R като стънт мотоциклет

Стънт версия на S 1000 R.

Сара сама избира стънт мотоциклета си и е убедена в пригодността му за стънт.

Стънт версия на S 1000 R.

Новият стънт мотоциклетист от BMW Motorrad сама избира стънт мотоциклета си. „Намирам S 1000 R за удивителен и оригинален. Невероятно впечатлена съм. Този мотоциклет е точно в мой стил и даже го подсилва.“ Сара намира мотоциклета за относително лек и лесен за управление. Въпреки това някои неща трябваше да се променят, за да можеше да се правят стънтове с S 1000 R. Първо Сара подменя зъбното колело, така че да може да кара мотоциклета изключително бавно за техничните номера. Тя напълно демонтира светлините и сваля електрониката под обтекателите. Специално пригоденият резервоар помага на Сара при изпълнението на каскадите и ѝ позволява да демонстрира и допълнителни номера. Подменя кормилото и стъпенките. Освен това мотоциклетът се сдобива с ръчна спирачка за задното колело.

+ Прочети още

Стънт мотоциклетистка с умения на механик.

„Когато повредя нещо по мотоциклета си, не ми се чака механик. Твърде нетърпелива съм за това“ споделя Сара Льозито.

Стънт мотоциклетистка с умения на механик.

Сара прави много по мотоциклета сама. Въпреки това е щастлива, че най-добрият ѝ приятел Ромейн ѝ помага и дори сам изработва части за мотоциклета ѝ. „Понякога нямам друг избор освен да си свърша работата сама. Когато повредя нещо по мотоциклета си, не ми се чака механик. Твърде нетърпелива съм за това. Но като цяло много се радвам, че Ромейн ми помага и мога да не се занимавам с механичната част.“ Сара не щади мотоциклетите си кой знае колко. Ако дадена машина иска да смогне на темпото на това момиче, трябва да е много здрава. „До момента съм повредила много мотоциклети“ смее се тя. „Но обикновено успяваме да ги поправим.“

+ Прочети още

Да тренираш с Крис Пфайфер

Сара Льозито си има велик модел на подражание - Крис Пфайфер. В юношеските си години тя се старае да е като стънт героя. „Крис ме вдъхновяваше. На 14-годишна възраст успях да се снимам с него на едно от представянията му във Франция“ спомня си тя. „Гордея се, че тръгнах по неговите стъпки и се надявам един ден да бъда добра колкото него. Той е направил толкова много за нашия спорт. Той е страхотен човек, а също има и страхотен стил.“ Когато Крис Пфайфер разбира, че Сара Льозито ще участва в стънт представяния на BMW Motorrad, той веднага я кани в дома си в Бавария. „Тренирахме в дома му и му разказах за плановете си относно S 1000 R“ споделя Сара. „Беше доста удивен и искаше да ми даде своя F 800. Но аз предпочитам да укротявам мощни мотоциклети, отколкото мотоциклет с недостатъчно конски сили. Свикнала съм с четирицилиндрови двигатели и не мога да си представя по-подходящ мотоциклет от S 1000 R.“

+ Прочети още
Сара Льозито
Сара Льозито
Сара Льозито
Сара Льозито
Сара Льозито
Сара Льозито
Сара Льозито
Сара Льозито

Стил Сара

Усъвършенствани номера.

Сара сама измисля своя стил и изпипва номерата си до съвършенство.

Усъвършенствани номера.

Въпреки таланта си коства ѝ много труд да се открои от множеството талантливи стънт мотоциклетисти. Особено като се има предвид, че момичетата невинаги могат да се съревновават с момчетата при изпълнението на особено трудни стънтове. Ето защо Сара не фокусира уменията си за стънт каране върху изключително трудните номера. „Не съм измислила номера, но измислих свой стил. Изпълнявам мои си неща и, правейки това, се старая да усъвършенствам всеки отделен номер.“ Сара обожава всякакви видове скокове по резервоара, дрифт, но най-вече каране на предна гума. „Мога да ги правя докато дисковете на предната спирачка не се изхабят докрай“ обяснява тя.

+ Прочети още

Гъвкавост и лекота.

С всяко движение Сара демонстрира своята чувствителност към мотоциклета.

Гъвкавост и лекота.

За да е във форма за танца си върху мотоциклета, Сара тренира усилено. „Трябва да работя много върху гъвкавостта си. Отне ми известно време, докато се науча да балансирам върху мотора и ако не продължавам да го тренирам, умението ще си отиде още преди да съм разбрала. Но намирам номерата, изискващи гъвкавост за много яки. Затова не спирам да се боря.“ Освен упоритост и целеустременост Сара притежава също много талант за стънт. Подхожда към мотоциклета си, сякаш той е в безтегловност. Всяко движение е съвършено и говори за нейната чувствителност към мотоциклета. А и зрителите са впечатлени от „стила Сара“.

+ Прочети още

Да танцуваш под акомпанимента на двигателя.

Сара няма нужда от музика за уличния си танц: „Музиката е звукът на двигателя.“

Да танцуваш под акомпанимента на двигателя.

На Сара не ѝ трябва музика, за да танцува. „Най-добрата музика е звукът на двигателя. Искам да го оценя на 100%. Всичко останало ме разсейва, когато тренирам.“ Само когато се подготвя за тренировка, Сара обича да слуша музика, за да си създаде правилното настроение. След това съществуват само тя, мотоциклетът и тишината. „S 1000 R звучи добре. Не искам други шумове, които да го приглушават.“ Тя оставя оригиналния ауспух, тъй като за нея той е достатъчно добър.

+ Прочети още
Предпочитам да укротявам мощни мотоциклети, отколкото мотоциклети с недостатъчно конски сили. Не мога да си представя по-подходящ мотоциклет от S 1000 R. “

Сара Льозито

Уличен танц в Гармиш-Партенкирхен

Сара е завършила тренировките си с S 1000 R точно навреме за BMW Motorrad Days и изнася сложно представление на арената. „Атмосферата е страхотна. Дори асфалтът е перфектен. С огромно нетърпение очаквам да изнеса стънт представлението си тук“ споделя Сара и започва уличния си танц, яхнала S 1000 R.

+ Прочети още

S 1000 RR

S 1000 R

Още истории, които могат да ви бъдат интересни.

spinner