От учител до легенда в каскадите.

Крис Пфайфър и революцията в каскадьорството.

Прескачане на 33-ма души.

Прескачане на 33-ма души.

Неговите каскади не останаха незабелязани за дълго време и той получи първото си голямо шоу в Olympiahalle в Мюнхен. През 1996 г. той стана професионалист. Пфайфър е печелил Erzberg Rodeo четири пъти. През 1997 г. той успя да направи дълъг скок над 33-ма души, лежащи един до друг, при това без рампа. Каква тръпка за феновете. И за Крис също.

+ Прочети още

Спадове и възходи.

Спадове и възходи.

Крис Пфайфър тренира упорито и даде всичко от себе си във всяко шоу и състезание. Дори на шоуто за световните рекорди на Гинес през 1999 г., когато техническа неизправност доведе до лошо падане на Крис и счупване на няколко кости. След няколко операции и продължителна рехабилитация той най-накрая отпразнува завръщането си. И след това се изправи срещу конкуренцията на Erzberg Rodeo и спечели.

+ Прочети още

Семеен мъж.

Семеен мъж.

Каскадьорските умения на Пфайфър го отведоха из целия свят. Безбройните му пътувания обаче не му пречеха да намира време за семейството си. Той играеше тенис с дъщерите си и учеше сина си да кара бъги.

+ Прочети още

Битката за собствения му глас.

През 2014 г. Крис Пфайфър достигна върха на кариерата си. Но въпреки факта, че беше абсолютен експерт в областта си, винаги имаше остатъчен риск в неговата работа на ръба. По време на тренировка той падна и претърпя счупване на ларинкса и няколко наранявания на ръката. Резултатът: множество операции и терапия на говора. Крис трябваше да се бори да възвърне собствения си глас.
Инцидентът промени Крис. „Научих се да я карам полека в този щур, трескав свят“, казва 45-годишният мъж. След това си взе малко почивка. През 2015 г. се завърна върху F 800 R и изнесе незабравимо шоу на Дните на BMW Motorrad. След още няколко изпълнения бащата в него взе тежко решение.
+ Прочети още
+ Прочети още

Той свали каскадьорския си шлем.

Пфайфър реши, че му стига. След 35 години – 20 от които като професионалист – жителят на Шонгау обяви във Facebook, че се оттегля. Макар че тази публикация обяви края на неговата кариера, той отбеляза: „Но едно нещо е ясно; никога няма да спра да карам интензивно мотор, защото това е моят живот – винаги е бил“. Понеже никога няма да приключи с F 800 R.
+ Прочети още
Към профила му във Facebook

Модерен all-rounder.

F 800 R е здраво установен играч в роудстър сегмента на BMW Motorrad. Той съчетава бързина, ежедневна практичност и динамично забавление в един интегриран спортен пакет. А при новия F 800 R всичко това е една крачка по-напред.

Информация за F 800 R
Още истории, които могат да ви бъдат интересни.
Подходящи мотоциклети.
spinner