Десет години в светлината на прожекторите на BMW Motorrad.

Без страх от нищо: пристрастеният към мотоциклетите Крис Пфайфър.

Крис Пфайфър реализира в максимална степен философията „Превърни живота в едно безкрайно каране“. BMW Motorrad подкрепяше каскадьора в дръзките му каскади в продължение на десет години.

„Да, това е BMW, и не, не можете да го купите“, казва Крис Пфайфър. Друг фен пита за новия F 800. Каскадьорът показа невиждани досега трикове със спортния all-rounder на прочутите Каскадьорски войни във Флорида. Журито и феновете бяха впечатлени: 100 точки – най-високият резултат. Но феновете ще трябва да почакат още малко, докато мотоциклетът се пусне в продажба. Междувременно F 800 R се предлага като производствен модел.

„Това беше първият ми шанс да покажа каране на задна гума без ръце и изправяне на предна гума с 230-градусова ротация“, казва Пфайфър, добавяйки: „Видях също, че бях в състояние да скоча към публиката на стената. Това беше ново. Журито се уморява да гледа едно и също нещо отново и отново.“

+ Прочети още

Много трофеи, събрани с BMW Motorrad.

Много трофеи, събрани с BMW Motorrad.

С таланта си и множество часове в упражнения Крис Пфайфър събра много трофеи с BMW Motorrad, включително Световното първенство по улични мотоциклети свободен стил (2007, 2008, 2009), Европейското първенство по каскади с мотоциклети (2006, 2007, 2008) и Открития шампионат на Германия (2009 и 2010).

+ Прочети още

Рок звезда.

Рок звезда.

Пфайфър пътува по целия свят и беше щастлив от оказаната му подкрепа. „Реакцията на публиката е удивителна – те се отнасят с мен като с рок звезда“, каза Крис на турне в Калкута през 2011 г.

+ Прочети още
Направих някои доста готини неща с BMW Motorrad. “

15 изправяния на задна гума в рамките на 30 секунди.

15 изправяния на задна гума в рамките на 30 секунди.

Нито едно предизвикателство не е прекалено трудно за каскадьора. През 2000 г. той успя да направи 15 изправяния на задна гума в рамките на 30 секунди и се изправи с мотоциклета си срещу M5 и летяща топка за голф. Изпълни дори изтравяния на задна гума върху покрива на сградата на BMW в Мюнхен. „Направих някои доста готини неща с BMW Motorrad“, си спомня той.

+ Прочети още

Той кара също и офроуд.

Той кара също и офроуд.

Караше също и доста офроуд с BMW Motorrad. Участва в Европейския шампионат по изкачване на хълм в Оберсаксен, Швейцария, и в Rodeo X Endurocross в Австрия с HP2 Enduro. Скоростното състезание по заснежен хълм дори включваше преход по заснежен терен в Германия.

+ Прочети още

Пфайфър притежава Гармиш-Партенкирхен.

Акцентът за него бяха ежегодните Дни на BMW Motorrad. Пфайфър беше един от най-популярните изпълнители на живо. Множество фенове се събраха на главната арена, за да видят неговото шоу на F 800 R. „Винаги се опитвам да подобрявам триковете си, така че в края на шоуто хората да могат да кажат: „Има нови трикове“.“
Именно такъв беше случаят: роденият в Шонгау мъж винаги измисляше нещо ново за изпълненията си на Дните на BMW Motorrad.
През десетте си години с BMW Motorrad Пфайфър доказа талантите си. Независимо дали офроуд, на пътя, или в снега. Той просто е професионалист.
+ Прочети още
Научете повече за Дните на BMW Motorrad external-link-arrow-slim

Още истории, които могат да ви бъдат интересни.

Подходящи мотоциклети.

spinner