Истински all-rounder сред каскадьорите.

Най-добрите съвети и трикове на Крис Пфайфър.

Тъкмо спечели четвъртата си световна титла. Неговите изпълнения предизвикваха доста вълнение. Крис Пфайфър се превърна в икона на мотоциклетните каскади. Затова не е изненадващо, че Том Круз помоли каскадьора за лично изпълнение.

Мисията: невъзможна? Не и ако Том Круз поиска изпълнение.

Мисията: невъзможна? Не и ако Том Круз поиска изпълнение.

На европейската премиера на „Мисията невъзможна: Режим Фантом“ Том Круз помоли Пфайфър за изпълнение. Дори Пфайфър беше изненадан от това. „ Моята задача беше да подгрея тълпата, докато Том Круз не стъпи на червения килим пред център BMW Welt. И точно това направих. Когато Том ме видя в мотоциклетния ми екип, ме попита защо не съм на мотора. Обясних му ситуацията и той каза: „Не, искам да те видя как караш“. Така че сграбчих възможността“, казва Пфайфър и добавя: „Беше толкова изненадващо – вече бях поласкан да бъда част от премиерата, но да получа лична молба от Том за изпълнение, беше невероятно.“

+ Прочети още

Тест за сила с топка за голф.

Тест за сила с топка за голф.

След като бъде ударена, топката за голф ускорява от 0 до 100km/h само за 0,25 милисекунди. Може ли мотоциклет, или кола да постигне тази скорост? През август 2006 г. Ханс-Йоахим Щук в BMW M5 и Пфайфър на K 1200 R приеха това предизвикателство на BMW International Open в Мюнхен. Техният опонент в тий-бокса: бившият победител в Ryder Cup – Ян Пултър.

+ Прочети още

Пфайфър печели Световното първенство в Цюрих.

Пфайфър печели Световното първенство в Цюрих.

През 2007 г. Пфайфър взе надмощие над 16 опоненти на своя F 800 и спечели Световното първенство по каскади с мотоциклет пред 60 000 зрители с почти перфектен краен резултат. „Конкурентите изпълниха триковете и каскадите си по невероятен начин в тази зала“, казва Пфайфър след събитието в Цюрих.

+ Прочети още

Трябва да преминеш с мотора над моста.

Това беше негова мечта от десет години. През 2008 г. тя най-накрая се сбъдна: Пфайфър премина по дъгов мост в Италия с BMW G 450 X. Уникалното в тази каскада: щеше да премине по широката един метър арка над моста. Пфайфър имаше само един опит. Фотографът Бернард Шпотел засне този момент.
„Щом потеглиш, няма връщане назад – трябва просто да продължиш да караш, иначе ще паднеш в бездната. Ако не започнеш правилно от самото начало, си в голяма опасност“, казва Шпотел. Пфайфър се справя с тази дръзка маневра. В най-високата точка на моста той се намира на около 20 метра над водата. „Карането по арката на моста беше сбъдната мечта за мен“, казва Пфайфър след каскадата.
+ Прочети още

Трофей по каскадьорство в Австрия.

Трофей по каскадьорство в Австрия.

Само няколко седмици след травмата в гърба Крис се завърна на мотоциклета през 2008 г. В австрийския град Рьотис той спечели титлата за най-добър мотоциклетен каскадьор на Европейското първенство по каскади с мотоциклет за трета поредна година.

Пфайфър водеше след всеки кръг и събра 200 точки в полуфинала и финала. Той победи конкуренцията с невероятните 601 точки – почти 50 точки пред от втория, Золтан Ангиал, с Kawasaki. „Беше страхотно потвърждение на уменията ми, че водех и в трите кръга“, казва Пфайфър след състезанието.

+ Прочети още

Трета световна титла.

Трета световна титла.

Шансовете за трета световна титла от първенството по каскади с мотоциклет на закрито през 2009 г. бяха доста малки. Пфайфър трябваше да пропусне първия ден за тренировка поради грип. Освен това имаше силна конкуренция. В първия квалификационен кръг Крис успя да стигне само до третото място. „Не се чувствах във форма и мога да се считам за късметлия за това, че успях да заема третото място“, казва Пфайфър. Имаше доста повече успех във втория квалификационен кръг и успя да се класира за финала. Но във втория етап той падна по време на „кръг с докосване на земята“ – изправяне на задна гума с една ръка, измислено от Пфайфър. Това падане му струва точки. Въпреки това впечатли журито с каскадите си и спечели състезанието. „Когато видях резултата черно на бяло, не можех да си намеря място от щастие“, казва Пфайфър след тази победа.

+ Прочети още

Без граници.

Без граници.

През септември 2009 г. Крис изигра главната роля в спиращ дъха видео проект с неговия F 800 R: Пфайфър изпълни зашеметяващи изправяния на задна гума 19 етажа над Мюнхен – на покрива на сградата на BMW. Над два милиона фенове от цял свят са гледали клипа в YouTube.

+ Прочети още

Победа за Пфайфър и BMW F 800 R.

Победа за Пфайфър и BMW F 800 R.

През юни 2010 г. Крис успешно защити титлата си с F 800 R на Откритото първенство по мотоциклетни каскади на Германия на състезателната писта Хокенхаймринг. „Много се зарадвах, че спечелих. Само най-добрите мотоциклетисти в света участват тук и показват нови и изключително трудни трикове“, казва Пфайфър след състезанието.

+ Прочети още

По-бързо, по-високо, по-далече – Пфайфър на Дните на BMW Motorrad.

От първото до последното си изпълнение през 2015 г. Пфайфър беше един от най-популярните изпълнители на живо на Дните на BMW Motorrad.
Каране на задна гума в изправено положение или изправяния на предна гума – шоуто на Крис Пфайфър, с безбройните каскади и трикове, беше зашеметяващо и един от акцентите в Гармиш-Партенкирхен.
+ Прочети още

Целувка за каскадьора.

Изравяне на предна гума за целувка. През 2013 г. Алена Гербер даде целувка на Крис Пфайфър на Дните на BMW Motorrad в Гармиш-Партенкирхен. Моделът е презентатор и самата тя кара мотоциклет. Като голям фен на Пфайфър, тя беше безкрайно щастлива от тази емоционална каскада.
+ Прочети още

Още истории, които могат да ви бъдат интересни.

Подходящи мотоциклети.

spinner