Прилив на енергия в Амстердам.

BMW Motorrad #SocialTestride.

Фактът, че във въздуха в Амстердам се носи едно определено ухание, е достатъчно добре познат. Но този път беше различно: #SocialTestride на BMW Motorrad излезе на първата си обиколка из градските канали – с всички макси скутери С evolution и без никакви емисии.

Имаше общо пет града в програмата на #SocialTestride. Работейки изцяло без гориво, те трябваше да открият горещите културни точки на всеки град. Обиколката ни в Амстердам започна от популярния местен представител на BMW Motorrad – Хери Мейер. В близост до летището Шипхол, разположен върху 2100 кв. м., той ни показва актуалната продуктова гама на BMW Motorrad. Именно тук е мястото, на което скутерите BMW C evolution очакват участниците. Разбира се, нивата на вълнение са високи и за наше щастие времето е почти перфектно. Самият град е и идеалното място за участниците с безбройните си тесни улички и тежък трафик.

Щастливите участници.

Щастливите участници.

Сред тях са учителят Ан-Тине Тийсен, инструкторът по фитнес Симон Стомпс, производителят на метални изделия Том Ауде Елферинк и предприемачът Евалд Вастенбург. Те нямаха проблем със забелязването на своя гид за деня: Мартен ван Острьом. Почти два метра висок и със спортна дълга брада, мениджърът по маркетинг и комуникации на музея Стеделайк изглеждаше толкова забележително, колкото и е-скутера, който караше. Групата очаква с нетърпение едно вълнуващо еднодневно пътуване – от зеления Рикермолен до сърцето на града и обратно извън него.

+ Прочети още

Перфектно оборудвани.

Перфектно оборудвани.

Но първо към смартфоните. Разбира се, участниците в #SocialTestride трябваше да споделят безбройните си преживявания с външния свят чрез социалните медии – като например Instagram, Facebook, както и уеб сайта на BMW Motorrad. След това дойде време да представим парка от блестящи е-скутери C evolution – напълно заредени и готови за действие. Придружени от снимачен екип в електрическа кола BMW i3, на участниците е необходима само кратка опознавателна сесия, за да свикнат със скутерите. Въпреки най-новото високотехнологично оборудване скутерът е изключително лесен за каране и много динамичен.

+ Прочети още
Най-добрите моменти от обиколката.

Градска забележителност.

Градска забележителност.

С "проследяване на живо", изобилие от възможности за снимки и много въпроси от местните жители и туристите C evolution #SocialTestride успя да покрие надлъж и нашир този град. Всеки път, когато спираха на светофар или кръстовище, тестовите водачи бяха разпитани от други водачи на скутери или минувачи, заинтересовани да научат повече за този футуристичен е-скутер, който привлича толкова много внимание. Въпреки че е почти безшумен.

+ Прочети още
Кратък обзор на всички спирки на #SocialTestride в Амстердам.

Спирка 1: Рикермолен.

Спирка 1: Рикермолен.

Започваме от покрайнините на Амстердам, където река Амстел минава през идиличен пейзаж. Тази все още практически провинциална идилия някога е вдъхновявала Рембранд. Днес от друга страна Мартен работи тук. Той е един от петте участници в #SocialTestride. Оттук започва обиколката на откритията на C evolution към по-градски тип пейзажи. Право в сърцето на Амстердам.

+ Прочети още

Станция 2: Кварталът на музеите.

Станция 2: Кварталът на музеите.

Въпреки че музеят Стеделейк е основан преди повече от 110 години, той е останал средище за съвременно изкуство и до днес. Многобройни изложби са оставили следите си в историята на изкуството в истинския смисъл на думата. Тук можете да усетите жизнената връзка между миналото и настоящето – не само в самия музей, но и в околността. В непосредствена близост се намира Музеят на Ван Гог и Рейксмузеум със световноизвестните букви iamsterdam и лесно разпознаваемата входна врата за пешеходци и велосипедисти.

+ Прочети още

Спирка 3: Coffee Company.

Спирка 3: Coffee Company.

"Coffee Company" съвсем не е типичният магазин за кафе. Нито пък е кафе бар, какъвто иначе бихте очаквали в Амстердам. Всъщност тук наистина има кафе. Страхотно кафе. Всичко е селектирано, обработено и вкусно собственоръчно – от зърната до последната капка кафе. Групата прави кратка почивка в този чудесен център за първокласно приготовление на кафе. И докато всички се наслаждаваме на вкуса на кафе, всички останали се чудят на парада от паркирани C evolution навън.

+ Прочети още

Станция 4: Eye (Окото).

Станция 4: Eye (Окото).

Eye – никое име не би било по-подходящо за новия нидерландски музей на филма, отворил врати едва през пролетта на 2012 г. В него има какво да се види както отвътре, така и отвън – архитектурата и околностите на комплекса са особено впечатляващи. Разположена директно над водата, сградата също служи като място за провеждане на мероприятия. Заедно с изгледа в посока на пристанището неговият ресторант и кафенето са също толкова популярни.

+ Прочети още

Спирка 5: Hotel de Goudfazant.

Спирка 5: Hotel de Goudfazant.

Когато стъпите вътре, изглеждащата на пръв поглед като обикновен склад сграда се превръща в кулинарен рай. В "Golden Pheasant" дизайнът на мебелировката и автомобилите е съчетан с практична първокласна кухня и истинско гостоприемство. Просторното помещение и впечатляващите полилеи превръщат престоя в истинско удоволствие. Тук участниците се наслаждават на последните мигове от деня с прекрасно вечерно ястие на спокойствие и далеч от ежедневните въпроси.

+ Прочети още

BMW C evolution

Една нова тенденция.

Бързият растеж на световните градове поставя нови предизвикателства: пътищата са по-натоварени, разстоянията по-дълги, местата за паркиране по-трудни за намиране. Благодарение на задвижвания чрез електричество C evolution марката BMW Motorrad вече предоставя модерни решения за градската мобилност на утрешния ден.

Към BMW C evolution

Още истории, които могат да ви бъдат интересни.

Подходящи мотоциклети.

spinner