Дизайн, архитектура и иновации.

Следващата спирка на #SocialTestride е в Барселона.

Слънце, лек вятър и плаж – на ваше разположение. Тази идея предразполага към обличане на бански или слагане на мотоциклетна каска.

Със своя средиземноморски климат, вдъхновяваща архитектура, вездесъщ дизайн и интересен микс от стари и модерни улици Барселона е идеалният град, който трябва да се преоткрива отново и отново. Идеалният начин е на две колела, разбира се. Освен това иновативните решения за мобилност са повече от празни думи тук в продължение на години. Затова градът е наистина идеално място за третата спирка на #SocialTestride.

Щастливите участници.

Щастливите участници.

Веднага щом слънцето в Барселона изгрее млади и стари се запътват към плажовете. Но излежаването на пясъка и топлото море е последното нещо, за което си мислят Педро Канямарес, Алберт Марти и Франц Инселкамер. Те са тримата късметлии, избрани за водачи на #SocialTestride в Барселона. Те ще наблюдават града си от съвсем нова перспектива в продължение на цял един ден. Те се срещат със своя гид Йорди Канудас при търговския представител на BMW Motorrad в Барселона в квартал Sant Adrià de Besòs. Жорди е дизайнер. Той живее и работи в Барселона. Неговата лампа Less Lamp дори е представена в Музея за съвременно изкуство в Ню Йорк. Така че една широка перспектива е гарантирана.

+ Прочети още

Участниците първо опознават своите превозни средства: паркът на BMW C evolution вече е навъртял няколко мили. Все пак е-скутерите бяха завладели Амстердам и Париж през последните няколко седмици. И сега дойде ред на Барселона. Указанията за C evolution се провеждат на смесица от испански, немски, английски и френски. След това идва ред на разглеждането на каталунската столица с нейното изключителното разположение между Средиземно море и Пиринеите. Безшумно, но бързо, участниците си проправят път към вътрешния град. Смартфоните винаги са готови да правят снимки и да ги споделят незабавно в различните мрежи.

+ Прочети още
Най-добрите моменти от обиколката.

Автобусите за туристически обиколки пълзят през плътния трафик. Водачите на #SocialTestride имат много поводи за смях. Те тестват четирите различни режима на каране по маршрута си през града – за най-добра комбинация от ускорение, скорост и възстановяване на енергията при постоянно променящите се условия на трафика. Що се отнася до мобилността, Барселона е светлинни години напред: система за съвместно използване на велосипеди, всеобхватна трамвайна мрежа, хибридни таксита и все повече електрически превозни средства по пътищата. Затова не е чудно, че C evolution привлича много внимание. Положителните реакции от полицейските мотоциклети, водачите на скутери и широк спектър от електрически превозни средства не остават незабелязани. Много туристи поискаха да разберат кога тази новаторска "зелена машина" ще бъде на разположение за продажба в техните страни.

+ Прочети още
Кратък обзор на всички спирки от #SocialTestride в Барселона.

Спирка 1: Търговското представителство на BMW Motorrad.

Спирка 1: Търговското представителство на BMW Motorrad.

Преди #SocialTestride да щурмува улиците на Барселона, водачите получават инструкции за C evolution и възможността да се срещнат един с друг при местния търговски представител на BMW Motorrad в Барселона. Бързо става ясно, че Барселона е идеалният град за откривателски пътувания със C evolution.

+ Прочети още

Спирка 2: Дворецът на музиката.

Спирка 2: Дворецът на музиката.

Дворецът на Каталунската музика или на испански Palau de la Música Catalana – самото име на тази концертна зала е музика за ушите. Построена е между 1905 г. и 1908 г. Междувременно акустиката, първоначално предназначена само за хорове, е оптимизирана. Публиката вече има възможност да се наслаждава на класически и дори поп концерти с перфектно звуково качество. От друга страна напълно безшумно водачите на #SocialTestride са готови да тръгнат от тази спираща дъха постройка: петимата стартират своите скутери C evolution с цел разглеждане на града.

+ Прочети още

Спирка 3: Студиото на Йорди.

Спирка 3: Студиото на Йорди.

Йорди основава своето студио за дизайн през 2007 г. в Лондон. През 2011 г. се премества в Барселона. За наше щастие, тъй като по този начин получихме ексклузивен поглед към неговия свят. Спектърът на студиото е разнообразен: дизайн, разработка на продукти, управление на дизайнерски елементи, интериорен дизайн и производство са част от неговото портфолио. Най-важното за Йорди тук е внимателно боравене с широк спектър от материали и, разбира се, устойчивото използване на наличните ресурси.

+ Прочети още

Спирка 4: Encants, Барселона.

Спирка 4: Encants, Барселона.

Уникалният стъклен покрив на архитекта Фермин Васкес се простира над Encants. Тук е един от най-старите битпазари в Европа и има безброй много любопитни неща. Тук се намират редките, стари и доказани неща – и понякога дори новите и иновативни, като C evolution. Любопитните минувачи също се вълнуват от това откритие. Има толкова много въпроси, колкото и снимки. Но водачите ни са спокойни. Те са свикнали с вниманието и подобен прием.

+ Прочети още

Спирка 5: Mirablau.

Спирка 5: Mirablau.

Последната спирка на #SocialTestride е ресторант Mirablau. Участниците се наслаждават на още една несравнима панорамна гледка към Барселона по време на заключителната вечеря. Пътуването в посока извън града е само по себе си изживяване. Далеч от естетиката на големия град карането на C evolution е много забавно. Затова не е учудващо, че всички участници не употребиха алкохол по време на вечерята: никой не искаше да пропусне пътуването обратно в града – въпреки предложението за оставяне на ключовете от C evolution в ресторанта.

+ Прочети още

BMW C evolution

Една нова тенденция.

Бързият растеж на световните градове поставя нови предизвикателства: пътищата са по-натоварени, разстоянията по-дълги, местата за паркиране по-трудни за намиране. Благодарение на задвижвания чрез електричество C evolution марката BMW Motorrad вече предоставя модерни решения за градската мобилност на утрешния ден.

Към C evolution

Още истории, които могат да ви бъдат интересни.

Подходящи мотоциклети.

spinner