Релаксация, елегантност, електро.

#SocialTestride открива Милано.

В Милано е нещо типично да си проправяте път през алеите с голяма доза ентусиазъм – в рамките на учтивото. Как биха реагирали жителите, ако вместо силен ръмжащ шум се чуваше само леко бръмчене?

След Амстердам, Париж и Барселона Милано е следващият град от тестовото каране. Началната точка на четвъртата обиколка на #SocialTestride е от едно знаково място. В края на силно натоварения A1 в квартала Сан Донато Миланезе. Тук участниците се срещат направо в BMW Milan. В края на краищата за италианците скутерите са почти част от националната идентичност. Така че имаше много вълнение: колко отворени ще са хората тук към този нов тип мобилност?

Щастливите участници.

Щастливите участници.

Кои бяха късметлиите? От над 100 кандидати селекцията за тестови водачи се спря на феновете на скутери Симоне Боци, Лаура Елиа, Матео Бозети и Алесандро Ферари. Те се срещнаха в местното търговско представителство, изпълнени с очакване, с цел лично и старателно тестване на скутера, който беше представен съвсем наскоро. Те вече бяха прочели достатъчно за новаторската концепция в медиите. И сега най-накрая настъпи часът – срещнаха гида на обиколката за деня на място – Алесандро Мансуети. Той разделя времето си между Милано и Рим и знае немалко за градската мобилност.

+ Прочети още

Винаги достъпно, всичко е достъпно.

Винаги достъпно, всичко е достъпно.

Друга страст на италианците: мобилните телефони. Разбира се, участниците ни също бяха оборудвани със смартфони. Защото в крайна сметка #SocialTestride през Милано трябваше да бъде придружено от безброй снимки и актуализации на събитието. Бързо стана ясно, че много италианци са се отказали от малките си скутери с малък двигател в полза на макси скутери с по-големи гуми и с по-голямо междуосие, тъй като по-доброто им управление и повишени нива на комфорт допринасят за по-приятното пътуване. И това, което е особено важно тук: увеличените скорости и допълнителната защита от атмосферни влияния. Което има смисъл, особено за пътуващите с тях до работа и за по-дългите пътувания. Поради това човек може да забележи машини като BMW C 600 Sport и C 650 GT на пътищата около Милано.

+ Прочети още
Най-добрите моменти от обиколката.

Винаги усмихнати и спокойни.

Винаги усмихнати и спокойни.

Гидът на обиколката Алесандро всъщност провъзгласи мотото на деня, а именно релаксацията. И това определено се усеща от участниците – поне докато карат своите скутери C evolution. Когато спират, към тях заваляват въпроси за превозните им средства. В метрополиса на дизайнерите коментарите за дизайна на С evolution бяха толкова често срещани, колкото и въпросите за неговата технология. Спирките за деня и изживяването от карането обаче гарантират, че участниците винаги са с усмивка на уста дори когато получават най-странните въпроси.

+ Прочети още
Кратък обзор на всички спирки на #SocialTestride в Милано.

Спирка 1: Арката на мира.

Спирка 1: Арката на мира.

Арката на мира се намира на световноизвестния Пиаца Семпионе. Триумфалната арка е построена между 1807 г. и 1838 г. Първоначално е предназначена да бъде в чест на Италианското кралство на Наполеон. Но след падането му, арката е паметник на мира в Европа, както е било предвидено от Виенския конгрес. За парка на C evolution тя служи като красив символ, както и като начална точка за разглеждането на Милано. Обиколката преминава през пет европейски града – безшумно, мирно и с нулеви емисии.

+ Прочети още

Спирка 2: Ceresio 7.

Спирка 2: Ceresio 7.

Имахме усещането, че тази сутрин цялото внимание в Милано е върху нашите водачи. Към обяд беше е време за разпускане, така че погледите на водачите да отпочинат. Ceresio 7 беше идеалното място за това. Голям басейн с прекрасна панорама и награждавано меню. Какво повече би искал човек – освен да кара скутера си, разбира се.

+ Прочети още

Спирка 3: Пиаца XXV Априле.

Спирка 3: Пиаца XXV Априле.

Най-хубавите кафенета, най-известните магазини, най-модерните хора – Милано е традиционното Милано около площада на 25 април. Именно тук традицията и модерността се съчетават в една уникална атмосфера. Нашите пионери в електромобилността също се разхождат надолу по търговския булевард Корсо Комо и се скитат из Пиаца Гае Ауленти. Това се оказва поредният случай на възхищение от града и към нас самите – последното, разбира се, се отнася за С evolution.

+ Прочети още

Спирка 4: Camparino.

Спирка 4: Camparino.

Camparino се счита за родното място на "аперативо". Той е може би най-традиционният, най-атрактивният и най-добрият бар в Милано – разположен на несъмнено едно от най-известните места в града: директно на входа на Галерия Виторио Емануеле. Тук водачите се наслаждават на здравословни безалкохолни коктейли и безценната гледка към оживения Пиаца дел Дуомо с известната Миланска катедрала.

+ Прочети още

Спирка 5: El Brellin.

Спирка 5: El Brellin.

По-скоро скрита и заобиколена от малка градина, El Brellin е последната спирка на #SocialTestride в Милано. Е-водачите и екипът размишляват за случилото се през деня в този малък, но изтъкнат ресторант на канала Навилио Гранде. Въпреки това екипът трябва отново да влезе в топ форма: за да подкрепят водачите, служителите на BMW Motorrad спрират на понтон и отговарят на безбройни въпроси относно C evolution. И, разбира се, всеки, който проявяваше интерес, можеше да си уреди тестово каране на място. Интересът към електромобилите и денят в Милано сякаш нямаха край.

+ Прочети още

BMW C evolution

Една нова тенденция.

Бързият растеж на световните градове поставя нови предизвикателства: пътищата са по-натоварени, разстоянията по-дълги, местата за паркиране по-трудни за намиране. Благодарение на задвижвания чрез електричество C evolution марката BMW Motorrad вече предоставя модерни решения за градската мобилност на утрешния ден.

Към C evolution

Още истории, които могат да ви бъдат интересни.

Подходящи мотоциклети.

spinner