Най-накрая у дома.

Последната спирка на #SocialTestride е Мюнхен.

Дори най-вълнуващите събития трябва да приключат: и обиколката през Мюнхен на 14 юни – дом на BMW Motorrad – беше заключителната част на #SocialTestride. Още един ден на придвижване през изпълнен с живот метрополис.

Лъчезарни лица сред блестяща архитектура. Тежкият аромат на кафе и бензин се носи из района, а хората навсякъде са във възхита – добре дошли в света на BMW в Мюнхен. Това, разбира се, мирише на бензин тук само в преносен смисъл. Но по целия участък на огромната сграда мечтата за независима мобилност може да се усети осезаемо. И така – мечтата се превърна в реалност: исторически превозни средства на BMW, състезателни победи и безброй истории и факти, свързани с темата автомобили и мотоциклети повишава сърдечния пулс на всеки "запален" по бензина ентусиаст. Въпреки че – само по бензина ли? Едва ли.

Щастливите участници.

Щастливите участници.

В BMW world гидът на обиколката Аника Шулце посрещна петте участници Майк, Лукас, Йозеф, Матиас и Дорис. Аника работи в Германският аерокосмически център Но като ентусиазиран мотоциклетист, тя, разбира се, е щастлива да има твърда основа под краката си. Преди вълнуващия ден имаше бърз преглед на продуктовата гама на BMW. В сградата, която е между една от най-популярните туристически атракции на града, клиентите често се вълнуват, когато получават своите нови превозни средства. Както и при нашите участници – поне за един ден.

+ Прочети още

Някак си типичният Мюнхен.

Някак си типичният Мюнхен.

Най-късно след появата на известния израз "Laptop and Lederhosen" (Лаптоп и ледерхозен) стана ясно, че баварското добро настроение редом с традицията не са изключени от иновационния прогрес. C evolution в голяма степен е живото доказателство за това. Мюнхен често бива наричан добросърдечно от неговите жители "Най-северният град на Италия" поради спокойния, приятен начин на живот и отношението към стила. И точно като от другата страна на Алпите, и тук всички се придвижват "ръмжейки" на две колела през забързания градски трафик. Идеални условия за тестване на новаторската концепция за мобилност на C evolution.

+ Прочети още
Най-добрите моменти от обиколката.

Ние сме безшумни.

Ние сме безшумни.

Участниците, разбира се, знаеха колко внимание привлече C evolution на предишните си спирки. И тъй като прототипите на BMW не са чак такава рядкост в Мюнхен, очакванията бяха за един спокоен ден. Но случаят въобще не е такъв: в английската градина, на прочутата вълна на Айсбах, в заливите на Изар, на булевардите или в замъка Нимфенбург – C evolution отново привлича много погледи и предизвиква много въпроси. Преди всичко хората се чудеха това как макси скутерът се придвижва почти безшумно. Но за щастие на сутринта поизсъхналите устни на винаги учтивите участници се насочиха към Waldwirtschaft ("Forest Inn") в Гросхеселое.

+ Прочети още
Кратък обзор на всички спирки на #SocialTestride в Мюнхен.

Спирка 1: BMW world.

Спирка 1: BMW world.

Отправната точка на #SocialTestride Munich беше BMW world. Сградата, отворила врати през 2007 г. благодарение на архитектурно студио COOPHIMMEL(B)LAU, е изложбена зала, ресторант и кафене, музей, зала за доставки и възстановителен курорт. Внушителната конструкция е едновременно място за комуникация и място на експертни познания. Накратко: само по себе си то наистина е един малък свят. И идеалната отправна точка за отпътуване към сърцето на световния град.

+ Прочети още

Спирка 2: Forest Inn.

Спирка 2: Forest Inn.

Когато звукът на чакъл се чува под краката и всичко мирише на свежест и плодове, тогава знаете, че сте на правилното място и сред точните хора. Или по-точно: бирената градина. Waldwirtschaft Grosshesselohe ("Forest Inn" в Гросхеселое) На високото плато над Изар те се насладиха на типична баварска храна за обяд. Под огромните кестенови дървета в WaWi им беше сервирана "блонд" бира – без алкохол, разбира се – докато лекият джаз без брас-бенд осигуряваше ритъм и поддържаше настроението.

+ Прочети още

Спирка 3: Специален гост.

Спирка 3: Специален гост.

Мюнхен не е дом само на BMW Motorrad, но и на много експерти в областта на мотоциклетите. #SocialTestride се срещна с истински експерт в сферата на е-мобилността в музея Брандхорст: продуктовият мениджър на C evolution Дорит Манголд, която отдели време за среща на кафе с групата. Уникалната фасада на сградата, съставена от 36 000 цветни керамични пръчки, послужи като един чудесен мотив за това. Записано на филм, заснето на снимка и споделено със света в Instagram, Twitter и Facebook. Точно както трябва да бъде #SocialTestride.

+ Прочети още

Спирка 4: Музеят на транспорта.

Спирка 4: Музеят на транспорта.

Разположен в три търговски панаирни зали в Терезиенхьое, музеят представя изложби от очарователната история на транспорта. Тук петимата водачи научават как е започнала историята на електромобилността на площ от над 12 000 кв. м. Възхищават се на технологичния напредък и бързо променящите се предизвикателства, когато става дума за транспорт и мобилност. После отново възсядат своите скутери С evolution, изпълнени с дълбоко залегнало усещане за гордост. В края на краищата седнали върху електрическия макси скутер те стават реална част от мобилната революция.

+ Прочети още

Спирка 5: Ресторант 181.

Спирка 5: Ресторант 181.

Финалът на петото и последно събитие на #SocialTestride отново се изкачва нависоко. Но не в Алпите, а в известната Олимпийска кула, издигната за олимпийските игри през 1972 г. Със спираща дъха гледка над баварския метрополис, да не говорим за вкусната вечеря, участниците се наслаждават на последните мигове от деня в тишина и спокойствие – на височина 192 метра, като завъртането на ресторанта на 360 градуса отнема 53 минути. По време на вечерята участниците успяват да проследят с точност улиците, по които са преминали по време на пътуването си през града, като същевременно се наслаждават на несравними гледки към Алпите.

+ Прочети още

BMW C evolution

Една нова тенденция.

Бързият растеж на световните градове поставя нови предизвикателства: пътищата са по-натоварени, разстоянията по-дълги, местата за паркиране по-трудни за намиране. Благодарение на задвижвания чрез електричество C evolution марката BMW Motorrad вече предоставя модерни решения за градската мобилност на утрешния ден.

Към C evolution

Още истории, които могат да ви бъдат интересни.

Подходящи мотоциклети.

spinner