Liberté, Égalité – Гурме?

Следващата спирка на #SocialTestride е в Париж.

Дори ако ключовите думи на революцията са Liberté, Égalité и Fraternité. Гурмето не е лошо основание за откривателска обиколка на Париж. И тестовите водачи на C evolution така или иначе са духовни братя.

Париж, градът на любовта и на добрата, култивирана храна, е вторият метрополис от нашия #SocialTestride. И как би могло да е другояче? Разбира се, четиримата ни потребители се влюбиха в своите скутери BMW C evolution във френската столица, а физическото благоразположение ги следваше по петите. Забавата започна рано сутринта на 24 май събота в престижния магазин на марката BMW на Avenue Georges V в близост до Шанз-Елизе. Дошъл тук, за да се наслади на закуска и кафе, квартетът от енергични водачи имаше обичайното посрещане от екипа на #SocialTestride и след кратки инструкции стана време за действие – няколко кулинарни забележителности... И стана време да се каже "Бон Воаяж".

Щастливите участници.

Щастливите участници.

Френската група на #SocialTestride е съставена от ентусиасти на две колела. Сред тях е и Ерве Лоран, предано отдаден "служител" на електромобилността, собственик на няколко електрически превозни средства и разработчик на своя прототип на е-скутер. Към него се присъединиха собствениците на скутер и мотоциклет Лео Тревисан, Пол Тран и Николас Бишов, всички с ежедневни пътувания за работа във и извън Парижкия регион и сред най-заинтересованите да намерят как да се придвижват във френската столица по един по-устойчив начин. Към тях се присъединява и Седрик Мюние, собственик на ресторанта Le Dôme du Marais. Техният експертен гид за деня е Жил Друно, ентусиаст на тема BMW, който има задълбочени познания за града и C evolution, бидейки част и от скорошната дейност по разпространение на информация за е-скутера в пресата. Той вече се беше включил в представянето на е-скутера в пресата и обещанието му е просто: да покаже на водачите – и филмовия екип – толкова от горещите точки на града, колкото биха могли да се "поберат" в една приятна ежедневна обиколка.

+ Прочети още

Перфектно оборудвани през Париж.

Перфектно оборудвани през Париж.

Снабдени със смартфони, за да снимат и публикуват снимки в Instagram, така че да бъдат видени от всички техни приятели и последователи от цял свят, общо седем е-скутера BMW evolution щурмуват улиците на Париж. Два допълнителни е-скутера са "яхнати" от един фотограф и един журналист. Градският трафик в Париж е легендарен и пословичен с липсата на правила. Но на кой му пука при тези гледки? През целия ден групата обикаля исторически и модерни забележителности – почти като на филм, въртящ се отново и отново. Лекотата, с която C evolution овладява всяко предизвикателство, също е впечатляваща: динамични, пъргави, удобни и лесни за управление.

+ Прочети още
Най-добрите моменти от обиколката.

Да виждате и да бъдете забелязвани.

Да виждате и да бъдете забелязвани.

От градска магистрала към булевард и от авеню към улица парижкият #SocialTestride предлoжи на участниците и екипа пълно изживяване при каране на C-evolution. Групата се опитва да кара заедно с пътници и изпробва различните режими на каране. И точно като в Амстердам – в момента, в който спират, получават много любопитни въпроси от туристи, местни жители, други двуколесни водачи, шофьори и таксиметрови шофьори. Само водачите на автомобили сякаш остават безпристрастни, "капсулирани" в стоманените си кутии, без да обръщат внимание на повечето неща около тях, с изключение на белите, зелените и черни машини, които безшумно се плъзгат с лекота покрай тях през трафика.

+ Прочети още
Кратък обзор на всички спирки на #SocialTestride в Париж.

Спирка 1: Токийският дворец.

Спирка 1: Токийският дворец.

Токийският дворец е истинско средище за изкуство, мода и начин на живот – перфектната гореща точка, на която човек може да се наслади на богатото разнообразие на града. В центъра на съвременното изкуство иновациите бързо биват разпознавани благодарение на финия усет и биват излагани в него. Лицата, задаващи тенденциите, модните агенти и всеки, който иска да гледа към бъдещето, посещава комплекса. Накратко: точното място за C evolution.

+ Прочети още

Спирка 2: Le Dôme du Marais.

Спирка 2: Le Dôme du Marais.

#SocialTestride в Париж направи спирка във величествената атмосфера на над 200-годишната заложна къща, която днес е обявена за архитектурен паметник. Групата обядва в известния ресторант Dôme du Marais на Rue des Francs Bourgeois. Собственикът и почитател на скутерите Седрик Мюние посрещна групата и обясни подхода към устойчивост на своя ресторант. И колко му е важно да знае откъде идват продуктите за предлаганата в него храна. Седрик разясни философията си за закупуване на продукти на местно ниво, за да избегне ненужния транспорт директно на практика.

+ Прочети още

Спирка 3: Marché Charonne.

Спирка 3: Marché Charonne.

Седрик не се поколеба да се качи на един от C evolution скутерите, за да придружи групата до пазара. Там, откъдето той се сдобива с продуктите за своя ресторант. Дори проливният дъжд не помрачи ентусиазма на #SocialTestriders. Любовта към пресните продукти и разнообразието на различните щандове имаше наистина заразителен ефект.

+ Прочети още

Спирка 4: Comptoir General.

Спирка 4: Comptoir General.

Това място е истинска мека на парижкото изкуство, култура и кухня. Тук можете да почувствате пулсиращото време и въпреки това да бъдете запленени от очарованието на стария град – едно наистина любопитно място. Споменът за старите конюшни е все така жив. На площ от 600 кв. м. се помещават бистро, бар и кафене, които приканват хората да споделят настоящето днес. "Стаята на любопитността" и магазинът на книги и дрехи втора употреба в мецанина не оставиха посетителите да скучаят.

+ Прочети още

Спирка 5: Chez Moustache.

Спирка 5: Chez Moustache.

Към края на деня участниците оставят зад гърба си 10-часово и 90-километрово пътуване през Париж. Това, разбира се, даде много поводи за дискусии, много впечатления за споделяне, а може би дори и нови планове занапред. Какъв по-добър начин да се направи това, ако не с помощта на добра храна? И така, последното място за това, което в крайна сметка се оказа кулинарно пътуване, е Moustache – място, което е толкова готино, колкото и уютно. Изтънчените ястия от експерименталната кухня са съвсем на място и перфектен начин за завършване на деня.

+ Прочети още

BMW C evolution

Една нова тенденция.

Бързият растеж на световните градове поставя нови предизвикателства: пътищата са по-натоварени, разстоянията по-дълги, местата за паркиране по-трудни за намиране. Благодарение на задвижвания чрез електричество C evolution марката BMW Motorrad вече предоставя модерни решения за градската мобилност на утрешния ден.

Към C evolution

Още истории, които могат да ви бъдат интересни.

spinner