Ние живеем и дишаме за духа на GS.

Ние споделяме приключението.

Внимание, заразно! Където и да ви отведе пътуването и който и да ви придружава, посланиците на GS разпространяват духа на GS по целия свят. Те очароват със своите приключения. И вълнуващи с историите си. Със своята смелост те вдъхновяват да излезете и да откриете непознатото. Можем да ви представим само някои от тях тук, тъй като все повече и повече от вас се "заразяват" и се понасят с духа на GS.

GS отвори вратите към един нов свят за мен и промени напълно моя живот. “

Тобиас Вийзер

Човекът на GS от "Долната земя".

Човекът на GS от "Долната земя".

GS е перфектен за приключния в Астралия – асфалт, планини, реки и пустини. Идеален терен за Майлс Дейвис, бившия търговски управител на BMW Motorrad в Австралия. Той познава общността на GS в родината си отвътре и отвън. Благодарение на него "Духът на GS" стана толкова популярен в Оз. Карането на мотоциклет е начин на живот за Майлс или "лайфстайл", както го нарича той. Майлс се осмели да направи нещо, което никой друг не беше направил: Той беше първият мотоциклетист, участващ в състезанието Finke Desert с BMW R 1200 GS, един от най-големите австралийски мотоспортни състезания – истинско екстремно рали. Опитният GS водач успя да стигне до финала с отлично време. Майлс също прекоси пустинята Симпсън с десетки ездачи на GS; 1100 пясъчни дюни над 550 километра. Майлс е инструктор по душа и сърце. Той е обучил много собственици на GS на перфектно офроуд каране по време на няколкодневно обучение и се е съревновавал с тях на GS Safari Enduro в Австралия.

+ Прочети още

През екстремности в продължение на 30 години.

През екстремности в продължение на 30 години.

Майкъл Мартин е фотограф, авантюрист и географ. Носещ духа на GS в кръвта си по професия, той е напът за пустините Сахара, Атакама и Антарктика. Той изследва тези неприветливи места повече от 30 години, а мотоциклетът е един от любимите му видове транспорт.

+ Прочети още

Кокошка в къщата на петела.

Кокошка в къщата на петела.

Будейки първата жена маршал на международния GS Trophy, Йоланди или просто Йо Руст трябва да се докаже в една типично мъжка среда. За нея не е трудно. Руст не се впечатлява толкова лесно. Дори и след като към нея е насочено оръжие по време на пътуването ѝ през африканския континент.

+ Прочети още

Пионер и мотономад.

Пионер и мотономад.

Какво беше да пътуваш по света преди глобализацията? Как беше без интернет, GPS и мобилни телефони в най-отдалечените кътчета на Земята? Англичанката Елпет Беърд ясно си спомня тези времена. Когато се впуска в неизвестното на седалката на своето BMW през 1982 г., тя задава стандартите за бъдещите авантюристи. Често разказва историята си пред слисана публика. Планира да издаде книга. А от Холивуд вече са я търсили.

+ Прочети още
Том Уолф е свързан със света на GS като никой друг. Още през 1980 г. се впуска в приключения със своя R 80 G/S. Неговият неизмерим ентусиазъм и очарование към пътуването с ендуро мотор са заразни. Не е учудващо, че той е превърнал хобито си в професия и сега работи като инструктор в парка за ендуро мотори.
Но това не е всичко. Носачите на огън осветяват пътя и на другите. Том Уолф е бил предопределен за ролята на спортен мениджър на международния GS Trophy Не минава много време, преди да се сдобие с прякора "Г-н GS Trophy". Духът на GS е във всяка фибра на тялото му и се излъчва от неговата личност.
+ Прочети още
Повече за Том Уолф external-link-arrow-slim

#spiritofGS

Всяка миля ни променя, всяка секунда ни дава нови перспективи и всяка гледка запечатва картина в паметта – това е духът на GS.

Убедете се сами сега

Едно голямо GS семейство

Много сме. Живеем по целия свят. Живеем за приключението. И всички караме GS Духът на GS приветства всеки един по целия свят. Помага ни при нужда. Отваря ни вратите към чуждестранната кухня. И превръща срещите в приятелства.
+ Прочети още
Искам да пътувам до Кейптаун тази година. През следващата година искам да пътувам по Панамериканската магистрала. И кой знае какво ще последва след това... “

Желян Ракела

Ако мечтите никога не спират.

Монономадите започват да живеят мечтите си достатъчно рано. Те потеглят с цел да бъдат винаги в движение. Да преследват приключението и да овладеят следващото предизвикателство.
Дъждът, калта, прахът и пясъкът са техните елементи. Нищо не може да ги спре, защото духът на GS преминава през вените им. Те са големите авантюристи на нашето време. Следват желанието си и показват, че смелостта си струва. Това са техните истории.
+ Прочети още

GS на помощ – където и да сте.

GS на помощ – където и да сте.

Д-р Ханс-Хенинг е опитен пътешественик мотоциклетист и си е поставил задачата да помага на места, недостъпни за всички останали. Той има визия: да кара 50 000 мили и така да събере 50 000 евро за нуждаещите се. Преди всичко иска да донесе усмивки по детските лица. Духът на GS може да бъде забелязан на много лица и в много истории. Един от тях е Ханс-Хенинг и неговия Ride-of-Smile-Tour (Пътуване за усмивката).

+ Прочети още

Той следва страстта си – от Азия до Алпите.

Той следва страстта си – от Азия до Алпите.

На всеки две години мотоциклетисти ентусиасти от цял свят правят дълго пътуване до "Дните на Motorrad". Хората обикновено пристигат няколко дни по-рано. Прасит вече е на път няколко седмици преди голямото събитие. Има си причина и то добра. Пътуването му започва в Тайланд. По-конкретно в Банкок и преминава през Монголия и Русия и завършва в Гармиш-Партенкирхен. Той е превърнал живота си в едно голямо пътешествие в истинския смисъл на думата.

+ Прочети още

Дисаги, пълни с историите на GS.

Тези, които искат да преживеят нещо, се нуждаят от куража да проявят характер и от волята да упорстват. Няколко от тях вече са правили пътувания с GS – кратки и дълги. Всички се завръщат с незабравими преживявания.

Това или е така, или те все още са в средата на писането на своите лични GS истории. Пътуването по света с GS означава да бъдеш пионер. Да търсиш приключението. Да откриваш неоткритото. Да преживееш непреживяното.

+ Прочети още
Относно вълнуващите истории на GS external-link-arrow-slim

Гарантирано приключение.

Никой друг мотоциклет няма повече приключения от GS. Модели GS се движат по кални пътища, през пустинята Гоби, тайландския дъжд или криволичещи планински проходи към следващата панорамна точка от 1980 г. насам – приключението е целта. Независимо от това какво приключение сте си наумили, правилният GS ще ви отведе до там.

Повече за BMW R 1200 GS Adventure

Още истории, които могат да ви бъдат интересни.

Подходящи мотоциклети.

spinner