Special Edition
F 850 GS Adventure - Edition 40 Years GS

от 27 590 лв*
349 лв. на месец с 3asy Ride

* Необвързваща ценова препоръка. Посочената цена включва 20% ДДС. За повече информация, моля, свържете се с най-близкия дилър на BMW Motorrad.

F 850 GS Adventure – "40 Years GS" edition

Приключение в легендарен дизайн

От 1980 г. насам GS е символ на уникални мотоциклети, с които можете да се впуснете във всяко едно приключение. Тази година отбелязваме това с Edition 40 Years GS. Той е реверанс към историята на GS, пресъздава уникалния външен вид на легендарния R 100 GS и същевременно впечатлява с техника на най-модерно ниво. Истински dition 40 Years GS със забележителна изчистена линия и балансирана GS ергономичност. С този мотоциклет можете да покорявате нови терени, да поемате към нови приключения, да станете част от уникална общност и да изживеете #SpiritofGS.

Акценти на Edition 40 Years GS

Уникален дизайн за юбилея: На базата на R 100 GS с псевдоним Bumblebee, машината впечатлява с комбинацията от черно и жълто. Характерните елементи на дизайна превръщат легендарният външен вид в истинска сензация и карат мотоциклета да заблести в блясъка на повече от 40-годишната история на GS.

+ Прочети още
40 години надпис GS в жълто
Това е надписът „40 години GS“ в жълто.
Висококачествена спирачна система Brembo
Това е черната спирачна система Brembo.
Легендарен външен вид в черно и жълто
Това е цветовата схема черно-жълто в три-четвърти изглед.
Предпазител за ръцете в жълто като оптичен акцент
Това е жълтият предпазител за ръцете.
Впечатляващ надпис GS върху седалката
Това е жълтият стикер GS върху седалката.
Жалузи на радиатора GS
Това са жалузите на радиатора с логото GS отблизо.
Анодирани в златисто джанти
Това е анодирана в златисто джанта.
Седалка в жълто и черно
Това е седалката в черно и жълто.

F 850 GS Adventure – винаги добра основа

F 850 GS Adventure – винаги добра основа

Отвън Edition 40 Years GS, отвътре – изцяло F 850 GS: благодарение на модерните си технически функции и интелигентната ергономичност мотоциклетът се превръща в идеален партньор за всяко приключение. Серийното оборудване, като ABS Pro и DTC, както и опционалните режими на карана Pro осигуряват стабилно удоволствие от карането във всяка една ситуация – без значение от това накъде ще ви отведе пътуването. Научете всичко за многостранните функции и варианти на F 850 GS Adventure.

+ Прочети още

40 години жажда за приключения

От Африка до Централна Азия: за 40 години мотоциклетът GS е обиколил целия свят. Мотоциклет, който покорява всеки един терен и всяка улица – поема смело напред и се изправя срещу стихиите. GS е пионер сред ендуро мотоциклетите за пътуване.

+ Прочети още
1980
1980 г. – началото на първия GS модел, R 80 G/S
6
6 поколения CS с различни вариации на модела
40
40 години уникални изживявания с легендата GS
1.2
1,2 – До днес са произведени над 1,2 милиона модела GS

Всяка история на успеха започва отнякъде: Тази на GS започва през 1980 г., когато BMW Motorrad представя R 80 G/S. Мотоциклетът е здрав, многолик и дава възможност за суверенно управление във всяка ситуация. Правилният партньор за истинския любител на приключения. Още от самото начало GS е идеалният мотоциклет за пътувания – развитието му продължава с моделите Adventure и той е още по-добре оборудван за дълги пътувания до всяка точка на света. От 40 години насам мотоциклетът измества границите на възможното – получете вдъхновение от най-важните моменти от историята на GS.

+ Прочети още
От офроуд спорт до улицата

От 1978 до 1980 г.:
През 1978 г. BMW Motorrad създава истинско вълнение с предшественика на първия GS: GS 80 печели два златни медала на световното първенство Six Days. Тази машина е разработена от дизайнери на фирмата, при това без специална поръчка. Но успехът оправдава усилията на инженери и механици: Вашият мотоциклет Ви осигурява истинско удоволствие от пътуването както по пътя, така и извън него,  и се е появил на пазара през 1980 г. под донякъде промененото наименование BMW R 80 G/S.

Започва победоносният ход

От 1980 до 1987 г.:
С GS BMW Motorrad успява да постигне перфектният синтез между пътя и терена извън него. Без значение от настилката, водачът владее машината във всяка една ситуация и се наслаждава на максимален комфорт при дълги пътувания. Акцентът тук е за използваното за първи път в световен мащаб единично люлеещо се рамо (Monolever) – то прави възможно по-ниското тегло и дава възможност за бърза смяна на задното колело. С R 80 G/S BMW Motorrad основава  сегмента на дългите удобни пътувания с ендуро #–, който владее и до днес.

GS набира сила: повече работен обем, повече мощ

От 1987 до 1996 г.:
Новият върхов модел R 100 GS предлага сериозен работен обем – това е най-мощният и най-бърз мотоциклет ендуро на пазара. Двушарнирното рамо Paralever при задното колело осигурява безпроблемно управление на пътя и извън него. Машината е позната със забележителното си лаково покритие в черно и жълто под името Bumblebee. И до днес цветът е важен елемент за любителите и украсява специалния модел тази година – Edition 40 Years GS.

Нова глава за мотоциклетите ендуро за пътешествия

От 1994 до 2003 г.:
GS се превръща в икона, но никога не престава да се променя: През 1994 г. R 1100 GS е първият мотоциклет ендуро с боксерен двигател с четири клапана. Машината впечатлява с лекото управление извън пътната настилка и с отличните си качества за дълги пътувания. Качествата на турера се развиват целенасочено, а през 2002 г. са адаптирани още по-добре с R 1150 GS Adventure към потребностите на пътуващите на дълги разстояния – ражда се серията Adventure.

От един цилиндър към два цилиндъра

От 2000 до 2008 г.

Много обичаните и търсените от начинаещите водачи модели FunduroF 650 и F 650 ST преминават в началото на новото хилядолетие през преработване на концепцията за двигателя. Благодарение на новия едноцилиндров агрегат с водно охлаждане водачите на  F 650 GS и F 650 GS Dakar изживяват не само достатъчно мощност за ежедневието, но и типично чувство за ендуро. През 2008 г. двата новоразработени модела ендуро F 650 GS и F 800 GS са оборудвани с редови двуцилиндров двигател с водно охлаждане. Това означава приключения в чист вид дори и в средния клас.

Боксерен двигател – от въздушно към водно охлаждане

От 2004 до 2017 г.
През 2004 г. BMW Motorrad представя наново R 1200 GS. Машината получава повече работен обем, мощност и по-голям въртящ момент, което я прави още по-динамична върху всеки един терен – при това вече е 30 килограма по-лека. Почти десет години по-късно започва нова ера, тъй като инженерите на BMW Motorrad оборудват R 1200 GS с боксерен двигател с водно охлаждане – абсолютна новост за времето си. Освен това мотоциклетът получава полуактивна ходова част с Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment), което повишава до ново ниво управлението и комфорта при пътуване.

GS е още по-силен

И в годините след това BMW Motorrad продължава работата си по мита BMW GS. Любимият R 1250 GS се представя с осъвършенстван двуцилиндров боксерен двигател. Благодарение на променливото управление на гърбичните разпределителни валове BMW ShiftCam той предлага повече мощност във всеки диапазон на оборотите и прави GS още по-уверен. В допълнение всички модели от средния клас F 750 GS и F 850 GS продължават да се развиват непрекъснато и осигуряват още повече удоволствие при каране благодарение на по-големия работен обем и променената ходова част.

3 години гаранция.

Карай безгрижно, още и още. Даваме ти още една година гаранция.

Сега вече всички мотоциклети идват с 3 години гаранция.

#spiritofgs

От 40 години насам #SpiritofGS събира любителите на мотоциклети и се разпространява от общността в целия свят. Просто се качете на мотоциклета, изживейте нови приключения и открийте непознатото – заедно създаваме винаги нови истории. Получете вдъхновение за нови преживявания от общността на GS. Изживейте #SpiritofGS.

+ Прочети още

Изживейте приключенията на общността на GS

Поемете на вълнуващо приключение с GS и нашата нова поредица Adventures of a Lifetime.

+ Прочети още

Още за #SpiritofGS

spinner