R 1200 GS Adventure

от 32.850,00 лв*
420 лв на месец с 3asy Ride

* Необвързваща ценова препоръка. Посочената цена включва 20% ДДС. За повече информация, моля, свържете се с най-близкия дилър на BMW Motorrad.

BMW R 1200 GS Adventure

Да уловите съвършеното приключение.

Обичате ли екстремни, дълги пътувания, дори и на неравни пътища? Харесвате ли каменисти пътеки или дивата природа? Без значение дали е на асфалт, оф-роуд, скали или пясък: BMW R 1200 GS Adventure има правилния отговор за всяко предизвикателство с лекото си и пъргаво управление. Машина за тези, които искат да достигнат границите си – и да ги задминат. Или да го кажем по-просто: машина за истинските почитатели на приключения между вас. Тези, които искат наистина да изпитат превъзходството си всеки път и, разбира се, да се наслаждават при това.

Дизайнът на R 1200 GS Adventure

Изберете своя стил.

Може би представата ви за стил е прах и кал, като стане въпрос за R 1200 GS Adventure. Ние обаче можем да придадем още повече персонален стил на вашия GS Adventure – освен динамичния базов цвят разработихме и два допълнителни режима на каране.

  Racing red

  Racing red, като базов цвят, ще придаде на мотоциклета ви изключително характерна визия при всеки километър, който покори.

  Rallye стил

  Със стил Rallye в Light white и основната рама в Cordoba blue lupin blue амбициозните оф-роуд мотоциклетисти получават максимума, за който са платили.

  Стил Exclusive

  Стил Exclusive, с Black storm металик, капак на резервоара в dark slate матов металик и основната рама в Achat grey акцентира върху уверения външен вид.

  Дизайн: Впечатляващо присъствие.

  R 1200 GS Adventure е готов за всякакви приключения. И готов за всяко предизвикателство. Няма как да се сбърка – с мощния, здрав и динамичен дизайн, с един поглед може разберете всичко за характера му. Предпазителите за вятър и промени във времето, както и предпазителят на двигателя придават изключително характерна визия, като фокусът върху външния вид е изведен на преден план. Мощният подкалник на R 1200 GS Adventure му придава жизнен вид. Просто е готов да преодолее самоуверено всякакви трудности по всяко време. Неповторимият 30-литров резервоар помага за непокорната визия.

  R 1200 GS Adventure гарантира, че винаги ще се движи – без значение от предизвикателството.  

  + Прочети още

  Двуцилиндров боксерен двигател

  92
  kW (125 HP) при 7750 rpm
  890
  mm височина на седалката
  30
  l обем на резервоара
  217
  kg максимално натоварване
  Четиритактов, двуцилиндров боксерен двигател с въздушно/течно охлаждане

  Надежден и мощен.

  Надежден и мощен.

  Без значение накъде сте се отправили: R 1200 GS Adventure винаги е ваш надежден спътник. И въртящият момент на легендарния боксерен двигател 125 Nm и 92 kW (125 HP) е вдъхновен от четиритактовия, двуцилиндров двигател с водно охлаждане. Тук концепцията за охлаждане е комбинация между въздушно и течно охлаждане. Като резултатът е ефективност, висок въртящ момент и най-вече: надеждност.

  Мокрият съединител с функция без прескачане и електрически дросел превръщат R 1200 GS Adventure в съвършения спътник за тези, за които няма твърде далечна дестинация – или твърде скалист път.

  + Прочети още

  Изживейте звука на R 1200 GS Adventure

  Основни акценти при R 1200 GS Adventure

  Защитен панел на резервоара и двигателя
  R 1200 GS Adventure защитен панел на резервоара и двигателя
  Удължен клюн.
  R 1200 GS Adventure удължен клюн
  30 l резервоар за гориво, изработен от алуминий.
  R 1200 GS Adventure 30 l резервоар за гориво, изработен от алуминий
  Голямо ветрозащитно стъкло.
  R 1200 GS Adventure голямо ветрозащитно стъкло
  Удобна седалка.
  R 1200 GS Adventure удобна седалка
  Практично отделение за съхранение.
  R 1200 GS Adventure практично отделение за съхранение
  Стойка за багаж от неръждаема стомана.
  R 1200 GS Adventure стойка за багаж от неръждаема стомана
  Колела с кръстосани спици.
  R 1200 GS Adventure колела с кръстосани спици

  Много оборудване. Повече удоволствие при каране.

  Иновативен акцент на R 1200 GS и задължителен аксесоар за модерния човек с приключенски дух – BMW Motorrad Connectivity. Новото опционално оборудване ви показва всичко за вашия мотоциклет по интелигентен начин и на 6,5-инчов TFT дисплей. Можете да свържете смартфона си с вашия мотоциклет през Bluetooth и да използвате мултиконтролера на ръкохватките като навигация на смартфон, да приемате обаждания и дори да набирате, да използвате мултимедийни функции, като избор от плейлистата в смартфона и слушате музика, дори и да използвате по-интиутивно информацията за машината без да се разсейвате от пътя. За някои функции трябва да се използва и приложението BMW Motorrad Connected.

  Друго нововъведение по отношение на опционалното оборудване е „intelligent emergency call“: Вградена в ръкохватките система, която в случай на инцидент се задейства или ръчно с натискане на бутон, или – в зависимост от ситуацията – автоматично, като така активира спасителната верига. Така помага за по-бърза реакция от страна на спасителните екипи – без значение къде се намирате.  

  Стандартното практическо оборудване за touring enduro се грижи за всичките ви нужди: два стандартни режима на каране – „Rain“ и „Road“ – са налични с натискането на един бутон и ви осигуряват два напълно различни, съвършено координирани стила на каране.  

  Като опционално оборудване има налични и други режими на каране „Pro“. Съответните режими на каране „Dynamic“ и „Enduro“ предлагат още по-големи възможности докато търсите приключения. С вграден чип за кодиране режимът на каране Dynamic се превръща в Dynamic Pro, а Enduro – в Enduro Pro. Така стават по-персонализирани.

  Обемът на резервоара от 30 литра ви осигурява независимост при вашето пътуване – за онези много дълги етапи. Освен това можете да се възползвате от бордовия компютър: за съвършената организация на пътуването и за индикация на важни данни, като двойния компютър на пътуване, среден разход на гориво и диапазон на гориво. Отделението за съхранение над резервоара е също толкова практично. С него всякакви малки неща са ви постоянно под ръка.

  + Прочети още

  Преглед на техническите характеристики.

  Опционално оборудване BMW Motorrad Connectivity

  BMW Motorrad Connectivity осигурява на мотоциклетистите иновативно решение за ежедневна навигация, като използва мултимедията и информацията, свързана с карането, с най-ясното оформление и интуитивни операции: свързването на мотоциклета, смартфона и каската чрез Bluetooth предоставя изцяло нови възможности. Мултиконтролерът гарантира, че функциите са лесни за работа по всяко време. Традиционното електронно инструментално табло отстъпва на голям, ясен TFT дисплей, който дава на мотоциклетиста постоянен достъп до навигация, телефонни обаждания, мултимедия и допълнителна информация за превозното средство, както и информация, която се показваше и преди, като например скорост и обороти. Освен това с безплатното приложение BMW Motorrad Connected има и други допълнителни функции. Connectivity дава възможност на мотоциклетистите да се съсредоточат върху това, което е наистина важно: улиците, които чакат да бъдат открити.

  Опционалното оборудване „intelligent emergency call“: система ECALL, бързата помощ в случай на инциденти и спешни случаи

  Приятното усещане e винаги желано. BMW Motorrad е първият производител, който предлага „интелигентно спешно повикване“ франко завода: система, монтирана здраво в ръкохватката, която в случай на произшествие може самостоятелно или автоматично да задейства спасителната верига, като по този начин осигурява по-бърза помощ от спешните центрове. „Интелигентното спешно повикване" се активира автоматично след лек или тежък инцидент. Но мотоциклетистът също може ръчно да активира спешно повикване с натискането на бутон, например ако той/тя стане свидетел на инцидент. След активиране на системата, автоматично или ръчно, GPS данните за местонахождението и посоката на пътуване на мотоциклета се изпращат през връзката на мобилния телефон към телефонния център на BMW. Оттук се активира спасителната верига. За бърза, прецизна помощ. Позволява ви да се впуснете във всяко приключение с усещане за сигурност.

  Опционално оборудване, режими на каране Pro „Dynamic Pro“, „Enduro Pro“ и Hill Start Control

  Правилният режим може да се настрои само с натискане на бутон или по друг начин, пригоден за мотоциклетиста при режими Pro – няма нужда от спирачки при приключенията! Само с превключване между режимите можете за секунди да реагирате при различен терен; намеса на спирачката в хармония с елементите на окачването, също електронните системи за управление ABS Pro и DTC, както и характеристиката на двигателя с реакцията на газта. Режимът на каране „Dynamic Pro“, който се активира с помощта на чип за кодиране, осигурява като цяло мотоциклет, пригоден за по-спортно каране на пътя. Превключване на „Enduro Pro“ предоставя съвършено сцепление на рохкав терен. Леката реакция на газта и ограничената намеса на контрола на Enduro ASC превръщат карането на рохкав терен изцяло ново изживяване. Освен това режимът на каране Pro предоставя Hill Start Control HSC, при който спирачката на задното колело може да се задържи с помощта на ръчната спирачка.

  Опционално оборудване следващо поколение Dynamic ESA с автоматична компенсация на позицията при каране

  R 1200 GS Adventure може да бъде оборудван и с последното поколение Dynamic ESA. Със системата за автоматично омекотяване на вибрации и компенсацията на позиция при каране, удобството и стабилността при каране се повишават още малко. Изцяло без изместване винаги се постига най-доброто сцепление на всякакви повърхности, като едновременно с това се гарантира оптимална стабилност при каране. За това се грижи разширената система на сензори, която позволява мотоциклетът да се пригоди към множество условия на каране. Автоматичното регулиране на шасито спрямо натоварването осигурява изключително леко управление и поддържа прецизността на R 1200 GS Adventure.

  Повече индивидуалност

  Специално оборудване и аксесоари.

  Всеки път ново предизвикателство. Никога два пъти по един и същ път. Без познати пътища. Благодарение на широката гама специално оборудване и оригинални аксесоари на BMW Motorrad можете да сглобите своя собствен R 1200 GS Adventure точно по начина, който ви се иска.

  Научете повече

  Открийте духа на GS

  Поглед назад към International GS Trophy 2016 г.

  Отборът от Южна Африка печели GS предизвикателството в Тайланд.

  Да маневрирате мотоциклети над порутени мостове, да пресичате реки с GS и да сменяте бързо гуми: International GS Trophy, Enduro предизвикателство без аналог.

  През 2016 г., отново дойде време за събитието. 19 отбора от целия свят караха своите мотоциклети BMW R 1200 GS през северен Тайланд. Водачите на GS завладяха 1 400 километра, преминаха през 19 специални теста и седемдневни етапа. Те преминаха през джунгли, язовири, дъждовни гори, издържайки на брутална жега и висока влажност. Шестият International GS Trophy ги остави физически изтощени, но удовлетворени във всяко друго отношение.

  Прочети още

  Аксесоари за R 1200 GS Adventure

  Облекло за вашите оф-роуд приключения

  Други модели Adventure

  spinner