* Изображенията могат да съдържат допълнително оборудване и принадлежности срещу допълнително заплащане. Необвързваща ценова препоръка на производителя, вкл. XX% ДДС, без доставка и опаковка. Запазваме си правото на промени и грешки.

BMW M 1000 RR 50 Years M

Racing like no other – с уникална M DNA

24 май 1972 г. BMW Motorsport GmbH и съвременната BMW M GmbH започват работа. Целта е ясно определена – и революционна за тогавашните обстоятелства: всички дейности в моторните спортове на BMW се обединяват в едно и се професионализират. Моторните спортове със своите разнообразни предизвикателства се превръщат в гориво за разработването на превозни средства и мотори. Характерният отличителен знак е знаковата емблема на BMW Motorsport с трите цвята синьо, червено и виолетово.

M RR 50 Years M: почти 100 години Motorrad Racing Spirit и 50 години история на Motorsport, обединени в един изключителен мотоциклет.

 “

Астрид Нойдекер,

Продуктов мениджър

От 50 години BMW M е символ на желание за резултат и страст, на състезателна техника и състезателни успехи, както и на съвършенство и рекордни постижения в света на автомобилите и на мотоциклетите – при това на световно ниво. Тази историческа ДНК е обединена в M RR 50 Years M. Със своите изключителни гени той е създаден за всички, които имат особено високи изисквания за ефективност, ексклузивност и индивидуалност.

+ Прочети още

M от пръв поглед

Born on the Racetrack

M RR 50 Years M идва серийно с пакет M Competition с части от M Carbon и фрезовани части, верига M Endurance, кобилица за задните колела от анодиран алуминий, пакета за спътник, както и с кода за активиране на M GPS спусъка.

Sao Paulo Yellow

M RR 50 Years M с емблемата BMW 50 Years M и своя поразителен цвят привлича вниманието. По този начин се вписва в най-добрата M традиция: моделите M винаги са били ексклузивни и необикновени.

Повече от символ

Повече от символ

Синьо за BMW, червено за Motorsport и тъмносиньо за уникалната комбинация от двете: стандартният външен вид беше революционен още през 1972 г. През 1978 г. се присъедини логото с трите наклонени към буквата M цветни ивици, които подчертават скоростта и динамиката. То беше разработено от Giorgio Giugiaro, Italdesign. И до днес не е загубило нищо от своята притегателна сила.

+ Прочети още

Racing DNA до последния детайл

Racing DNA до последния детайл

Дори извън пътя M RR 50 Years M е безкомпромисно ориентиран към ефективност: Защото с M Cover Kit, монтажната стойка Sport с поставките на щендера за монтаж и подложката за мотоциклет, M RR вече е готов за всяка състезателна писта и за нови успехи.

+ Прочети още

Фирмата е като човек. Ако спортува, тя е добре тренирана, ентусиазирана, по-продуктивна.

 “

Роберт А. Лутц

Член на управителния съвет през 1972 г. на BMW AG по въпросите на продажбите

Икони в историята на M Motorsport

Отляво – историческото включване на BMW 3.0 CSL, отдясно – BMW R 90 S на Helmut Dähne.

Изживяна концепция за успех

През 1973 г. BMW 3.0 CSL стартира в европейския туристически шампионат като първия състезателен автомобил с цветовете на логото M. Цветове, които характеризират облика на целия екип и така поддържат неподражаемия отборен дух. CSL означава лека конструкция Coupé Sport. И не без основание: благодарение на безкомпромисната работа по превозното средство беше спестено тегло от почти 200 kg.

През 1976 г. Хелмут Дене и Ханс Ото Бутенут в Production TT на легендарното събитие Senior Tourist Trophy постигнаха най-бързото време при клас серийни машини с работен обем до 1000 ccm на Isle of Man. И това също беше предшествано от много работа: R 90 S беше оптимизиран за моторни спортове и подобрен с нова изключителна обшивка. През изминалите години нашите модели RR и M RR многократно придаваха облика на TT.

Вляво – историческо включване на BMW M1, вдясно – легендарната машина от Rallye Paris Dakar.

Завладяващо въодушевление

През 1978 г. суперспорт автомобилът BMW M1 застава на старта в серията M1 Procar. За първи път – заедно с ивиците – на превозно средство се вижда и логото M.  Последователно: защото впечатляващият и до днес дизайн на каросерията на M 1 идва от Giorgio Guigiaro. Тогава версията за движение на пътя предизвика фурор не само поради своя външен вид, но и като „най-бързия спортен автомобил на Германия“.

През 1985 г. цветовете на M отново застанаха на върха на подиума на победителите: белгиецът Gaston Rahier със своята заводска машина GS 1000 печели за втори пореден път Rallye Paris Dakar. След като в предходните 1981 и 1983 г. Hubert Auriol вече е пожънал успехи със своя BMW. Дори в слабо населени райони на Земята синьото, червеното и виолетовото са определение за ефективност, отборен дух и победа в моторните спортове.

Най-силната буква на света

Навсякъде по света М е синоним на успех в моторните спортове и поставя пред водачите особено високи изисквания за ефективност, ексклузивност и индивидуалност. Научете повече за M RR и семейството M Familie.

Повече за BMW M

M Spirit отблизо

spinner