BMW C evolution.

За бъдеще без компромиси.

С BMW C evolution, днес можете да се насладите на градската мобилност от бъдещето – без да се налага да правите никакви компромиси. Напротив, този електро макси скутер съчетава устойчивостта, динамиката и гъвкавостта в един единствен дизайн, който привлича всички погледи. Той ви позволява да оставите с лекота зад себе си, не само отработените газове и шума, но и всяко друго превозно средство в градския трафик. Мощното, напълно електрическо задвижване ви отвежда бързо до Вашата дестинация, като в същото време Ви доставя чисто удоволствие от шофирането. И благодарение на диапазона до 160 километра, радостта ви ще продължи цял ден. Към това се добавят четири режима на управление и интелигентно възстановяване на енергия при спиране и ускоряване. Максимални динамични характеристики, екологична съвместимост и иновативна технология – C  evolution е създаден за безкомпромисно удоволствие от карането.

Дизайнът на C evolution

Дизайн, който олицетворява бъдещето.

Стилът на еволюцията на C е футуристичен, но и веднага разпознаваем като типичен за BMW Motorrad. Дневните LED светлини за каране, LED светлините и големият TFT цветен дисплей подчертават технологичния напредък. Междувременно, типично разделеното „лице” на модела напълно се вписва в излъчването на макси скутерите на BMW Motorrad. Новият, атрактивен Ionic Silver метален цвят в комбинация с акцентиращия цвят Electric Green прави недвусмислено изявление. Новата визуализация на външното покритие дава на електро макси скутера модерен външен вид. Висококачествената изработка и първокласни детайли като цветните шевове на седалките или тонираното предно стъкло придават чудесен завършек на дизайна.
+ Прочети още

Мощен електрически двигател

35
kW (48 к.с.) при 4650 об/мин
2,8
ускорение от 0 до 50 км/ч в сек.
72
Nm макс. въртящ момент
160
граница на измерване по WMTC в км
Електродвигател с водно охлаждане

Заредено с енергия каране.

Заредено с енергия каране.

За разлика от традиционните двигатели с вътрешно горене, електрическото задвижване в С еволюцията предлага спонтанно и много директно предаване на мощността. Няма закъснение в натрупването на въртящ момент. Имате пълната сила на ваше разположение точно от думата "старт".

С върхова мощност от 35 кВт (48 к.с.) и 72 Нм въртящ момент при "коляновия вал" в теоретичен смисъл, той всъщност произвежда на практика въртящ момент от почти 600 Нм в задното колело. Максималната скорост е прекъсната по електронен път при 120 км/ч, за да се оптимизира потреблението на електроенергия и следователно дължината на пробег. Стойността на ускорението от 0 до 50 км/ч е едва 2,8 секунди, така че никой не получава по-добро начало от вас, когато светлините станат зелени.

+ Прочети още

Батерия и технология за зареждане

Технология за зареждане от BMW i.

Технология за зареждане от BMW i.

Устройството за съхранение на енергия в BMW C evolution се състои от три модула, всеки от които има дванадесет литиево-йонни батерийни клетки. Благодарение на мощните батерии от последно поколение с 94 Ah за разлика от 60 Ah, пробегът на C evolution сега достига до 160 километра (за WMTC).

Изцяло водоустойчив, корпусът на акумулатора е изработен от алуминий, както и цялата електронна система за управление и зареждане. Той е едновременно носеща част на шасито и краш предпазител, за модула на литиево-йонната батерия.

BMW i беше технологичното вдъхновение зад батерията на C evolution. Високо-качествените модули, са идентични с тези, използвани за задвижване на BMW i3 и се произвеждат в същия завод в Динголфинг. Части от електронната система за управление също бяха взаимствани от i3 и i8. Това покрива напрежението, тока и температурата, и гарантира, че високото напрежение е надеждно активирано и деактивирано.

+ Прочети още

Пълно зареждане с удоволствие от шофирането.

Пълно зареждане с удоволствие от шофирането.

Батерията на BMW C evolution се зарежда с помощта на интегрираното зарядно устройство - или в обикновена електрическа мрежа или в станция за зареждане. Гнездото за зареждане на автомобила е съвместимо с куплунга за автомобил тип 1. Стандартният кабел на зарядното устройство, има съответния за страната щепсел за поставяне в контактите на домакинската мрежа. Алтернативно е възможно да използвате зарядно устройство от режим 3, за да можете да използвате обществени станции за зареждане или стенни кутии. Това осигурява достъп до 16 А ток за по-бързо зареждане.

Краткото време за зареждане е особено практично при ежедневната употреба. Както и новия режим Silent Charge, който прави зареждането малко по-дълго, но много по-тихо.

+ Прочети още

Акценти на C evolution

Отличителна предница.
Предна част на C evolution
Удобно зареждане
C evolution зареждане
Голям TFT цветен дисплей.
C evolution TFT цветен дисплей
Много високо-качествени детайли.
C evolution Детайли
Опционална стойка за смартфон.
Поставка за C evolution Smartphone
Мощен електрически двигател.
Електрически двигател C evolution
Electric green акцентиращ цвят
C evolution акцентирани цветове
Практично отделение за съхранение на каска.
C evolution отделение за съхранение на каска

Задвижен от иновациите.

Задвижен от иновациите.

C evolution установява технологични стандарти и се характеризира със своята голяма динамичност. С четирите си различни режима на каране, от C evolution няма какво повече да се желае. Скутерът обещава различни типове езда , перфектно адаптирани към желанията на ездача. Но иновативните функции, като практичнатa Reverse assist и противоплъзгащото управление благодарение на функцията за контрол на въртящия момент (TCA), правят едно нещо много ясно: със C evolution, вие сте пионер на новото движение - безкомпромисно по отношение на ефективността при каране и в екологична съвместимост.

+ Прочети още

Преглед на техническите характеристики.

Асистент за контрол на въртящият момент (TCA)

За да сте сигурни, че достатъчният въртящ момент остава по всяко време под стабилното управление на водача, системата за електронно управление следи скоростта на задния колесник и намалява въртящия момент на задвижването, когато е необходимо. Асистентът за контрол на въртящият момент (TCA) работи на близък принцип със системата ASC (Автоматичен контрол на стабилността), предотвратявайки не контролирано завъртане на задните колела - особено при потегляне.

При тежка рекуперация и свързаният с нея висок въртящ момент, TCA предотвратява блокирането на задното колело, подобно на начина по който ABS работи по време на спиране, което също е стандартна функция при C evolution.
Reverse асистент за особено лесно маневриране.

Функцията Reverse асистент-технологично сложна характеристика при скутерите с двигатели с вътрешно горене, се предлага като стандарт в BMW C evolution. В града тази функция улеснява маневрирането и излизането от паркоместа, където пространството е ограничено. Асистентът за движение назад се задейства с помощта на превключвател на кормилото, като активирането на функцията се показва на екрана.
Възстановяване при спиране и ускорение.

Думата "рекуперация" е от латински произход и означава "възстановяване". В конструкцията на моторните превозни средства, терминът се отнася до технологичния метод за възстановяване на енергия.

BMW C evolution разполага също и с тази иновативна технология. При прилагане на спирачките, електрическият мотор автоматично се превръща в генератор и енергията на спирачките се отвежда обратно към батерията под формата на електрическа енергия. Резултатът е повишена енергийна ефективност и на свой ред по-дълъг пробег.

Възстановяването включва генериране на изкуствен въртящ момент, от чиято сила зависи от степента на възстановяване. За мотоциклетиста, този въртящ момент се чувства като познатата "двигателна спирачка", която се използва при намаляване на скоростта чрез преминаване на по-ниска скорост при двигател с вътрешно горене.
Удоволствие и ефикасност с четирите режима на управление на мотоциклета.
BMW C evolution има четири режима на управление и водачът може да ги сменя по време на пътуване, използвайки превключвателя в дясната страна на кормилото:

ROAD:
средно рекупериране на енергия при спиране, максимално ускорение. Стандартен режим.

ECO PRO:
: Максимално рекупериране на енергия при спиране, ограничено ускорение. Диапазонът е оптимизиран с +10 до 20%.

DYNAMIC:
Максимално рекупериране на енергията, пълно ускорение. Позволява "каране без спиране"/"усещане за един педал".

SAIL:
без рекупериране на енергията, пълно ускорение, без въртящ момент. Без забавяне, дори при плавно движение.
Многофункционален TFT цветен дисплей.

Вместо аналогови кръгли циферблати, BMW C evolution има един централен цифров дисплей. Големият, лесен за разчитане TFT цветен екран съдържа цялата позната информация и функции на бордовия компютър, като скорост, температура, километраж и т.н. Също така има индикатор за зареждане на батерията и два бар-дисплея за консумация на енергия (ePower) и възстановяване (CHARGE).

В допълнение към познатите статус индикатори, предупредителните светлини също така включват нови символи, които превозните средства, задвижвани с електрическо задвижване, трябва да имат по закон. Например има светлини, които показват потенциална грешка в изолацията или ограничение на мощността в случай на претоварване.
Хибридна рамка с нисък център на тежестта.

Целта в разработването на окачването на BMW C evolution беше постигането на най-доброто от двата свята: най-добрата възможна стабилност при високи скорости и оптимално управление в тежък градски трафик. Ниският център на тежестта, осигурен от акумулатора, улеснява управлението и осигурява отлични характеристики при бавно движение.

Интегрирането на електрическото задвижване изисква изцяло нов подход към окачването. Корпусът на батерията заема мястото на познатата основна рамка: включително окачването на едностранно задвижващото се люлеещо се рамо.

Окачването на предните и задните колела изглежда почти конвенционално. Обърнатата вилка отпред е с пружинно движение от 120 мм. Задното колело се задвижва от единичното задвижващо рамо на двигателя с 115 мм пружина.

Колелата и спирачките са от C 650 Sport или C 650 GT. Стандартният BMW Motorrad ABS се основава и на 2-каналната система Bosch, позната от двата макси скутери. Въпреки това, два допълнителни сензора са интегрирани за рекуперация на енергия, като съответно и ABS софтуерът е адаптиран. За да се контролира рекуперирането на енергия, са интегрирани два допълнителни сензора и софтуерът ABS е настроен.
Изпитани и тествани ергономичност и корпус.

Тялото и ергономията на BMW C evolution са вдъхновени от аналогичния модел с бензинов двигател C 650 Sport. Предното стъкло в спортен стил осигурява достатъчна защита в градската среда, като и осигурява на водача добра видимост. Високото предно стъкло, което се предлага като допълнителен аксесоар, осигурява повече комфорт и подобрена защита от вятър.

Превозното средство тежи 275 кг, което е малко по-тежко от BMW Maxi скутерите с двигатели с вътрешно горене. Това относително ниско допълнително тегло се постига чрез използването на съвременни композитни материали.
Практични решения на пространството за съхранение на багаж.
Под щедрата по размер седалка за пътника, има място за съхранение на интегрална каска и други предмети. Алтернативно, има достатъчно място за ежедневното пазаруване и други предмети. Заключващото се отделение разположено в дясната предна част при краката, побира кабела на зарядното устройство или други малки елементи и разполага с 12 V извод . Големият куфар, предлаган като допълнителен аксесоар, предлага още повече място за съхранение.

Седалка, която приляга на мотоциклетиста. Наред със стандартната седалка с височина на седалката от 785 мм, се предлага и 765 мм комфортна седалка с по-нисък наклон - за допълнителен комфорт.

Повече индивидуалност

Специално оборудване и аксесоари.

Изключително големия набор от специално оборудване и оригиналните BMW Motorrad аксесоари, допълват цялостния имидж на този превъзходен макси скутер.

Научете повече

Открийте светът на E-Mobility

Социалното тестово каране.

Изживей всички важни моменти.

5 града, 5 C evolution, 25 е-водача, 25 перспективи – безброй въпроси, великолепни изгледи и нови впечатления. Или просто: #SocialTestride.

Амстердам, Барселона, Милано, Мюнхен, Париж – колкото и да са различни тези градове, те имат едно общо нещо: всички трябва да се справят с увеличаващия се ден след ден трафик, като същевременно запазят своята joie de vivre. И всички те са – по същата тази причина – дестинациите на BMW #SocialTestride. За едно пътуване в нова ера на градската мобилност.

Прочети още

Аксесоари за C evolution

Maxi Scooter - чувство, което да облечем.

Облекло от BMW Motorrad.

Облекло и оборудване, които перфектно отговарят на характера на макси скутера-така вие сте не само модерни, но и функционални.

Търсене на дилър

Други модели за градска мобилност

spinner