LEGO® TechnicTM M 1000 RR

Конструкция без аналог

Въздействието на оригинала ви кара да продължавате напред. Страст, която ви е обзела. За вас са важни всеки детайл, всеки милиметър, всяка техническа функция. Харесвате това чувство и го изживявате на пътя, на пистата, а вече и във вкъщи: В тясно сътрудничество с дизайнерите на LEGO® Technic бе създаден най-големият досега модел на мотоциклет на LEGO® Technic, както и първият модел М на LEGO® въобще: LEGO® Technic M RR в мащаб 1:5. Задачата беше ясна – изключителна прецизност, за да може невъзможното досега да стане възможно. При това, ако частите не отговаряха на строгите изисквания, бяха конструирани наново. Всичко е идентично с оригинала. Тъй като точно това означава: Роден на пистата. Конструиран у дома.

Всеки детайл е важен – 1920 пъти

Всяка отделна част доставя истинско удоволствие, когато я държите в ръка.

 “

Самуел Тачи

Дизайнери, LEGO® Technic

Мащабът от 1:5 бе истинско предизвикателство за дизайнерите. Той им даде възможност обаче да оформят линиите, мащаба на ъглите и специфичните елементи на M RR толкова прецизно, колкото никога досега: Всеки елемент трябва да намери своето съответствие в оригинала – до частите от въглеродни влакна и фрезованите компоненти на ексклузивния пакет M Competition. Само окачването на предното и задното колело носи тежест от 1,4 kg. Истинско инженерно изкуство, за което са конструирани нови елементи на LEGO® Technic. А джантите, спирачните дискове и ветрозащитният щит са истинско специално изпълнение, което бе тествано продължително време преди серийното производство. Също както и при истинския M RR.

+ Прочети още

Техника без компромиси

Погледът към бокса показва: Детайлите създават разликата и имат решаващо значение за успеха: както при LEGO® Technic M RR. Функциониращото окачване на предното и задното колело бе специално проектирано за този модел. Блокът на двигателя е оборудван с подвижни цилиндри, а скоростната кутия с 3 скорости може да се превключва на празен ход. Напълно логично е всъщност, че LEGO® Technic M RR има дори собствена монтажна стойка: допълнителен знак за безкомпромисната страст към всеки детайл.

+ Прочети още
1920
Елементи на LEGO® Technic, изпълнени със забавление
45,5
cm обща дължина
27
cm височина над ветрозащитния щит
240
Елементи на LEGO® Technic за час конструиране

От феновете за феновете

Въодушевеният мотоциклетист и дизайнер на LEGO® Technic Самуел Тачи е разработвал самостоятелно мотоциклети и преди това. Той и екипът му са разработили напълно нови части и дизайни, без да правят компромиси с мощността и техниката. Резултатът: При сглобяването усещате с всеки елемент и с всяка стъпка истинското очарование на M RR. Вдъхновете се от автентичните детайли, като Winglets, веригата Endurance и различните части M. LEGO® Technic M RR: идеалният реверанс към всички фенове, мотоциклетисти и творци.

+ Прочети още

Сега е ваш ред

LEGO® Technic M RR

Вие знаете: При мотоциклет като M RR всяка секунда е от значение. Не обръщайте гръб на страстта си. От март 2022 г. моделът ще бъде наличен при избрани дистрибутори на BMW Motorrad.

Към дистрибутора
spinner