Преди всяко пътуване

Тук ще откриете няколко малки предположения как да се насладите на шофирането на вашето BMW възможно най-дълго. Все пак то е ценна технология. Осъзнатото внимателно отношение е от съществено значение за дългото и безупречно функциониране.
+ Прочети още

Бърза проверка винаги си заслужава.

Светлини

Преди всяка пътуване проверявайте късите светлини, дългите светлини, задните светлини и стоповете. Може да монтираме само части с най-високо качество и да проверяваме дали всички работят безупречно при всяко обслужване. Но за да съблюдавате безопасността трябва и да ги проверявате набързо.
Въздух

Правилното въздушно налягане е един от най-важните фактори за безпроблемно шофиране. С мини крачната помпа на BMW Motorrad можете да проверите налягането и да го регулирате адекватно, за да съответства на вашия товар и стил на шофиране. Правилните стойности са посочени в инструкциите за експлоатация.

Масло

Маслото смазва двигателя и го поддържа да работи плавно. Но в същото време маслото го охлажда и го поддържа в идеалната работна температура. ADVANTEC Original BMW Engine Oil е регулирано да отговаря на високите изисквания на високопроизводителните двигатели на BMW Motorrad. Благодарение на уникалната си формула ADVANTEC Original BMW Engine Oil гарантира безпроблемната работа на вашия мотоциклет за дълго време. Затова винаги се уверявайте в съответното качество на маслото в двигателя, предавателната кутия и задвижващия механизъм. Твърде много масло може да има и отрицателно въздействие, тъй като налягането на маслото в двигателя е предназначено за определено количество.

Ръкохватки

Ръцете ви управляват съединителя и спирачката, стъпалата ви - спирачката и смяната на предавка. Затова всичките четири ръкохватки трябва да работят безупречно. Особено крачните, които се регулират сами. От друга страна регулируемите ръкохватки на много от нашите модели правят всекидневното шофиране още по-забавно. Ако търсите абсолютния максимум, BMW Motorrad HP Parts са вашият избор. Висококачествени части, произведени от въглерод, титан и алуминий, правят всеки мотоциклет уникален.

Екипировка

Вашето облекло разбира се зависи от времето. Но винаги тук имайте предвид безопасността. BMW Motorrad Ride & Style предлага широк асортимент от функционално и стилно облекло, както и свързани с безопасността аксесоари за всяко метеорологично време. За защита и подготовка на мотоциклета ви за всякакви метеорологични условия ние предлагаме Original BMW Care Products. Под внимание също така трябва да се вземе, че дори най-добрата грижа не спира процеса на остаряване: протектори и кори на каска стават чупливи с времето, проявяват тенденция към огъване и губят защитната си функция. Кожата и еластичното облекло също изискват грижа: за дълготрайна дишаща функция.

Самоконтрол

За максимално удоволствие от шофирането вие трябва също да сте във форма. Защото само когато сте здрави и балансирани, ще можете да се наслаждавате на машината. Просто се уверете, че съзнанието ви е освободено преди потегляне.
Проверка на метеорологичното време

Адаптирайте стила си на шофиране към времето. Имайте предвид, че не само вие – но и вашият двигател и гуми изискват определена работна температура, за да са в състояние да работят оптимално. Що се отнася до облеклото: нито твърде хладно, но и нито твърде топло. Внимавайте не само за вятъра, но също и за падания.
Проверка на маршрута

Запознаването с условията за движение по вашия маршрут наистина помага, за да се отпуснете. Също така ви позволява да планирате времето, от което се нуждаете за вашето пътуване. От базовмодел до офроуд модел навигатор – с навигаторите на BMW Motorrad винаги безопасно ще достигнете крайната си точка.

На път

Мотоциклетите BMW са специално подготвени за голямо пътуване. Благодарение на ергономиката, те могат лесно да пътуват на хиляди километри. Освен това всичко е проектирано и произведено за продължителна работа. Неограничените решения за багажа ви предлагат точната опция за транспортиране на вашите дреболии при всеки модел. Въпреки това трябва винаги да проверявате дали всичко е поставено обезопасено, защото върху багажа ви се оказва голямо въздействие, в зависимост от повърхността на пътя и начина ви на шофиране. Ето и още няколко съвета преди да можем да кажем: леко пътуване!
+ Прочети още

За да бъде всяко пътуване най-хубавото.

Съхранение на багаж

Колкото по-малко багаж имате, толкова по-свободни сте. Особено върху мотоциклет. В зависимост къде се намира мотоциклетът, вие винаги трябва да взимате багажа си в палатката или помещението с вас. Багажът ви трябва да бъде добре опакован. Original BMW Motorrad Accessories предлагат широк избор от решения за багажа – странични кутии, многофункционални чанти, горни кутии или дори навиване на багаж – почти всички от които са абсолютно непромокаеми и създадени специално за вашето BMW. Винаги слагайте тежък багаж в долната част. По този начин той ще има минимално въздействие върху поведението при шофиране. Но винаги адаптирайте стила си на шофиране спрямо товара си.

Планиране на маршрута

Планирайте внимателно, наслаждавайте се с мярка: по време на пътуването погледът ви винаги трябва да бъде върху пътя. Това прави още по-важно получаването на необходимата информация бързо и безопасно. Компактните ни устройства с GPS навигация или многофункционална чанта с прозрачен джоб за карта са ценни помощници. И разбира се трябва да мислите за помощните средства когато планирате маршрута – както по отношение на чантата, така и по отношение на собствената ви сигурност.
Спирачки

Всеки има своя собствен начин на изпълнение що се отнася до енергия и издръжливост. Мотоциклетът ви доставя пряко и наситено удоволствие при шофиране, но включва по-голямо усилие отколкото при шофирането на автомобил. И резервите намаляват по-бързо: концентрацията и способностите за реакция падат и опасността от неконтролируема ситуация се увеличава – до краткотрайно внезапно заспиване. Затова при дълги пътувания, винаги си давайте достатъчно почивки.
Сервизна мрежа

Повишена безопасност при всички маршрути: нашата мрежа с включени всички услуги включва 80 страни с 1200 адреса. До 2020 година търговците ще бъдат над 1500. Цялата международна информация, както и за мобилната услуга на BMW, може да бъде открита в приложените документи на BMW. Има и международна брошура.
Мобилна услуга

Надеждността на нашите мотоциклети е топ приоритет. В случай на авария, мибилната услуга е на ваше разположение. BMW е единственият производител, който предлага услугите и има задължение за собствено управление на аварии в множество страни: квалифицирани специалисти с експертна вещина ще изправят на колела вашия мотоциклет. За бърза и ефективна помощ по света моля винаги търсете мобилната услуга във вашата страна. Информацията ще бъде записана тук и всички последващи стъпки ще бъдат предприети незабавно. Контролният център на мобилната услуга координира вашия проблем и ви помага по възможно най-добрия начин по телефона. Ако се нуждаете от незабавна помощ, ви насочваме към най-близкото до вас превозно средство на BMW за помощ при аварии. Телефонният номер за мобилната услуга във вашата страна може да бъде открит в нашия указател.

Преди зимата

Повърхностите на BMW са с висококачествено покритие. Независимо дали са боядисани или полирани с изцяло боядисани материали или метали – използваме само най-висококачествените продукти. Въпреки това, пътна сол, влага и температури оказват своето непосредствено влияние върху всеки материал. Ако трябва да "приберете" мотоциклета си, то го съхранявайте на топло и сухо място – или поне сухо. Така се гарантира, че покритията ще имат достатъчно циркулация на въздуха. В противен случай съществува опасност от застояла влага, което води до корозия. Ако искате максимално да съблюдавате безопасността, използвайте леко масло като гланц за велосипеди (чисто червено спрей масло), напръскайте го леко върху мотоциклета си. Така металните повърхности са по-добре защитени от корозия. Преди началото на сезона препоръчваме измиване с малко течен измиващ препарат с хладка вода и мека гъба. И разбира се, вашият партньор BMW Motorrad има още съвети.
+ Прочети още

Бъдете винаги подготвени.

Почистване

Редовно изплаквайте солните отлагания след шофиране през зимата и увеличете грижата с подходящите средства. Дозирайте леко приспособлението за почистване под високо налягане и не насочвайте директно към всмукателна тръба и лагер. Разбира се, можете да получите подходящите продукти от нас. От почистване до полиране: Original BMW Care Products предлагат идеална грижа за вашия мотоциклет. 

Облекчаване на рамата

Препоръчваме поставяне на мотоциклета върху централната стойка през зимата, за да не се напрягат постоянно гумите и пружинените елементи през зимния период на престой. За да се избегнат плоски участъци, трябва да премествате вашето BMW от време на време – и най-малкото пространство е достатъчно за това.
Зареждане на акумулатора

Ако мотоциклетът не е шофиран за дълги периоди от време, зарядът на акумулатора пада. В миналото хората биха отстранили трудно акумулатора и биха го взели със себе си в топлите си апартаменти, за да го заредят навреме за началото на сезона. В днешно време има чудесни зарядни устройства, които могат да се свържат към акумулатора без да бъдат отстранявани, като например зарядно за акумулатор BMW Motorrad. На практика ви трябва само достъп до контакт.

Работни материали

Синтетичните масла на вашето BMW са не само силно издръжливи при работа, но и издържат изпитанието на времето при периоди на престой. Те продължават да действат безпроблемно дори след зимата след кратко загряване. Особено препоръчителни са ADVANTEC Original BMW Engine Oils и Original BMW Expert Line, които идеално пасват на двигателя на вашия BMW Motorrad. За метални резервоари препоръчваме допълване преди престой, защото в противен случай резервоарът може да ръждяса от вътрешната част поради кондензираната влага. При пластмасови резервоари този въпрос не стои на дневен ред. При задвижваните от карбуратор мотоциклети трябва да изключите захранващия кабел между резервоара и карбуратора и да позволите на горивото да изтече от карбуратора, за да се предотврати втвърдяване. За модерни двигатели с впръскване на гориво, както са посочени в асортимента на BMW Motorrad, тази мярка не е необходима.

Партньорски сервизи на BMW близо до вас.

Чрез световната ни сервизна мрежа ние сме навсякъде по всяко време на ваше разположение. Намерете сервизен партньор на BMW близо до вас и се възползвайте от услугите му.

Намерете партньорски сервиз
spinner