* Необвързваща ценова препоръка. Посочената цена включва 20% ДДС. За повече информация, моля, свържете се с най-близкия дилър на BMW Motorrad.

BMW K 1600 GT.

Непреодолимо желание за пътуване на две колела.

Пътувайте, събирайте впечатления и изживявания, наслаждавайте се на спокойно, но същевременно и динамично удоволствие от пътя: Така изглежда светът, когато го наблюдавате от седалката на новия BMW K 1600 GT, тъй като той ви осигурява повече независимост и динамика при още по-голям комфорт при пътуване: Шестцилиндровият редови двигател има вече статут на икона благодарение на разгръщането на мощността си и културата си на движение. Към тях се добавят абсолютната му пригодност за пътувания на дълги разстояния със защита от вятър и атмосферни условия, както и оборудването, което ви кара веднага да яхнете машината. Завършек на цялостното предложение са иновативните акценти, като серийната функция за помощ при движение назад или интелигентната система за аварийно повикване ECALL. С това оборудване можете не само да видите много неща, но и вие ще се превърнете в център на вниманието. Ще привличате погледите както в движение, така и в спряло положение.

Дизайнът на K 1600 GT

Изберете вашия стил.

Четири различни цвята подчертават както динамичния характер, така и комфорта на K 1600 GT. При това особено внимание действително заслужава вариантът Option 719.

  Black storm металик/Glacier silver metallic

  Това лаково покритие придава на мотоциклета истинско очарование.

  Black storm металик

  Покритието Black storm металик подчертава по идеален начин пропорциите и емоционалния дизайн.

  Option 719 Mineral white металик

  Изборът на Option 719 Mineral white ще ви осигури стилно, самоуверено и изпълнено с превъзходство присъствие.

  Динамика също и за окото.

  Динамиката и комфортът, тези характеристики на K 1600 GT също са отразени в дизайна: предното окачване Duolever, ксеноновият фар с адаптивно предно стъкло, мощният 6-цилиндров двигател и рамката правят цялата висококачествена визия наистина открояваща се. Напълно новият изглед отпред и отстрани са атлетично и рязко изобразени и осигуряват спортен, модерен външен вид. Шумозаглушителят 6-в-2 отразява потенциала на 6-цилиндровия двигател както визуално, така и акустично.
  Забележителният външен вид на K 1600 GT се поддържа от висококачествената боя: от изключително дискретна до спортна динамика. Вие решавате какво ви подхожда.
  + Прочети още

  Шестцилиндров редови двигател

  118
  кВт (160 к.с.) при 7750 об/мин
  3,2
  ускорение от 0 до 100 км/ч в сек.
  175
  Нм макс. въртящ момент на затягане при 5250 об/мин
  810
  височина на седалката в мм
  Редови шестцилиндров, 4-тактов двигател с водно-маслено охлаждане

  Първокласен пакет.

  Първокласен пакет.

  Легендарен: шестцилиндров редови двигател. С него всяко пътуване се превръща в удоволствие. С неповторимата си култура на движение и разгръщане на мощността си той се грижи надеждно за желаната динамика. Неговите 118 kW (160 PS) и максимален въртящ момент от 175 Nm при 5250 об./мин осигуряват несравнима и надеждна тяга. При това 70% от въртящия момент се постигат още при 1500 об./мин. Така дори и най-малкото движение на ръката насочва K 1600 GT по прецизен начин: израз на правилното поведение и управление при пътуване.

  + Прочети още

  Изживейте звука на K 1600 GT

  Акцентите на K 1600 GT

  Силни ксенонови фарове.
  Фаровете Xenon на K 1600 GT
  По избор "Интелигентно спешно повикване".
  K 1600 GT "Интелигентно спешно повикване"
  Иновативен, лесен за разчитане кокпит
  K 1600 GT Кокпит
  Електрически регулируемо предно стъкло.
  K 1600 GT Ветрозащитно стъкло
  Много чудесни визуални детайли.
  K 1600 GT Детайли
  Въздушен дефлектор.
  K 1600 GT Въздушен дефлектор
  Шестцилиндров редови двигател.
  K 1600 G Многоцветен 6-цилиндров редови двигател
  Водонепроницаеми отделения за съхранение.
  K 1600 GT Отделения за съхранение

  Серийна висококачесвена спирачна система с Integral ABS Pro.

  Стандартни високоефективни спирачни накладки с ABS Pro.

  Серийна висококачесвена спирачна система с Integral ABS Pro.

  Технически на най-високото ниво, серийното оборудване отговаря на всички желания при K 1600 GT: Системата ABS Pro, която осигурява безопасно спиране дори в легнало положение, иновативните фарове Xenon, адаптивните светлини при завой, помощта при движение назад и мултиконтролерът са само някои от вградените екстри. Новост в серията: функцията Dynamic ESA Ходовата част разпознава и регулира демпферирането чрез сензорна кутия и контролни уреди в рамките на милисекунди. С това се постига най-добрата настройка на демпферирането при всяка една ситуация на пътя. Дори и в легнало положение се постига непознат досега комфорт при демпфериране, което осигурява винаги стабилно поведение при каране.

  + Прочети още

  Готови ли сте за още нещо?

  Специалното оборудване Keyless Ride осигурява още повече комфорт.

  Готови ли сте за още нещо?

  Още повече комфорт, безопасност, а с това и уверено движение, осигурява специалното оборудване, като Keyless Ride или централното заключване с натискане на едно копче. За първи път производител предлага опцията за система за интелигентно аварийно повикване като заводско оборудване и това е BMW Motorrad, с което се добавя още един плюс към безопасността. Асистентът за скорости Pro осигурява удобно и динамично превключване на скоростите.

  + Прочети още

  Преглед на техническите характеристики.

  "Интелигентно спешно повикване": бързо откликване в случай на инцидент или спешна ситуация благодарение на системата за спешно повикване на BMW Motorrad.

  Приятното усещане e винаги с вас.
  BMW Motorrad е първият производител, който предлага „интелигентно спешно повикване", пример за това как работи: система монтирана здраво в дръжката, която в случай на произшествие може самостоятелно или автоматично да задейства спасителната система, като по този начин осигурява по-бърза помощ от спешните центрове.

  „Интелигентното спешно повикване" се активира автоматично след лек или тежък инцидент. Но водачът може също ръчно да активира спешно повикване с натискането на бутон, например ако тя/той стане свидетел на инцидент. След активиране на системата, независимо автоматично или ръчно, GPS данните за местонахождението и посоката на пътуване на мотоциклета се изпращат през връзката на мобилния телефон към телефонния център на BMW. От тук, спасителната верига е активирана. За бърза, прецизна помощ. И прекрасно усещане при всяко пътуване.
  Помощ при движение назад Безпроблемно маневриране и излизане от паркинга.

  Лесно движение назад.

  Стръмните пътища, тесните участъци на любимите места за наблюдение или в паркингите вече не са никакъв проблем благодарение на удобната помощ при движение назад. Маневрирането и излизането от паркинга вече са повод само за усмивка. Можете да активирате помощта за движение назад чрез включване на празен ход и активиране на бутона от лявата страна на кормилото. Когато на дисплея се покаже R и се стартира чрез натискане, можете да излезете спокойно и уверено от мястото на паркинга и да се насочите с устрем към следващата цел.

  Dynamic ESA: Неравностите изчезват.

  За най-добър контакт с пътя.

  Dynamic ESA в серийно производство увеличава значително първокласния комфорт на K 1600 GTL. Постигат се най-добра тяга, безопасност и отличен комфорт. Сензорите на амортисьорите отпред и отзад регистрират в особена степен вертикалното движение на окачването. На базата на тези данни Dynamic ESA регулира демпферирането в зависимост от режима на каране и маневрите, като се приспособява автоматично към условията, които са установени. По този начин системата осигурява по-добър контакт между пътя и гумите, дори и в легнало положение. Резултатът: винаги стабилно поведение при каране, както и комфорт и безопасност – точно при дълги пътувания.

  Стандартната настройка Road ви помага да преминавате с лекота през всякакви неравности. С настройката Dynamic се превключва към като цяло по-твърдо демпфериране: за спортно и динамично каране.

   

  Фарове Xenon: Всичко е облято в светлина.

  Повече светлина. Повече безопасност.

  Фарове Xenon, част от серийното производство, са двойно по-светли и консумират 30% по-малко ток от конвенционалните халогенни крушки. Те осветяват равномерно пътното платно – особено нощем и при условия на лоша видимост. При това увеличават и вашата видимост. Цилиндричната форма на рефлектора не позволява на светлинния сноп да заслепява останалите участници в двжението.

  Светлината ви помага в управлението. Адаптивни светлини при завой.

  Адаптивните светлини при завой, които се предлагат като специално оборудване, осветяват пътя във всеки един завой по възможно най-добрия начин. При това серводвигателят в предния фар се изравнява с легналото положение на мотоциклета при движение в завой и насочва светлината към пътя под оптимален ъгъл. За водачите това означава огромен принос за активната безопасност на пътя, особено при нощно каране по път със завои.

  Кутии и отделения за съхранение: повече място за багажа ви.

  Монтирайте и се насладете в спокоен начин.
  Независимо дали сте на тур или просто пътувате през деня, кутиите и отделенията за съхранение на K 1600 GT осигуряват достатъчно място за всичко, което желаете да приберете. От ежедневните най-важни неща, оборудване и дрехи, а дори и спомените от ваканцията.

  Предлаганият като опция багажник впечатлява със своя удобен интериор и вътрешното осветление, оборудвано като стандарт. Вашият пътник ще хареса малката удобна облегалка. В стандартните цветове на мотоциклета, тя е перфектно интегрирана в динамичния вид на K 1600 GT. Допълнителното отделение за съхранение на капака на горната кутия осигурява място за всички най-важни неща за пътуване, документи и предмети.

  Разделите ви дават още повече място и ред за вашата туристическа кутия. С дръжката за носене и свалящата се презрамка, тя е идеалният спътник за разходка в града.

  Безконтактно запалване и централно заключване.

  Изключителни характеристики за повишен комфорт.
  Безконтактно запалване и централното заключване правят живота ви по-лесен и бързо се превръщат в спътници, без които не можете.

  Механичният ключ ще стане излишен и отсега нататък ще имате свободни ръце - благодарение на безконтактното запалване. Онова неудобно търсене преди пътуването просто изчезва и носенето на ключа в джоба на якето ви е достатъчно, за да отключите и стартирате вашия мотоциклет.

  Централното заключване гарантира, че съдържанието на отделенията за съхранение и допълнителните кутии са защитени от крадци, когато заключите мотоциклета - всичко това само с натискане на бутон на кормилото. Позволява ви да започнете екскурзията след слизането още по-бързо.
  Превключване на скоростите без съединител, благодарение на асистента за смяна.

  Смяна на скоростите като на състезание.
  Почти лукс - но по-специално израз на динамиката на K 1600 GT: асистентът за смяна първоначално е разработен за състезания. Асистентът за превключване, който е адаптиран за използване в туринг сектора, ви позволява да превключвате скорости, без да използвате съединителя в почти никакъв диапазон на натоварване или скорост на двигателя. По време на ускорението дръжката на дросела остава отворена и осигурява бързо и спокойно преместване. При превключване на по-ниска скорост със затворена дроселова клапа, системата автоматично осигурява двойно освобождаване и използва това за перфектно превключване на по-ниска скорост.

  Това гарантира, че ръката на съединителя ви се облекчи и остава отпочиваща дори след дълги обиколки. В допълнение, времето на смяна се намалява в сравнение със смяната на скорости със съединител: за още по-голяма динамика и комфорт.

  Повече индивидуалност

  Допълнително оборудване и аксесоари.

  С първокласно допълнително оборудване и ексклузивни цветове Spezial от BMW Motorrad Spezial и оригиналните BMW Motorrad аксесоари можете да направите K 1600 GT да отговаря напълно на вашите индивидуални предпочитания.

  Научете повече

  Гледката зад кулисите

  Създаване на чувство.

  Процесът на дизайн в BMW Motorrad.

  В дизайнерския екип на BMW Motorrad работят забележителни характери. Всеки дизайнер има собствен стил и се чувства у дома си в собствената си мотоциклетна сцена. И всеки един от тях добавя своето вдъхновение и страст. След това, тези различни форми се комбинират в дизайнерския процес: те се проявяват във всяко ново създание на BMW Motorrad. Едгар Хейнрич, главен дизайнер в BMW Motorrad, представя дизайнерския екип на BMW Motorrad и процеса на дизайн.

  Прочети още

  Аксесоари за K 1600 GT

  Облекло, подходящо за туринг

  spinner