Една история, безброй истории

Хората, които променят значително историята на мотоциклетите BMW, разрушават стандартите. Всичко започна с главния конструктор Макс Фриц, конструирал първия BMW Motorrad, който на 28 септември 1923 година е изложен на германското автомобилно изложение. Последваха го конструктори, състезатели, пионери, които също предизвикаха статуквото. Рудолф Шлайхер изигра водеща роля през 1924 година с участието си в разработването на двигателя на BMW R 37, първия спортен модел на BMW Motorrad. Ернст Якоб Хене счупи рекорда за скорост през 1937 година с напълно облицован BMW 500 компресор с 279,503 km/h. Георг „Шорш“ Майер спечели през 1939 година като първият небританец с компресор BMW състезанието Senior TT на остров Ман. И днес те все още мислят в бъдещето и разработват например нови концепции на превозни средства, базирани на нови задвижвания.

+ Прочети още

100 години в едно изображение

100 години в едно произведение на изкуството: Този мотив показва акцентите в 100-годишната история на BMW Motorrad по закачлив и илюстративен начин. Кои ключови събития можете да откриете: боксерният двигател, победната поза на рали Париж-Дакар, юбилейният модел с панделка, BMW Group Werk Berlin и много други.

+ Прочети още
„ 

Your story makes ours complete x 100 years

 “

Макс Фриц 
главен конструктор от 1917 година

От 1917 година Макс Фриц е главен конструктор в BMW и се посвещава на своята голяма страст: разработването на мотоциклета. Само за четири седмици той представя пълен конструктивен чертеж на хартия. През септември 2023 година неговата визия, BMW R 32, ще бъде показана на германското автомобилно изложение. Останалото е история.

Ханс A. Мут 
Първият дизайнер от 1971 година

С Ханс A. Мут от 1971 година BMW Motorrad за пръв път има дизайнер. През 1973 година той пренася своята страст към скоростта на пътя с първия супербайк на BMW Motorrad. R 90 S вдъхновява със своя стил. Следват многобройни стилни икони в продуктовата история на BMW Motorrad.

Едгар Хайнрих –
Вицепрезидент по дизайна от 2012 година

Под ръководството на Едгар Хайнрих от 2012 година насам наред с много други мотоциклети се появиха туристическата enduro икона BMW R 1200 GS или супер спортният мотоциклет S 1000 RR. Но той наблюдаваше също и електрификацията на мобилността, например при разработването на авангардния електрически скутер CE 04 или на визии като AMBY 2022.

Сподели своята история

100 години – какво пътуване само! Със сигурност си спомняш щури, специални или вълнуващи преживявания на мотоциклета. Твоята история наистина прави нашата история жива. Защото ти се носиш с нашите мотоциклети по света – там, където се случва истинският свободен живот. Сподели най-добрата си история и покажи, че си част от това движение за свобода. Просто качи в социалните медии, маркирай с #YourStoryMakesOursComplete и се покажи тук на нашата History Wall.

+ Прочети още

100 години в едно изложение

Видеоклип в YouTube за изложението за 100-годишния юбилей на BMW Motorrad

Под мотото „100 YEARS BMW MOTORRAD“ в юбилейното изложение оживява 100 годишната история на BMW Motorrad. Впуснете се в пътуване през 100 години пълна страст, големи мечти и впечатляващи истории. Тръгнете през историята и влезте в един завладяващ свят, който прави страстта към мотоциклетизма осезаема с всички сетива. Тук може да бъде пребродена цялата вселена на BMW Motorrad, от офроуд сценарии до градска среда. И тук Вие сте част от нашата история.

+ Прочети още

Мястото

Мястото

Изложението ще бъде в известната „купа“ в музея на BMW в Мюнхен. На 12 май 2023 г. ще прозвучи стартовият сигнал и вратите ще се отворят за публиката. Добра причина за излет с мотоциклета – или за цялото семейство.

+ Прочети още

Новият „стар“ ретро Roadster

R 12 nineT

R 12 nineT

Еволюцията на една легенда. Новият R 12 nineT е логичното продължение на емблематичния ретро Roadster R nineT. С нова ергономичност, повече динамика и повече ретро визия. Той продължава да се усъвършенства и въпреки това остава верен на себе си. Както винаги: #SoulFuel pur. Както преди: перфектен за персонализиране. Той е на път … започнете Вашето радостно очакване.

+ Прочети още

Електрическата революция

BMW CE 02

Бързо ще превземеш града си с този стилен акцент в дизайна. Електрическият BMW CE 02 се движи без усилие през най-малките улици и най-дългите задръствания след работа. Винаги устремен към следващата желана дестинация. Но какво точно представлява CE 02? Електрическа тротинетка, електрически скутер? Nope! Наричаме го eParkourer, защото се движиш с него динамично като паркур бегач. Move your way.

+ Прочети още
Към CE 02 external-link-arrow-slim

„The Future Shack”, епизод 2

В този епизод е време за откривателско пътешествие в умния град Сингапур. Насладете се на вибрациите на големия град от перспективата на нашите главни герои и оставете вдъхновението да Ви завладее.

Открийте сега

Историята продължава

spinner