* Необвързваща ценова препоръка. Посочената цена включва 20% ДДС. За повече информация, моля, свържете се с най-близкия дилър на BMW Motorrad.

BMW K 1600 GTL.

Луксозно пътуване. Първокласно пристигане.

Към далечни хоризонти. Все по-надалеч. С този луксозен туринг мотоциклет с отлични характеристики можете да отпътувате към хоризонта стилно и елегантно. Новият мотоциклет BMW K 1600 GTL въплъщава върхова технология с високо качество и отличен комфорт и е оборудван с легендарния шестцилиндров редови двигател. Най-новото поколение  Dynamic ESA  и ABS Pro Integral, както и помощта при движение назад и адаптивните светлини при завой  вече са включени в серийното производство. Обновените тапицерии придават елегантен облик. С тази машина посрещаш спокойно всички атмосферни условия и всяко едно разстояние. Двама или поединично: Потеглянето и пристигането се изпълняват с лекота благодарение на безпроблемното маневриране. Пътуването с K 1600 GTL  достига до ново ниво – стилно, впечатляващо, луксозно. Първата класа ви очаква.

ДИЗАЙНЪТ НА K 1600 GTL

Избери своя стил.

С избора измежду три цветови варианта можете да придадете още по-индивидуален облик на своя K 1600 GTL.

  Style Elegance

  Style Elegance с лаковото покритие Manhatten metallic подчертава благородния характер на K 1600 GTL и разкрива мотоциклета в пълния му блясък.

  Black storm металик

  С новия цвят Black storm металик постигате внушително и безкомпромисно присъствие. Той също така подчертава линиите на K 1600 GTL по впечатляващ начин.

  Opt. 719 Mineralweiß metallic

  С Mineralweiß metallic за Opt. 719 още отдалеч се забелязва всичко, което се крие в характера на всеки луксозен турър.

  Дизайнът: съвършенство.

  Дизайнът на K 1600 GTL получи първокласна надстройка. Новопроектираните странични панели, радиаторните решетки, облицовката на резервоара и отделението за съхранение ви помагат да направите още по-елегантно впечатление. Подобряването на детайли, като стъпенката помогна за последния щрих на изящния му вид. Отличителните елементи като окачването на предното колело на Duolever, очертаният редови шестцилиндров двигател, иновативните ксенонови фарове и шасито остават пионери в стила. Заедно с предната секция с нов дизайн, включително огледалото и предното стъкло, е постигнато уникално елегантно и динамично изваяна визия.
  Този луксозен, пълен пакет не само се гордее с първокласен дизайн, той също е изключително привлекателен на пътя.
  + Прочети още

  Шестцилиндров редови двигател

  1649
  обем в куб. см
  750
  височина на седалката в мм
  175
  Нм макс. въртящ момент на затягане при 5250 об/мин
  117
  място за съхранение в литри
  Редови шестцилиндров, 4-тактов двигател с водно-маслено охлаждане

  Доминиращ 6-цилиндров двигател.

  Доминиращ 6-цилиндров двигател.

  Първокласно задвижване: легендарният редови шестцилиндров двигател предлага безпрецедентна гладкост на работата и невероятни динамични характеристики, уникални за луксозния туринг сектор. Мощността му е 118 кВт (160 к.с.) и макс. въртящ момент от 175 Нм при 5250 об/мин осигуряват перфектната динамична тяга. И 70% от максималния въртящ момент са вече достигнат още при 1500 об/мин.

  + Прочети още

  Изживейте звука на K 1600 GT

  K 1600 GTL Акценти

  Светещи фарове с адаптивно стъкло.
  K 1600 GTL Ксенонови фарове
  Върхова технология: Шестцилиндров редови двигател
  K 1600 GTL 6-цилиндров редови двигател
  Изискана облицовка на резервоара.
  K 1600 GTL Облицовка на резервоара
  Второ отделение за съхранение като стандарт.
  K 1600 GTL Второ отделение за съхранение
  Ефективен дефлектор.
  K 1600 GTL Въздушен дефлектор
  Електрически регулируемо предно стъкло
  К 1600 GTL Електрически регулируемо предно стъкло
  Безконтактно запалване
  K 1600 GTL Безконтактно запалване
  Висококачествени хромирани части.
  K 1600 GTL Хромирани части

  Ново измерение.

  Стандартно оборудваният Dynamic ESA добавя ново измерение към вашето преживяване при каране. В рамките на милисекунди, високочувствителната сензорна кутия установява условията за каране и регулира амортисьора в окачването. Това гарантира идеалните настройки на амортисьорите при всяка ситуация на езда. Дори върху наклон, нивата на комфорт, които преди са били невъобразими, вече са постигнати, което води до изключително стабилно пътуване.

  + Прочети още
  Още Dynamic ESA external-link-arrow-slim

  Просто се качете и се отпуснете.

  Просто се качете и се отпуснете.

  K 1600 GTL също предлага безпрецедентен комфорт. Неговите примамливи характеристики включват огромно пространство и отлична достъпност. Внимателно обмислените и лесно достъпни решения за съхранение се фокусират върху комфорта на ездача, правейки K 1600 GTL безкомпромисен избор в качеството на тура. Ездата с партньор по време на дълъг път е истинско удоволствие, благодарение на редица детайлни решения като централно заключване, отопление на седалките, електрически регулируемо предно стъкло и диапазон от височини на седалките.

  Разнообразните режими на каране и динамичното управление на тягата осигуряват повишен комфорт. Към това се добавя и мултиконтролер - основна концепция за управление, която позволява на водачите да се придвижват удобно в бордовото меню, без да свалят ръцете си от кормилото или очите си от пътя. Нищо не може да ви спре по време на спокойната ви езда на K 1600 GTL към нови хоризонти. Моторът с безкрайни функции - серия от луксозно оборудване.

  + Прочети още

  Преглед на техническите характеристики.

  Динамичен ESA: неравностите стават гладки.

  За най-добър контакт с пътната настилка.
  Стандартната система Dynamic ESA отново значително повишава първокласния комфорт от карането на K 1600 GTL. Гарантира най-добро сцепление, безопасност и най-високо ниво на контрол: електронно управляемата система ESA регулира окачването, като автоматично се настройва към пътната настилка в зависимост от пътните условия и маневрите. Правейки това, гарантира значително подобрен контакт между пътната настилка и гумите дори в наклон. Осигуряване на стабилни характеристики на каране и допълнително повишаване на комфорта и безопасността - особено при тези дълги пътешествия.

  Стандартната опция "Road" – ви пренася комфортно над всички неравности. С "динамичната" настройка се избира общо по-твърдо амортизиращо действие: за спортно динамично каране.

  Асистент за маневриране: лесно маневриране и излизане от паркоместа.
  Лесно обръщане. Стръмни пътища или тесни пространства за маневриране в популярни туристически дестинации и места за паркиране, не са проблем с удобната система-асистент за маневриране (TCA). Оставяйки ви само с усмивка при паркиране и маневриране. Активирайте асистента за маневриране с поставяне на мотоциклета на неутрална скорост и активирайте функцията използвайки бутона на лявата дръжка на кормилото. Веднага при появата на R на дисплея и натискането му, можете да излезете плавно от вашето място за паркиране и да се отправите на момента към вашата следваща дестинация.
  Ксенонов фар: поставя всичко в правилната светлина.

  Повече светлина. Повече безопасност.
  Стандартният ксенонов фар е два пъти по-ярък и консумира 30% по-малко енергия от конвенционалните халогенови светлини. Те осигуряват постоянно осветяване на пътното платно - особено през нощта и с лоша видимост. В същото време, те правят по-видими и вас. Цилиндричния предпазител на крушката на фара, предпазва от заслепяване другите участници в пътното движение.

  Светлината следва колелата. Адаптивен фар.
  Адаптивният фар, който се предлага като допълнителен аксесоар, оптимално осветява пътя при завои. Сервомотор в основния фар компенсира ъгъла на завиване на мотоциклета при завиване, насочвайки светлината в оптимален ъгъл за пътя. За водача това представлява огромно увеличение на активната безопасност при шофиране, особено при завиване през нощта.
  Кутии и отделения за съхранение: повече място за багажа ви.

  Монтирайте и се насладете в спокоен начин.
  Независимо дали сте на тур или просто пътувате през деня, кутиите и отделенията за съхранение на K 1600 GTL осигуряват достатъчно място за всичко, което желаете да приберете. От ежедневните най-важни неща, оборудване и дрехи, а дори и спомените от ваканцията.

  Предлаганият като опция багажник впечатлява със своя удобен интериор и вътрешното осветление, оборудвано като стандарт. Вашият пътник ще хареса малката удобна облегалка. Стандартните цветове на мотоциклета са перфектно интегрирани в елегантния вид на K 1600 GTL. Допълнителното отделение за съхранение на капака на горната кутия осигурява място за всички най-важни неща за пътуване, документи и предмети.

  Разделите ви дават още повече място и ред за вашата туристическа кутия. С дръжката за носене и свалящата се презрамка, тя е идеалният спътник за разходка в града.

  Безконтактно запалване и централно заключване.

  Изключителни характеристики за повишен комфорт.
  Безконтактно запалване и централното заключване правят живота ви по-лесен и бързо се превръщат в спътници, без които не можете.

  Благодарение на безконтактното запалване, механичният ключ става излишен, така че вече не трябва да прекарвате излишно време да го търсите, преди да тръгнете. Достатъчно е просто да носите ключа в джоба на якето си, за да отключите и стартирате своя мотоциклет.

  Централното заключване гарантира, че съдържанието на отделенията за съхранение и допълнителните кутии са защитени от крадци, когато заключите мотоциклета - всичко това само с натискане на бутон на кормилото. Позволява ви да започнете екскурзията след слизането още по-бързо.
  Превключване на скоростите без съединител, благодарение на pro shift assistant.

  Смяна на скоростите като на състезание.
  Това е лукс - преди всичко плюс за лесната работа: shift assistant Pro първоначално е разработен за състезателен спорт. Адаптиран за туринг сектора, той ви позволява да превключвате скорости, без да използвате съединителя в почти никакъв диапазон на натоварване или скорост на двигателя. По време на ускорението дръжката на дросела остава отворена и осигурява бързо и спокойно преместване. При превключване на по-ниска скорост със затворена дроселова клапа, системата автоматично осигурява двойно освобождаване и използва това за перфектно превключване на по-ниска скорост.

  Това гарантира, че ръката на съединителя ви се облекчи и остава отпочиваща дори след дълги обиколки. В допълнение, времето на смяна се намалява в сравнение със смяната на скорости със съединител: за още по-голяма динамика и комфорт.
  "Интелигентно спешно повикване": бързо откликване в случай на инцидент или спешна ситуация благодарение на системата за спешно повикване на BMW Motorrad.

  Приятното усещане e винаги желано. BMW Motorrad е първият производител, който предлага „интелигентно спешно повикване", пример за това как работи: система монтирана здраво в дръжката, която в случай на произшествие може самостоятелно или автоматично да задейства спасителната система, като по този начин осигурява по-бърза помощ от спешните центрове. „Интелигентното спешно повикване" се активира автоматично след лек или тежък инцидент. Но водачът може също ръчно да активира спешно повикване с натискането на бутон, например ако тя/той стане свидетел на инцидент. След активиране на системата, независимо автоматично или ръчно, GPS данните за местонахождението и посоката на пътуване на мотоциклета се изпращат през връзката на мобилния телефон към телефонния център на BMW. От тук, спасителната верига е активирана. За бърза, прецизна помощ. И прекрасно усещане при всяко пътуване.

  Повече индивидуалност

  Допълнително оборудване и аксесоари.

  С детайлните цветове на Spezial и ексклузивното, премиум опционално оборудване от BMW Motorrad Spezial и оригиналните аксесоари на BMW Motorrad можете да персонализирате K 1600 GTL според индивидуалните си предпочитания.

  Научете повече

  Гледката зад кулисите

  Създаване на чувство.

  Процесът на дизайн в BMW Motorrad.

  В дизайнерския екип на BMW Motorrad работят забележителни характери. Всеки дизайнер има собствен стил и се чувства у дома си в собствената си мотоциклетна сцена. И всеки един от тях добавя своето вдъхновение и страст. След това, тези различни форми се комбинират в дизайнерския процес: те се проявяват във всяко ново създание на BMW Motorrad. Едгар Хейнрич, главен дизайнер в BMW Motorrad, представя дизайнерския екип на BMW Motorrad и процеса на дизайн.

  Прочети още

  Аксесоари за K 1600 GTL

  Облекло, подходящо за туринг

  spinner