Будни в продължение на три дни.

В дните на BMW Motorrad, Гармиш-Партенкирхен се превръща в място за партита.

Гармиш-Партенкирхен е мястото, на което през първия уикенд на месец юли от 2002 г. се събират фенове на двете колела от целия свят. Те пътуват до немските Алпи, за да празнуват с хора с еднакви вкусове. Фестивалът комбинира различни аспекти от света на мотоциклетите, от създаване на поръчкови модели до приключения и от каскадьорско каране до състезания. Връщаме се назад към дните на BMW Motorrad през 2016 г., преди Гармиш-Партенкирхен отново да стане център на мотоциклетната култура от 7 до 9 юли.

Гармиш-Партенкирхен жужи като кошер.

Три дни не са достатъчни. В четвъртък вечерта, един след друг, мотоциклетистите прежужават през историческия център на Гармиш-Партенкирхен. Малкият град, разположен в полите на немската планина Ветерщайн жужи като кошер. Хората от Гармиш и Партенкирхен са свикнали на множеството събития, случващи се тук. През 1936 г. те съвместно са били домакини на първите немски зимни олимпийски игри. Тогава, двете общности се обединили. Въпреки че двете села все още имат свои празници, клубни дейности и дори собствени диалекти, Гармиш-Партенкирхен създава гордо впечатление за обединеност, като при Four Hills Tournament и за световните шампионати по ски.

+ Прочети още

Тези, които желаят да покарат своите мотори, ще бъдат привлечени от дългите, лъкатушещи селски пътища, които кулминират в тесни серпентини.

Това е домът на известни спортисти, като Мария Хьофл-Рийш, Лаура Далмайер, Мириам Гьоснер или Феликс Нойройтер. А след 2002 г., то стана и перфектния фон за дните на BMW Motorrad. Известният Цугшпице други върхове, издигащи се в баварското небе гарантираха това. Тези, които желаят да покарат своите мотори, ще бъдат привлечени от дългите, лъкатушещи селски пътища, преминаващи покрай тучни зелени пасища. Това е пътуване през спокоен пейзаж, който кулминира в тесни серпентини, на края на които ви очаква панорама на Алпите. За нула време можете да стигнете до австрийския град Инсбрук, откъдето имате чист път към Доломитските Алпи.

+ Прочети още

Сливането на Гармиш-Партенкирхен.

Самият пейзаж си заслужава пътуването. Така че едва ли е изненадващо, че мотоциклетисти, с регистрационни номера от целия свят, жужат по древните калдъръмени улички на това живописно селце. GS приключенецът Желян Ракела пътува от Хърватия – която е само на хвърлей, имайки предвид 308 000 километра, които е изминал неговият GS. Доста по-дълго е било пътуването до дните на BMW Motorrad за Прасит Афифуня. Тайландецът изминава целия път от Банкок с F 800 GS; 12 000 километра, които му отнемат два месеца.

Сред гостите са и предишни участници и съдии от International GS Trophy, както и първият женски отбор. „Усещането е, че Гармиш-Партенкирхен е място извън останалия свят. И това го казвам аз, идващата от Южна Африка„“, каза Мораг Кембъл. „Природата, с нейните планински пейзажи и виещи се пътища, изглежда като перфектно направен декор – дори леко сюрреалистичен.“ Могаг ще отиде, с другите GS мотоциклетисти, в Enduro Park директно на мястото. Тя ще отговаря на въпроси за International GS Trophy в палатката на GS Trophy.

+ Прочети още

Подгряване за партито.

Мнозина се познават от предишни години, докато някои се срещат за първи път, но това няма значение.

Подгряване за партито.

Три дни определено са кратък период от време за някои от гостите, имайки предвид разстоянията, които те са изминали и тези дни трябва да се използват максимално. Будни в продължение на три дни – в най-добрия случай. Поради тази причина, много хора пристигат преди започване на партито. Те се събират около лагерни огньове, за да поговорят и да се посмеят. Мнозина се познават от предишни години, докато някои се срещат за първи път, но това няма значение. „Хората споделят обща страст към мотоциклетите и са дошли отдалеч, за да преживеят това приключение заедно“, казва Ами Харбург. Австралийката също беше част от женския отбор на International GS Trophy и възприема дните на BMW Motorrad среща със своя отбор и семейството на GS.

+ Прочети още
„Природата, с нейните планински пейзажи и виещи се пътища, изглежда като перфектно направен декор – дори леко сюрреалистичен.“ “

Мораг Кембъл

Женски отбор на GS Trophy

В средата на екшън филма.

Каскадьорът Мати Грифин привлича вниманието в Event Arena.

В средата на екшън филма.

Подвижно спиране на предна гума, каране на задна гума без ръце, дрифт на заден ход – в петък сутринта, Мати Грифин привлича внимание в Event Arena. От сега насетне, той ще покаже своите каскадьорски умения при яздене на мотор върху F 800 R на всеки няколко часа през следващите три дни. Някои от зрителите се заразиха със страстта на звездата на каскадьорското каране от ирландския град Голуей. „Харесва ми да гледам лицата на хората, когато ги накарам да се усмихнат или учудят“, споделя ентусиазирано Мати след шоуто. Сара Льозито също е сред зрителите. Тази французойка се смята за най-добрата каскадьорка с мотори в света. През 2017 г., тя също ще има представление на Event Arena и сега добива предварителна представа за атмосферата в Гармиш-Партенкирхен. Програмата в Event Arena не престава: следва Action Lifestyle Show, където хип-хоп танци, скейтборд номера и каскади с мотоциклети създават освежаваща атмосфера на стадиона.

+ Прочети още

Рокабили и релакс.

Групи на живо донасят духа на Рокабили в идиличната алпийска среда.

Рокабили и релакс.

Няколко метра настрани, екшън сценарият продължава в “Original Motodrom”, най-старата пътуваща стена на смъртта в света. Доналд Ганслмейер и неговият екип опровергават законите на гравитацията с тяхното зашеметяващо шоу. „Когато бяхме тук за първи път, имахме общо пет представления. Междувременно, дните на BMW Motorrad станаха такава привлекателна сила, че сега имаме представление на всеки половин час.“ И интензивността пред Motodrom продължава дълго през вечерта. Групи на живо донасят духа на Рокабили в идиличната алпийска среда. Тези, които не танцуват си почиват на кушетки – или са в социалния салон, където гостите могат да си направят селфи с модела на татуировки Макани Террор и художникът на комикси Рикардо Бурчиели. Художникът събира първите скици на живо за комикса на BMW Motorrad „Ездачи в бурята“, съвместно с Panini. В съседство се правят моментни снимки на екшън подиума с новия G 310 R. Тези снимки са налични и в дигитален формат и могат да бъдат публикувани незабавно.

+ Прочети още

Откриване на Алпите с нови мотори.

 

Едва ли има по-подходящо място за мотоциклетни турове от Гармиш-Партенкирхен. Тези, които желаят да изследват алпийските пътища на нови мотори, могат да се запишат за някоя от екскурзиите. За туровете с водач, има измор между мотоциклети на настоящата гама модели: мотоциклетът за турове R 1200 RT, спортният R 1200 RS или този за ендуро пътувания R 1200 GS. Немските актьори Ханес Дженки и Даниел Роснер тестват електрическия скутер BMW C evolution, пътувайки до близкото Ейбси.

„Усещането за C evolution е като за тежка машина, тръгва като ракета и е комфортен като GS“, споделя Ханес, описвайки усещането по време на ездата. Той вече е яздил макси скутер преди – докато това е напълно непозната територия за Ева Хакансон, която влезе в книгата на световните рекорди на Гинес с нейния домашно направен електрически аеродинамичен мотор. „Винаги си мислиш, че въртящият момент не приятен, без да чуваш звука, но всъщност точно обратното е вярно. Електрическият мотоциклет е като шоколад без калории. Той притежава всичко, което желая – скорост, въртящ момент и мощност – но без страничните ефекти, като шум и замърсяване.“

 

+ Прочети още

Моторните спортове в миналото и днес.

Мария Кастело е първата жена, която се качва на почетната стълбичка на Isle of Man TT.

Моторните спортове в миналото и днес.

Докато новите мотоциклети в изложбената палатка и най-новата мода представлява настоящето, посетителите на класическата палатка се впускат в пътуване назад във времето. „Тук е мястото, където може да се види наследството на BMW Motorrad“, казва състезателката Мария Костело, докато се разхожда около историческите мотоциклети, някои от които наричат Музея на BMW свой дом. Тя спира до R 90 S и проверява мотоциклета от всички ъгли. Това е печелившият мотоциклет на състезателната легенда Хелмут Дейне. През 1976 г. той печели серийния клас на Isle of Man TT с него. Неговият оригинален червен кожен костюм от онова време е окачен до мотоциклета. Мария се е възхищавала на ТТ мотоциклетистите много дълго време, преди самата тя да започне да се занимава и да стане първата жена, която успява да стигне до почетната стълбичка.

+ Прочети още

Творчество.

В селцето за тунинг, R nineT блести на слънцето.

Творчество.

Мотоциклетистката Double-R държи рекорда за най-бързата жена на ТТ кръга в продължение на цели пет години. По време на дните на BMW Motorrad, Мария се среща с други велики мотоциклетни състезатели, като Джорди Торес, Маркус Рейтербергер и Ян Хътчинсън. Те раздават автографи и се смесват с гостите. Мария може често да бъде видяна на сцената за ретро мотоциклети, тъй като тя се състезава в шосейни състезания и боксер спринтове с класически мотоциклети на BMW. Точно срещу класическата палатка се намира селището за тунинг, където модифицирани мотоциклети блестят на слънцето, представени от най-големите играчи на сцената. Произведението на Уинстън Йех R nineT прелита от Тайланд, а Church of Choppers от САЩ. Diamond Atelier от Мюнхен и шведските VTR Customs също са докарали своите последни модели в Гармиш-Партенкирхен.

+ Прочети още
Когато бяхме тук за първи път, имахме общо пет представления. Сега имаме спектакъл на всеки половин час. “

Дон Ганслмейер

Original Motodrom

Слушайки целия широк свят.

Елспет Биърд предприема околосветско пътуване през 1982 г. с BMW R 60/6.

Слушайки целия широк свят.

В Гармиш-Партенкирхен страстта към пътешествия се разпалва, когато Майкъл Мартин започва да разказва истории за своите мотоциклетни пътувания през джунглите. Фотографът ги е виждал всичките и поради тази причина, е пътувал до около петдесет страни. Неговите истории са легендарни, колкото неговите фотографии, и неговите спектакли са познати навсякъде. В киното на BMW Motorrad цари тишина, въпреки че помещението ще се пръсне по шевовете от хора. Очаровани, слушателите бяха оставени да бъдат отнесени в далечни земи и да получат вдъхновение за свои собствени мотоциклетни пътувания. Следващите говорители също са едни от най-добрите: Елспет Биърд предприема околосветско пътуване през 1982 г. с R 60/6 – изключително необичайно начинание по онова време. Холивуд вече искат да филмират това пътуване и в момента, тя пише своята книга. По време на дните на BMW Motorrad вече се създаде първоначално усещане за това, както и чувството, че всеки може да разкаже впечатляващи истории от своя собствен мотоциклетен свят.

+ Прочети още

Хърбърт Унгер се взира във върховете на Алпите, които заобикалят дните на BMW Motorrad като одеало. „Вижте това: това е дефиницията на марката BMW Motorrad, това означава да Направиш живота си пътуване“ (Make Life a Ride), казва немският околосветски пътешественик. Мнението, че дните на BMW Motorrad принадлежат на Гармиш-Партенкирхен също се споделя от отговорните лица в BMW Motorrad: от 7 до 9 юли 2017 г., локацията отново ще се превърне в място за купон за феновете на мотоциклетизма от целия свят. Будни в продължение на три дни – три дни, изпълнени с радост.

+ Прочети още

Дни на BMW Motorrad 2017 г.

Още истории, които могат да ви бъдат интересни.

spinner