Създаване на чувство.

Процесът на дизайн в BMW Motorrad.

В дизайнерския екип на BMW Motorrad работят забележителни характери. Всеки дизайнер има собствен стил и се чувства у дома си в собствената си мотоциклетна сцена. И всеки един от тях добавя своето вдъхновение и страст. След това, тези различни форми се комбинират в дизайнерския процес: те се проявяват във всяко ново създание на BMW Motorrad. Едгар Хейнрич, главен дизайнер в BMW Motorrad, представя дизайнерския екип на BMW Motorrad и процеса на дизайн.

Когато става въпрос за креативност, няма стандарти. “

Едгар Хейнрицх

Главен дизайнер на BMW Motorrad

Дизайнът и проектирането означава вдъхването на живот на една идея.

Дизайнът и проектирането означава вдъхването на живот на една идея.

Първата стъпка на този процес е скицирането на идеята на хартия. След това има още много други стъпки, като „Очертаване с тиксо“ за определяне на линиите, „Моделирането от глина“, извайването на триизмерен модел от промишлена глина, до „3D моделирането“ във виртуално пространство. В края на творческия процес се определя цвета и дизайна на материала, с неговите множество възможности за персонализация.

+ Прочети още
Разкриването на нов мотоциклет е наистина специален момент: стоите пред работата на целия екип, вършена в продължение на няколко месеца. “

Едгар Хейнрих

Главен дизайнер на BMW Motorrad

Живот и работа. Направете животът пътуване.

Живот и работа. Направете животът пътуване.

„Тези, които са докарвали своя мотоциклет до неговите граници знаят на какви изисквания трябва да отговаря един мотоциклет“, казва Едгар Хейнрих. Поради тази причина, всички дизайнери в BMW Motorrad са запалени мотоциклетисти. Фактът, че те работят по собствените си машини в свободното си време също дава на дизайнерите възможността да въвеждат изцяло уникални идеи, заедно със серийното производство. От модерни до високотехнологични мотоциклети, и дори ретро мотоциклети, всичко е представено в гаража на тези креативни гении. Те откриват докъде могат да достигнат с въвеждането на дадена идея, като предприемат редовни пътувания.

+ Прочети още
Дизайнът на един мотоциклет означава много повече от простото определяне на неговите пропорции, повърхности и детайли. “

Едгар Хейнрих

Главен дизайнер на BMW Motorrad

Още истории, които могат да ви бъдат интересни.

Подходящи мотоциклети.

spinner