Градът във вашите крака.

BMW Motorrad Concept Link поема по нови, свързани пътища.

Големият град. Безкрайни градски каньони, сред чиито завои има по някое ново откритие. Но това е и желанието за движение, свобода и възможност за бързо достигане от едно място на друго. Благодарение на Concept Link, който BMW Motorrad ще представи на Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2017, концептуалното превозно средство вече е на път да съчетае предизвикателствата на градската мобилност на утрешния ден с възможностите на цифровизирания свят.  

Когато става дума за естетика, елегантност и универсален дизайн на автомобили и мотоциклети, Concorso d'Eleganza Villa d'Este е точното място. От 1929 г. насам веднъж годишно италианският град Чернобио се превръща в Мека за любителите на превозни средства, които вдъхновяват със своя забележителен и новаторски дизайн. Историята среща настоящето и бъдещето, което често води до нещо вълшебно: вдъхновението витае във въздуха, когато незабравимите класики блестят редом с най-новите концептуални превозни средства. BMW Motorrad Concept Link е такова концептуално превозно средство. Мотор, който доказва, че свързването на водача, превозното средство и околната среда осигурява едно напълно ново изживяване при каране.  

+ Прочети още

Ново разбиране за градска мобилност.

Ново разбиране за градска мобилност.

Когато сте в движение в градска среда, преди всичко друго вие сте: свързани по всяко време. С вашите приятели и колеги, с вашия смартфон и с града. BMW Motorrad Concept Link е логичното продължение на тази свързаност: благодарение на електрическото задвижване, нулевите емисии и цялостната свързаност, концептуалното превозно средство не е само средство за транспорт, но и средство за комуникация. По този начин BMW Motorrad Concept Link обединява предимствата на цифровия свят с тези на аналоговия. Така   той се превръща във визионерския символ на една нова ера в градската мобилност.  

+ Прочети още
Чрез своя универсален, минимизиран стил BMW Motorrad Concept Link е повече от просто експеримент – това е символът на една нова ера. “

Едгар Хайнрих, ръководител на Design BMW Motorrad

Създаден за метрополиса.

Създаден за метрополиса.

Когато искате да се носите по един уверен, спокоен и свързан начин през града, се нуждаете от превозно средство, проектирано за такъв терен. BMW Motorrad Concept Link е визията на две колела, която отстоява бъдещето на градската мобилност. По този начин извежда на преден план изискванията за мобилност на мотоциклетистите. Това започва с дизайна: плоското устройство за натрупване на енергия в долната част и компактният задвижващ механизъм на задното колело са основата на модерния, изчистен и динамичен силует на BMW Motorrad Concept Link. Различните възможности за персонализация – от седалката през цветните странични панели до различните предни стъкла – подчертават индивидуалния почерк на водача.  

+ Прочети още

Взаимосвързаност на човека, превозното средство и околната среда.

В града сте свикнали да бъдете мобилни и свързани. Очаквате това свързване и по време на пътуването. Именно тук е ролята на BMW Motorrad Concept Link. Този визионерски и концепуален проект разширява предишната мобилна среда на водача с нови възможности: моторът може да бъде свързан с календара, да разбере следващата дестинация и по този начин може да предложи най-бързия или най-живописния маршрут до там и дори да осигури музика при поискване. Концепцията прави една крачка напред: дори и облеклото на водача е интелигентно свързано с мотора. Например едно просто потупване по ръкава е достатъчно за затваряне на плъзгащата се врата на багажното отделение. С BMW Motorrad Concept Link градската мобилност се интерпретира по изцяло нов начин: интелигентно, интегрирано и съвършено интуитивно.  

+ Прочети още
Concept свързва аналоговия с цифровия свят по един напълно безпроблемен начин. Позволява на потребителя да бъде свързан през цялото време и осигурява нова мобилност за бъдещето. “

Тимо Реш, вицепрезидент по продажбите и маркетинга в BMW Motorrad

Концептуално превозно средство с фокус върху най-същественото.

Ако искате да покорите джунглата в големия град, никога не трябва да губите общия поглед. Вашият фокус е върху града и начина на придвижване през него. Как да потърсите невъзможното или да стигнете до вашата дестинация възможно най-бързо. Тук е ролята на BMW Motorrad Concept Link: скоростта, навигацията и състоянието на батерията се показват на предното стъкло, a голям панел със сензорна функция разполага с цялата информация за инфотейнмънта, свързаността и планирането на маршрута – в готовност. За още по-голяма персонализация и свързаност между водача и мотора има индивидуално присвоими бутони за бърз достъп на ръкохватките със сензорна функция.  

+ Прочети още

Когато мечтите се превръщат в реалност.

Когато мечтите се превръщат в реалност.

Към момента BMW Motorrad Concept Link все още е прототип. Той вече показа посоката, по която може да поеме BMW Motorrad. Взаимосвързаните решения се грижат за свързаността, удобството и не на последно място безопасността. Именно по този начин BMW Motorrad Concept Link изгражда моста между традицията и модерността в Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2017. Предоставяне на визия за това, което ще бъде важно в градската среда в бъдеще: чистото удоволствие от карането, свързаността между хората и техните превозни средства и фокуса върху същественото.  

+ Прочети още

Още истории, които могат да ви бъдат интересни.

Подходящи мотоциклети.

spinner