М пакет

Новият М пакет превръща RR в още по-способен пистов боец. Превръща го в състезателна машина-мечта.

BMW Motorsport разцветката с Light White/Racing Blue металик/Racing Red подчертава атлетичните форми на мотоциклета, а висококачествените M функции обещават безкомпромисна динамика.

Режимите за каране Pro например предлагат избор от още три допълнителни и програмируеми позиции: Race Pro 1-3. Чрез тях може да настроите своя RR до последния параметър, но и не само. С тези режими идват и Launch Control, Pit Lane Limiter, Engine Brake с три степени на действие, Hill Start Control Pro, Dynamic Brake Control и Slide Control. Междувременно, може да избирате и между три различни Core Ride изгледа на TFT дисплея.

Високотехнологичните карбонови M колела са особена забележителност на M пакета. Изработени са от въглероден композит и са съвместими със спирачни дискове с дебелина 5 мм, осигурявайки максимална лекота и динамика. М колелата намаляват общата маса с 1,7 кг, спрямо масата на стандартните алуминиеви джанти, които сами по себе си са с 1,6 кг по-леки отпреди. Свалянето на килограми в тази област води до намаляване на жироскопния ефект, което се отразява по изключително осезаем начин на управлението, ускорението и спирането на байка.

М седалката е новост, която се предлага за пръв път. Тя осигурява още повече сцепление и упора. М пакетът вклчючва също олекотен литиево-йонен акумулатор, тежащ едва 1228 грама – с цели 2 кг по-малко от стандартния. Цялостното намаляване на масата на мотора с М пакета е 3,5 кг – 193,5 кг спрямо 197 кг* за мотор в стандартна спецификация.

*Готов за път, с всички течности, в стандартна спецификация, зареден с мин. 90% от използваемия обем на резервоара (според EU регулациите).

 

M ПАКЕТ НАКРАТКО:

Супер спортна цветова схема Light White/Racing Blue металик/Racing Red.

Режими за каране Pro

 • 3 Race Pro режима
 • Launch Control за максимално бърз старт
 • Pit Lane Limiter ограничител на скоростта в бокса
 • Engine Brake моторна спирачка
 • Hill Start Control Pro асистент за потегляне от наклон
 • Dynamic Brake Control
 • Slide Control
 • М карбонови колела
 • M олекотен акумулатор
 • M спортна седалка

M комплект за шасито (комплект за повдигане на опашката и настройка на шарнира)

Пакет Dynamic

Превъзходно поведение във всякаква ситуация, максимална динамика и оптимален комфорт – с една дума, забавление. Dynamic пакетът включва иновативни технологии и практично оборудване.

Активно окачване Dynamic Damping Control (DDC) например може да променя характеристиките си в рамките на 10 милисекунди, чрез втори байпасен клапан. Това означава оптимално поведение и кристално чисто управление.

Работата на DDC зависи и от режимите на каране Rain, Road, Dynamic и Race, като системата дава възможност и за индивидуални настройки при всеки от трите Pro режима.

Електронният круиз контрол поддържа зададената скорост и сдържа безкомпромисната тяга на RR, когато това се налага, например в условията на трафик.

Колкото до ръкохватките с подгрев, те са изключително полезни и важни, тъй като затоплянето на ръцете влияе положително не само на комфорта, но и на сигурността.

 

ПАКЕТ DYNAMIC НАКРАТКО:

 • Последно поколение Dynamic Damping Control (DDC)
 • Подгрев на ръкохватките
 • Круиз контрол
Пакет Race

Безкомпромисна динамика, надеждност и поведение. Race пакетът прави RR още по-способен на пистата, благодарение на набора от допълнителни специфични функции.

Pro настройките например дават избор от три програмируеми позиции Race Pro 1-3. Те позволяват създаване на различни профили с комбинации от настройки на Wheelie Control, Front Wheel Lift-off Protection, Engine Mapping, Engine Brake, ABS Pro и Traction Control (DTC).

Пакетът също включва Launch Control, Pit Lane Limiter, Hill Start Control Pro, Dynamic Brake Control и Slide Control, както и M специфично шаси (комплект за повдигане на опашката и настройка на шарнира).

Колелата са изработени от кован алуминий с анодизирана повърхност, а спирачките работят с доказани в състезанията 5-милиметрови дискове. В допълнение, Race идва и с олекотен литиево-йонен M акумулатор, тежащ едва 1288 грама (2 кг по-лек от стандартния).

 

ПАКЕТ RACE НАКРАТКО:

 • Pro режими за каране
 • M ковани колела
 • М олекотен акумулатор
 • М кит за шасито (комплект за повдигане на опашката и настройка на шарнира)
Пакет Пасажер

Наслада за двама: пакетът за пасажер на BMW Motorrad позволява споделяне на удоволствието от RR. Той включва сребристи степенки и черна седалка (пасажерската седалка не е част от серийното оборудване), вписващи се перфектно в безкомпромисния дизайн на мотоциклета.

Карбонов пакет М

Елегантен, спортен и лек: ексклузивният карбонов пакет подчертава супербайк визията на машината. Висококачествените компоненти са изработени от CFRP и изглеждат уникално! Тук обаче не става въпрос само за визия, но и за ефективност, благодарение на лекотата и здравината на композитния материал, запечатан с прозрачен и устоичив на UV лак. Пакетът включва M карбонови капаци за двигателя, М карбонов предпазител за веригата, М карбонови апликации отстрани, както и M карбонови калници.

 

 • Висококачествени компоненти от лек и високотехнологичен композит
 • Устойчиво на UV прозрачно покритие
 • Елегантен и спортен вид
 • Олекотява мотора
Пакет фрезовани части M.

Пакетът от фрезовани части с висококачествени компоненти и ексклузивната марка M подчертава спортния характер на машината. Фрезованите анодизирани алуминиеви части, включително сгъваема и регулируема ръчна спирачка и лост на съединителя, регулируеми стъпала, стъпала на пътника и протектор на двигателя, показват ниво на максимална стойност.

АКСЕСОАРИ ЗА S 1000 RR

АКСЕСОАРИ ЗА S 1000 RR

Индивидуално оборудване.

Pro режими за каране: Пистата те очаква

Специалните режими за каране Pro предлагат избор от конфифуриране на RACE PRO 1, RACE PRO 2 и RACE PRO 3. В допълнение имате Launch Control и Pit Lane Limiter, както и HSC Pro (Hill Start Control Pro) и ново поколение DBC (Dynamic Brake Control).

 

Следните функции могат да се контролират и в RACE Pro режим:

Двигател: Налични са две различни криви на разгръщане на мощността. В допълнение, можеш да избираш също по-нисък въртящ момент за ниските предавки и максимален за 4-та, 5-та и 6-та.

Контрол на сцеплението (DTC): Наличен и при базовите настройки, при RACE Pro позволява регулиране с + и -, докато караш.

Wheelie (DTC): Тук имаш избор от четири опции: OFF (контролът на повдигане на предната гума завсиси само от теб), ‘High Wheelies’, ‘Performance Wheelies’ или ‘Maximum Stability’.

ABS и ABS Pro: В зависимост от режима на каране, могат да се регулират в 5 позиции – от максимална стабилност до максимална динамика (включително блокиране на задното колело за плъзгане). Избраните настройки са прегледно означени на ясния 6,5-инчов TFT дисплей.

Dynamic Damping Control (DDC)

Още повече динамика, още повече сигурност, още повече забавление. Последното поколение Dynamic Damping Control (DDC) разполага с електронен клапан, позициониран успоредно на механичния. Това позволява максималнa адаптивност на работата на окачването, с промени в характеристиките в рамките на 10 милисекудни. Адаптивност, която обаче не намалява информативността на управлението. Системата е полезна както за шосето, така и за пистата. Предлага се като отделна опция или като част от пакета. Dynamic.

Круиз контрол

Поддържа скоростта, когато това е необходимо. Той може да се активира при скорости над 30 км/ч и е особено полезен при каране по дълги и прави отсечки, например по магистралата. Функцията му се деактивира при спиране, като при повторно натискане на бутона, системата задава първоначално избраната скорост.

Подгрев на ръкохватките

Студените ръце остават в миналото, благодарение на електрическия подгрев на ръкохватките. Те не само подобряват комфорта, но и сигурността.

Wheels design опция

Изтънчена и спортна визия, подсилена от червените кантове на колелата. Те са боядисани и допълват динамичното излъчване на мотоциклета.

Система за следене на налягането в гумите (TPM)

BMW Motorrad предлага системата TPM, която предупреждава водача в случай на загуба на налягане в гумите. Сигнализацията е различна в зависимост от скоростта на изпускане и конкретните стойности - на таблото се появява жълта или червена светлина. TPM е и значително улеснение при проверка на налягането, което може да бъде извикано на дисплея с натискане на бутон. Друга особеност при системата е, че тя е съобразена и с нагряването на самите гуми – при каране на писта например и загряването им, датчиците няма да алармират за проблем, тъй като системата отчита тази промяна на температурата и калкулира стойностите на налягането при 20°C.

Алармена система

За твоето спокойствие. Алармената система следи за промяна в позицията на мотора, както и за вибрации. При наличие на едно от двете байкът издава звукова и светлинна сигнализация, втората чрез аварийните светлини. Системата се активира автоматично при изключване на запалването и не изисква отделно дистанционно. 

Intelligent Emergency Call

Бързата помощ е от изключителна важност в случай на инцидент с мотоциклет. Тя обаче невинаги е възможна, особено когато става въпрос за отдалечен пътен участък.

Intelligent Emergency Call е активна от момента на потегляне на машината. В случай на инцидент, ECALL се свързва автоматично с център на BMW, откъдето се задействат серия от събития за максимално бърза реакция. Местоположението на мотора също се изпраща автоматично, като при възможност, може да бъде проведен и телефонен разговор. ECALL позволява и ръчно активиране с цел помощ на други участници в движението.

Спортно гърне

Най-висока класа в перфекционизма: Висококачественият титаниев шумозаглушител с карбонова капачка в края се поставя с плъзгане и осигурява плътен звук и спортен вид. Освен това разработените с Akrapovič спортни шумозаглушители са оптимизирани по отношение на теглото в сравнение със серийните.

M карбонови аксесоари

Висококачествените М карбонови аксесоари придават още по-спортно излъчване на мотоциклета. Те са покрити с устойчив на надраскване UV защитен лак и са по-леки от стандартните компоненти, с което намаляват общата маса на RR.

 

М КАРБОНОВИ АКСЕСОАРИ НАКРАТКО:

 • М карбонов капак на въздушния филтър
 • М карбонов предпазител за веригата
 • М карбонов калник, преден
 • М карбонов калник, заден
 • М карбонов капак за пасажерската седалка
 • М карбонови апликации за резервоара, лява и дясна
 • М карбонови странични панели
M регистратор

Специално проектиран за пистата. Използва се за събиране, съхранение и обработка на важни данни от каранията.

М степенки за краката

BMW Motorrad каталогът включва M степенки за каращия, с перфектна ергономия, благодарение на множеството позиции за настройка. Те са фрезовани от високоякостна алуминиева сплав, леки са и са устойчиви на корозия.

М спортна седалка

М спортната седалка е специално проектирана за оптимален контакт с машината и директност на управлението. Особено подходяща за пистово каране, тя се предлага в три височини – 849 мм, 824 мм и 814 мм. Покрита е със спецаилен слой за оптимална адхезия.

M степенки за пасажера

M степенките за пасажера са фрезовани от алуминий с анодизирана повърхност, която не само изглежда спортно, но и предпазва от корозия. Ергономията е оптимална.

М лостчета на спирачката и съединителя

CNC фрезованите лостче M са изработени от устойчив на корозия анодизиран алуминий. Подчертава спортния характер на машината и пасват перфектно на цялостния дизайн. Ставите им позволяват да се сгъват в случай на инцидент, което значително намалява риска от изкривяване или счупване в случай на падане. Отстоянието от ръкохватката може да се регулира в 5 степени, а ергономичната заоблена форма гарантира максимален комфорт и контрол. В допълнение, M системата за дистанционно настройване на спирачките е специално съобразена за пистово каране.

M предпазители за лостчетата

Задължителни аксесоари за пистата. Освен ефективна защита, те придават още по-спортен вид на машината. Изработени са от алуминий и пластмаса и предпазват от нежелано задействане на лостчетата в случай на контакт с друг моторист или мотоциклет.

M обтегач на веригата

Гамата оригинални аксесоари на BMW Motorrad включва и М обтегач на веригата. Той позволява прецизно регулиране на обтягането и придава спортен вид на мотора. Изработен е от високоякостна алуминиева сплав и е много здрав. Покритието: двойна анодизация за сигурна защита от корозия. 

М олекотен акумулатор

Отлични параметри, ниска маса. Високотехнологичният M акумулатор използва литиево-йонна технология и е с цели 2 кг по-лек от стандартния – тежи едва 1288 грама. Перфектният избор за всеки, който иска максимална лекота и динамика на пистата.

М крепеж за стойка

Позволява повдигането на задницата на мотоциклета на стойка. Висококачественият крепеж се монтира за шарнира и не влияе на поведението на мотора и карането по никакъв начин. М дизайнът на тези елементи се вписва перфектно в цялостната визия на мотоциклета.

M протектори на двигателя

Изработени от алуминий, тези елементи осигуряват оптимална защита на капаците на двигателя. Пластмасовите вложки се сменят.

М капачка за гърловината за масло

М капачка за маслената гърловина, изработена от черен анодизиран алуминий. Логото е гравирано с лазер, а системата против развиване е особено полезна за пистата.

М комплект за покриване на отвори

Този M комплект е специално предназначен да покрие отворите за огледалата и стойката за номера, когато те бъдат звалени за каране на писта.

M корона за ‘clip-on’ кормило

Висококачествена M корона, фрезована от високоякостна алуминиева сплав. Особено лека и същевременно – изключително здрава и устойчива на усукване. Анодизираното покритие гарантира оптимална защита от корозия и привлекателен вид.

М кована задна джанта

Изработена от кован алуминий и защитена с черно анодизирано покритие. Предлага се в размер за гума 200/55 ZR 17 и за 5-милиметрови дискове. Тази комбинация осигурява по-малка маса на въртене и съответно, значително подобрение в спирането, ускорението и завиването на машината.

М кована предна джанта

Кован алуминий с анодизирано покритие. Предлага в размер за гума 120/70 ZR 17 и 5-милиметрови дискове. Тази комбинация осигурява по-малка маса на въртене и съответно, значително подобрение в спирането, ускорението и завиването на машината.

Съхранение.

Чанта за резервоара, 10 л

Десетлитровата чанта за резервоар на BMW Motorrad се вписва перфектно в състезателния дизайн на байка. Закача се с ремък, не се плъзга и предоставя достатъчно място за багаж за пътуване на къси разстояния. Обемът и варира между 6 и 10 литра.

Чанта за пасажерската седалка, 10 л

Перфектно адаптирана за мотоциклета. Прикача се за пасажерската седалка бързо и сигурно, без необходимост от специални инструменти. Запазва формата си, като обемът и варира между 7 и 10 литра. Комплектът включва и вътрешна непромокаема чанта.

Дисаги, 21 л

Перфектното решение за малко по-дълги пътувания с твоя RR. Дизайнът им е специално съобразен с формите и визията на мотоциклета, а вътрешността им е защитена от допълнителни непромокаеми чанти. Системата за монтаж позволява бързо прикачане и откачане от машината.

Ергономия и комфорт.

Слюда, тонирана

Още по-спортно излъчване. Формата и размерите са идентични с тези при серийния вариант, покритието против надраскване гарантира дълготрайна прозрачност.

Висока слюда (тонирана или прозрачна)

Благодарение по-голямата с 53 мм височина от тази на стандартната, високата слюда осигурява осезаемо по-добра защита от вятъра. Предлага се както в напълно прозрачно изпълнение, така и в тонирано. Покритието против надраскване гарантира дълготрайна прозрачност.

Сигурност.

Катинар за диск с аларма

Двойна защита против кражба: заключващо устройство за спирачен диск с интегрирана алармена система. Изработено е от темперирана стомана, като компактните му размери го правят лесно за съхранение. Акустичната сигнализация се задейства при вибрации или движения.

Защитни радиаторни решетки

Защитните решетки на BMW Motorrad предпазват радиатора от камъчета и летящи отломки. Комплектът е съставен от две части, изработени от полиамид, които покриват водния и масления радиатор. Формата и дизайнът са перфектно съобразени с мотоциклета.

Защитен филм за 6,5-инчовия TFT дисплей

Изработен е от темперирано стъкло и предпазва повърхността на 6,5-инчовия дисплей от надраскване и спукване. Покритието е анти-рефлекстно, а в долния десен край е положен надпис ‘BMW Motorrad’.

Поддръжка и технически детайли.

Спортна стойка

Конструкцията е съставена от боядисани стоманени тръби, като геометрията и позволява повдигане на мотоциклета с минимални усилия. Четирите колелца улесняват операцията, като същевременно стъпката и е изключително стабилна.

Твоят RR

Създайте свой собствен S 1000 RR.

От цветовата схема, през оборудването до допълнителните аксесоари. Конфигурирай своя мотор-мечта сега.

КОНФИГУРИРАЙ СЕГА
spinner