Style Sport.

В Style Sport роудстърът се представя особено динамично. Още ексклузивната цветова комбинация в Light white uni, Racing blue metallic и Racing red uni е истинска привлекателна картина. Бялата рама, големите цветни Tape и висококачествените хардуерни компоненти завършват спортния вид.  

+ Прочети още
Пакет Dynamic

Пакетът Dynamik усилва спортните качества на машината както на пътя, така и извън него, а също така предлага и безопасност. Към екстрите на оборудването спадат режимите на движение Pro с Core Screen Sport, ABS Pro, динамичната система за предотвратяване на буксуването на задвижваните колела DTC, спирачният асистент DBC и помощната система за изкачване HSC Pro, асистентът за превключване на скоростите Pro, както и дневните светлини и LED-мигачите.  

DTC

Dynamic Traction Control (DCT) прави карането още по-стабилно, контролирайки приплъзването на задното колело. В зависимост от режима на каране, DCT позволява повече или по-малко приплъзване, като по този начин гарантира максимално ефективно ускорение и повече сигурност на всякакви повърхности.

LED дневни светлини (DRL)

Дневните светлини с LED технология допринасят за пасивната безопасност, правейки мотора по-видим в трафика. Те се задействат автоматично, като системата предлага и бутон за ръчно пускане. Освен това, дневните светлини подчертават динамичното изражение на R 1250 R.

Shift Assistant Pro

Shift Assistant Pro ти позволява да превключваш предавките без съединител, както нагоре, така и надолу. Системата намалява осезаемо времето за смяна на скоростите, прави карането по-комфортно и същевременно по-динамично.

ABS Pro

Иновативната ABS Pro система прави мотоциклета по-контролируем, дори в екстремни ситуации при рязко спиране в завой. Тя използва сигналите от сензора за наклон на машината, според които дозира спирачното усилие, което намалява значително склонността към изправяне. Резултатът: по-уверено придържане към зададената траектория.

Dynamic ESA

Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) осигурява по-стабилно и сигурно управление. Системата адаптира автоматично работата на окачването, включително и предварителното натоварване. Резултатът: максимален комфорт и сцепление, независимо от условията на пътя.

Спортно кормило

Спортното кормило определя и по-динамична позиция на каране. Все пак, R 1250 R не обича само града, но и завоите.

Спортна седалка

Тя е с 20 мм по-висока и по-тясна от стандартната, което дава повече свобода на движенията за спортно каране. Спортната седалка е особено подходяща за по-високи карачи, поради по-удобния ъгъл на коленете.

Keyless Ride

Благодарение на системата за безключов достъп Keyless Ride, ключът ти остава в джоба. Можеш да палиш мотора си и да заключваш кормилото, чрез натискане на бутон, както и да отваряш капачката на резервоара без ключ.

Style Exclusive.

В Style Exclusive мотоциклетът се представя с аристократично и стилно лаково покритие в цвят Mineral grey металик. Прибавят се ценни материали и повърхности. Логото Exclusive, големи цветни Tape и висококачествени компоненти от неръждаема стомана завършват стилния вид.

+ Прочети още
LED дневни светлини (DRL)

Дневните светлини с LED технология допринасят за пасивната безопасност, правейки мотора по-видим в трафика. Те се задействат автоматично, като системата предлага и бутон за ръчно пускане. Освен това, дневните светлини подчертават динамичното изражение на R 1250 R.

Keyless Ride

Благодарение на системата за безключов достъп Keyless Ride, ключът ти остава в джоба. Можеш да палиш мотора си и да заключваш кормилото, чрез натискане на бутон, както и да отваряш капачката на резервоара без ключ.

Апликация на резервоара Pure

Pure апликацията придава супер стилно излъчване на мотора. Тя е изработена от неръждаема стомана, полирана и запечатана с устойчив прозрачен лак.

Хромирана изпускателна система.

Изпускателна система с хромирано гърне и изпускателен колектор, която прави R 1250 R още по-стилен. Дизайнът на самото гърне позволява безпроблемно накланяне в завой, като същевременно и не скрива красивото задно колело.

LED мигачи

Кристална визия: тънки и елегантни прозрачни корпуси, помещаващи LED техника. Тя реагира по-бързо от класическите крушки с нажежаема жичка и е значително по-дълготрайна. Резултатът: по-ниска консумация на електричество и по-сигурно каране.

Изключително добър, още от базовото изпълнение.

Дори стандартната версия на R 1250 R изглежда стилно и качествено, с непреходния цвят Black storm металик. А оборудването му позволява комфортно пътуване дори и за втори човек.

+ Прочети още
Пакет Touring

Touring пакетът прави R 1250 R още по-комфортен. Той включва система за монтаж на куфари, круиз контрол, Dynamic ESA, Keyless Ride, подготовка за навигация и централна стойка.

Круиз контрол

Електронното регулиране на скоростта се активира при скорост над 30 км/ч и контролира скоростта непрекъснато. По този начин то превръща преди всичко по-дългите етапи от пътуване по магистрали в приятно преживяване. Функцията се деактивира при задействане на спирачките, като след натискане на бутона „Resume“ отново се задава избраната скорост.  

Централна стойка

Централната стойка е изключително полезна в редица ситуации. Освен, че прави възможно сигурното паркиране на машината, тя значително улеснява живота ти при зареждане, поставяне и махане на куфари или при поддръжка. Още повече, че тя разтоварва гумите и окачването при по-продължително стоене на мотора.

Система за багаж

Тя позволява привързването на багаж както и монтирането на централен куфар. 

Система за монтаж на туринг куфари

Практична и лесна за използване. Тя се състои от два метални контура монтирани от двете страни на мотоциклета, към задната спомагателна рама. Монтирането на туринг куфарите става изключително лесно.

Пакет Dynamic

Пакетът Dynamic подчертава спортния характер на машината, като същевременно я прави и по-сигурна. Той включва Pro режими на каране, ABS Pro, Dynamic Traction Control (DTC), Dynamic Brake Control (DBC), Hill Start Control (HSC), Shift Assistant Pro, както и LED дневни светлини и мигачи.

LED дневни светлини (DRL)

Дневните светлини с LED технология допринасят за пасивната безопасност, правейки мотора по-видим в трафика. Те се задействат автоматично, като системата предлага и бутон за ръчно пускане. Освен това, дневните светлини подчертават динамичното изражение на R 1250 R.

Система за контрол на налягането в гумите (TPC)

TPC ти дава информация за налягането в гумите в реално време. Стойностите могат да бъдат проверявани чрез меню на дисплея, като в случай на промяна се задейства предупредителна светлина в жълто или червено.

Intelligent Emergency Call

В случай на инцидент, Intelligent Emergency Call (ECALL) се свързва автоматично с център на BMW, откъдето се задействат серия от събития за максимално бърза реакция. Местоположението на мотора също се изпраща автоматично, като при възможност, може да бъде проведен и телефонен разговор. ECALL позволява и ръчно активиране с цел помощ на други участници в движението.

Комфортна пасажерска седалка

Осезаемо по-комфортна, благодарение на по-голямата си площ и по-дебелата подложка. Тя може да се комбинира с всички варианти за предна седалка.

Ръкохватки с подгрев

Край на студените ръце, благодарение на електрическия подгрев на ръкохватките. Те осигуряват не само значително по-висок комфорт на каране, но и повишават сигурността. Управлението им става чрез бутон в дясната кормилна конзола.

ОПЦИЯ 719.

Без превземки, без изненади, без компромиси. С Option 719 получавате част от истинската история на BMW Motorrad, която придава на мотоциклета ви личен отпечатък, съчетан с най-високо качество. Option 719 ви предоставя висококачествено, оформящо дизайна специално оборудване, като специалните комплекти фрезовани части и впечатляващи двуцветни колела. Сега можете да ги поръчате още от завода.

От самото начало при комплектите се следи за хармонично интегриране в цялостния външен вид на превозното средство, така че всички части да се впишат перфектно в концепцията на превозното средство и да придадат на мотоциклета хармоничен и ексклузивен външен вид.

Комбинацията от дългогодишен опит в разработването на BMW Motorrad и взаимодействието на сложни производствени процеси позволява да се достигне ново ниво на стойност и ексклузивност. В нашия конфигуратор превръщате с помощта на Option 719 на най-високо ниво своя мотоциклет в наистина ваш и го получавате директно монтиран от тези, които познават най-добре BMW Motorrad. От нас.

 

+ Прочети още
НАУЧИ ПОВЕЧЕ external-link-arrow-slim
Колела Option 719

Вашият характер, Вашият мотор.

Красивата форма на дизайна и добрата обработка се отразява и при колелата: Имате избор между Option 719 Rad Classic или Option 719 Rad Sport – която и от тях да изберете, колелата допълват вашия характер.  

Пакети фрезовани части.

Option 719 комплект фрезовани части Classic

Наборът от фрезовани части Classic от ексклузивната Option 719 поставя дефиниращи дизайна акценти с висококачествени компоненти, изпълнени във вид със сребрист цвят. Фрезованите части от анодиран алуминий разкриват голяма любов към детайла и създават ексклузивна стойност. Освен това Option 719 Branding подчертава впечатлението от качеството на машината. Комплектът фрезовани части Classic за Option 719 съдържа фрезовани защитни капаци на цилиндровата глава, включително капак на запалителната бобина, винт за наливане на масло, както и капак на корпуса (картера) на двигателя отпред. Защитните капаци на цилиндровата глава и капакът на корпуса (картера) на двигателя отпред са изработени от ковано желязо.

Комплектът фрезовани части Classic II на Option 719 съдържа капак за разширителния резервоар, регулируеми стъпенки, фрезован лост за крачна спирачка и  лост за превключване, както и регулируем ръчен спирачен лост и лост на съединителя с множество опии за регулиране. Фрезованите огледала в изчистен стил от алуминий са допълнителни акценти във външния вид.

Option 719 комплект фрезовани части Shadow

Комплектът фрезовани части Shadow на Option 719 подчертава с висококачествените си алуминиеви компоненти в черно/сребристо спортния характер на мотоциклета. В него са включени капак на корпуса (картера) на двигателя отпред, защитни капаци на цилиндровата глава, капак на запалителната бобина, винт за наливане на масло и черни пластмасови протектори при капаците на цилиндровата глава. Комплектът фрезовани части Shadow II на Option 719 включва ръчен и крачен лост, както и огледало и стъпенки с голяма стойност и прецизна точност. Фрезованите капаци на изравнителния резервоар обединяват в себе си стил и функционалност.

Option 719 комплект фрезовани части Storm

Двата комплекта фрезовани части Storm и Storm II на ексклузивната Option 719 добавят определящи дизайна висококачествени компоненти, изпълнени в суров сребрист цвят. Фрезованите части от анодиран алуминий разкриват голяма любов към детайла и създават ексклузивна стойност. Освен това Option 719 Branding подчертава впечатлението от качеството на машината. Всички фрезовани части са идеално комбинирани помежду си и са в отлична хармония с дизайна на превозното средство. Комплектът фрезовани части Storm за Option 719 съдържа фрезовани защитни капаци на цилиндровата глава, включително капак на запалителната бобина, винт за наливане на масло, както и капак на корпуса (картера) на двигателя отпред. Комплектът фрезовани части Storm II на Option 719 съдържа огледало, фрезован капак за разширителния резервоар, регулируеми стъпенки, фрезован лост за крачна спирачка и лост за превключване, както и регулируем ръчен спирачен лост и лост на съединителя с множество опции за регулиране.

АКСЕСОАРИ ЗА R 1250 R.

Спортен шумозаглушител.

Върхово съвършенство. Висококачественото ‘slip-on’ гърне е изработено от титан, като крайната капачка е карбонова. Разработеният от Akrapovič компонент не само генерира мощен звук, но и прави мотора по-лек.

Съхранение.

Туринг куфари и централен куфар

Със своя обем от 32 и 31 литра, висококачествените куфари с твърда обшивка осигуряват изобилие от пространство за багаж. Те не пропускат водни пръски, заключват се, като капаците им се отварят широко, позволявайки лесно товарене и разтоварване на багаж. Максималната препоръчителна товароносимост на всеки от тях е 10 кг, а макс. препоръчителна скорост – 180 км/ч (издържат и на повече). Към тях може да вземеш и опционалните вътрешни чанти, които следват перфектно формата на куфара, като същевременно са и водонепромокаеми.

Водонепромокаемият топкейс е с обем 30 литра, достатъчни да поберат и каска. Капакът, който опционално се предлага и в матовия металик Asphalt grey, Black storm металик или Light white неметалик, е окачен на ‘soft-close’ панти. Максималната му товароносимост е 5 кг.  

Вътрешни чанти за туринг куфари

Вътрешните чанти позволяват перфектно организиране на багажа и значително улесняват товаренето и разтоварването. Благодарение на дръжката за носете и махащата се презрамка, чантата се транспортира изключително удобно и лесно. Ципът е по продължение на три от страните, а в капака се намира допълнително мрежесто отделение.

Чанта за резервоар, малка

Малката чанта за резервоар е изработена от здрав и устойчив полиестер с PU покритие, като обемът и може да варира между 5 и 9 литра. Основното отделение е водоустойчиво, има и външен джоб, както и дръжка за носене и махаща се презрамка.

Дизайн.

Предни степенки Option 719, регулируеми

Супер висококачествените алуминиеви степенки се регулират в три позиции, за максимално удобство и ергономия. Те осигуряват не само по-висок комфорт, но и по-добро усещане за машината и съответно по-добър контрол.

Лостчета за краката Option 719, регулируеми

Option 719 Classic лостчетата за краката се фрезоват от висококачествен алуминий, чиято повърхност е анодизирана. Възможността им за прецизно настройване позволява постигането на максимално удобство и контрол. Логото ‘Option 719’ допълнително подчертава техния ексклузивитет.

Капaци за цилиндровите глави Option 719

Боксерният двигател под светлините на прожекторите. Фрезованите от алуминий анодизирани капаци Option 719, придават неподправен стил на мощния двигател. Логото ‘Option 719’ е дискретно вписано, за още по-екслузивна визя.

Ергономия и комфорт.

Предни седалки

Ниска седалка за водача, черна:

Тя е с 60 мм по-ниска от стандартната, което улеснява маневрирането с крака. Ниската седалка е особено подходяща за хора с по-нисък ръст.

 

Спортна седалка в черно:

Тя е с 20 мм по-висока и по-тясна от стандартната, което дава повече свобода на движенията за спортно каране. Спортната седалка е особено подходяща за по-високи карачи (височка е 840 мм), поради по-удобния ъгъл на коленете.

Седалка за пътник Komfort

Благодарение на по-широката площ за сядане и допълнителна тапицерия седалката за пътник Komfort предлага осезаемо повишен комфорт в седнало положение, а с това и още повече безпроблемни километри за пътника. Особено комфортната седалка за пътник може да се комбинира с всички варианти на седалката за водача.  

Тонирана спортна слюда

Тонираното спортно стъкло защитава горната част на тялото от вятъра, което прави магистралните преходи по-неуморителни. Същевременно, дизайнът и формата му не нарушават класическата роудстър визия на мотоциклета. Стъклото е с устойчиво на надраскване покритие, което гарантира дълготрайна прозрачност.

Навигация и комуникация.

BMW Navigator VI

Многофункционалният Navigator VI прави превръща планирането на маршрута в детска игра. Системата разполага с 16 GB флаш памет и 5-инчов тъчскрийн. Благодарение на кръговата поляризация (CPOL), показанията на устойчивия на вода и гориво дисплей, са ясно видими дори и при директна слънчева светлина. Той предоставя пълен набор от полезна информация, значително улесняваща пътуването. Navigator VI ти позволява да планираш маршрута според личните си предпочитания, избирайки например по-малко натоварените странични пътища. А когато караш по непознат терен, функцията ‘round trip’ е особено полезна, предлагайки ти възможността за навигация към стартовата точка. Bluetooth интерфейсът пък позволява свързване с BMW Motorrad Communication System и опционалното приложение Smartphone App, допълнително разширява възможностите на устройството и може да превърне всяко каране в мултимедийно преживяване. Навигационни съобщения, телефонни разговори, музика, прогнози за времето, както и информация за трафика, всичко това и още много, е достъпно на ход. Заедно с подготовката за навигация, се предлага и допълнителна функционалност “My Motorcycle”, управляваща се чрез Multi-controller-а при лявата ръкохватка. Ако си поръчал системата с предварително инсталирани карти, означава, че винаги ще разполагаш с най-новите версии, защото ъпдейтите им са безплатни.

Сигурност.

Защитни тръби за двигателя

Здравата система за защита на двигателя е изработена от тръби от неръждаема стомана. Тя предпазва цилиндровите глави без да оганичава ъгъла на наклоняване на мотоциклета. Конструкцията е проектирана да издържа на сериозни удари.

Създай своето собствено BMW R 1250 R.

Конфигурирай мотоциклета си според личните си предпочитания, направи го наистина твой.

КОНФИГУРИРАЙ ГО СЕГА
spinner