Изпълнение HP

Изпълнението HP придава още по-динамичен вид на роудстъра. Комбинацията от Light white, Racing blue и Racing red го превръщат в същински магнит за внимание. Той се характеризира също с лого HP, големи цветни означения, както и с висококачествените си компоненти.

+ Прочети още
 • Пакетът Dynamic подчертава спортния характер на машината, като същевременно я прави и по-сигурна. Той включва Pro режими на каране, ABS Pro, Dynamic Traction Control (DTC), Dynamic Brake Control (DBC), Hill Start Control (HSC), Shift Assistant Pro, както и LED дневни светлини и LED мигачи.

 • Dynamic Traction Control (DCT) прави карането още по-стабилно, контролирайки приплъзването на задното колело. В зависимост от режима на каране, DCT позволява повече или по-малко приплъзване, като по този начин гарантира максимално ефективно ускорение и повече сигурност на всякакви повърхности.

 • Дневните светлини с LED технология допринасят за пасивната безопасност, правейки мотора по-видим в трафика. Те се задействат автоматично, като системата предлага и бутон за ръчно пускане. Освен това, дневните светлини подчертават динамичното изражение на R 1250 R.

 • Shift Assistant Pro ти позволява да превключваш предавките без съединител, както нагоре, така и надолу. Системата намалява осезаемо времето за смяна на скоростите, прави карането по-комфортно и същевременно по-динамично.

 • Иновативната ABS Pro система прави мотоциклета по-контролируем, дори в екстремни ситуации при рязко спиране в завой. Тя използва сигналите от сензора за наклон на машината, според които дозира спирачното усилие, което намалява значително склонността към изправяне. Резултатът: по-уверено придържане към зададената траектория.

 • Dynamic ESA (Electronic Suspension Adjustment) осигурява по-стабилно и сигурно управление. Системата адаптира автоматично работата на окачването, включително и предварителното натоварване. Резултатът: максимален комфорт и сцепление, независимо от условията на пътя.

 • Спортното кормило определя и по-динамична позиция на каране. Все пак, R 1250 R не обича само града, но и завоите.

 • Тя е с 20 мм по-висока и по-тясна от стандартната, което дава повече свобода на движенията за спортно каране. Спортната седалка е особено подходяща за по-високи карачи, поради по-удобния ъгъл на коленете.

 • Благодарение на системата за безключов достъп Keyless Ride, ключът ти остава в джоба. Можеш да палиш мотора си и да заключваш кормилото, чрез натискане на бутон, както и да отваряш капачката на резервоара без ключ.

Изпълнение Exclusive.

Изпълнението Exclusive се характеризира с особено стилния матов металик Pollux. Особено стилни и висококачествени са апликациите от неръждаема стомана, като спойлерът на двигателя е изработен от същия здрав и привлекателно изглеждащ материал.

+ Прочети още
 • Дневните светлини с LED технология допринасят за пасивната безопасност, правейки мотора по-видим в трафика. Те се задействат автоматично, като системата предлага и бутон за ръчно пускане. Освен това, дневните светлини подчертават динамичното изражение на R 1250 R.

 • Благодарение на системата за безключов достъп Keyless Ride, ключът ти остава в джоба. Можеш да палиш мотора си и да заключваш кормилото, чрез натискане на бутон, както и да отваряш капачката на резервоара без ключ.

 • Pure апликацията придава супер стилно излъчване на мотора. Тя е изработена от неръждаема стомана, полирана и запечатана с устойчив прозрачен лак.

 • Изпускателна система с хромирано гърне и изпускателен колектор, която прави R 1250 R още по-стилен. Дизайнът на самото гърне позволява безпроблемно накланяне в завой, като същевременно и не скрива красивото задно колело.

 • Кристална визия: тънки и елегантни прозрачни корпуси, помещаващи LED техника. Тя реагира по-бързо от класическите крушки с нажежаема жичка и е значително по-дълготрайна. Резултатът: по-ниска консумация на електричество и по-сигурно каране.

Изключително добър, още от базовото изпълнение.

Дори стандартната версия на R 1250 R изглежда стилно и качествено, с непреходния цвят Black storm металик. А оборудването му позволява комфортно пътуване дори и за втори човек.

+ Прочети още
 • Touring пакетът прави R 1250 R още по-комфортен. Той включва система за монтаж на куфари, круиз контрол, Dynamic ESA, Keyless Ride, подготовка за навигация и централна стойка.

 • Електронният круиз контрол може да се активира при движение с над 30 км/ч, поддържайки константна скорост. Това ти позволява да се отпуснеш при по-дългите пътувания по магистралата и намалява умората в ръцете. Круиз конторлът се деактивира при натискане на спирачката.

 • Централната стойка е изключително полезна в редица ситуации. Освен, че прави възможно сигурното паркиране на машината, тя значително улеснява живота ти при зареждане, поставяне и махане на куфари или при поддръжка. Още повече, че тя разтоварва гумите и окачването при по-продължително стоене на мотора.

 • Тя позволява привързването на багаж както и монтирането на централен куфар. 

 • Практична и лесна за използване. Тя се състои от два метални контура монтирани от двете страни на мотоциклета, към задната спомагателна рама. Монтирането на туринг куфарите става изключително лесно.

 • Пакетът Dynamic подчертава спортния характер на машината, като същевременно я прави и по-сигурна. Той включва Pro режими на каране, ABS Pro, Dynamic Traction Control (DTC), Dynamic Brake Control (DBC), Hill Start Control (HSC), Shift Assistant Pro, както и LED дневни светлини и мигачи.

 • Дневните светлини с LED технология допринасят за пасивната безопасност, правейки мотора по-видим в трафика. Те се задействат автоматично, като системата предлага и бутон за ръчно пускане. Освен това, дневните светлини подчертават динамичното изражение на R 1250 R.

 • TPC ти дава информация за налягането в гумите в реално време. Стойностите могат да бъдат проверявани чрез меню на дисплея, като в случай на промяна се задейства предупредителна светлина в жълто или червено.

 • В случай на инцидент, Intelligent Emergency Call (ECALL) се свързва автоматично с център на BMW, откъдето се задействат серия от събития за максимално бърза реакция. Местоположението на мотора също се изпраща автоматично, като при възможност, може да бъде проведен и телефонен разговор. ECALL позволява и ръчно активиране с цел помощ на други участници в движението.

 • Осезаемо по-комфортна, благодарение на по-голямата си площ и по-дебелата подложка. Тя може да се комбинира с всички варианти за предна седалка.

 • Край на студените ръце, благодарение на електрическия подгрев на ръкохватките. Те осигуряват не само значително по-висок комфорт на каране, но и повишават сигурността. Управлението им става чрез бутон в дясната кормилна конзола.

BMW Motorrad Spezial

Без изненади, без компромиси. BMW Motorrad Spezial програмата ти позволява да персонализираш мотоциклета си до последния детайл. Без значение дали ще избереш фрезованите компоненти Option 719, цветовете от ексклузивната Spezial гама или HP части, можеш да го направиш още с при поръчването на своя мотоциклет.

Всички компоненти от програмата са внимателно премислени и изработени супер качествено. Това гарантира перфектното им пасване, не само визуално, но и технически.

Spezial програмата е резултат от дългогодишния опит на BMW Motorrad и ноу-хауто в производството на сложни и висококачествени детайли. Всичко това, комбинирано с творческите умения на фирмените майстори и традициите на BMW Motorrad. Направи своя мотор в отражение на твоето Аз, чрез нас.

+ Прочети още
НАУЧИ ПОВЕЧЕ
 • Optiоn 719 Star dust металик
  Магнит за внимание.

  Spezial разцветката Option 719 Star dust металик придава ексклузивен и подчертано елегантен вид. Оттенъкът и се променя в зависимост от светлината, а компонентите от неръждаема стомана – апликациите на резервоара и радиатора, както и спойлера на двигателя -, правят мотоциклета още по-впечатляващ.

 • Седалка Option 719
  Стила среща комфорта.

  Супер елегантно изпълнение в кафяво и черно. Седалката Option 719 впечатлява със своите фини детайли и перфектни шевове. Дискретният, но същевременно видим етикет Option 719, придава още по-изтънчен вид на седалката. Тя е със стандартна височина. 

 • Колела Option 719
  Мотоциклет отразяващ твоя характер.

  Стилния дизайн среща майсторската изработка. Можеш да избереш между 719 Classic или 719 Sport вариантите, но на който и да заложиш, твоят мотор ще се отличава от останалите. Заедно с теб.

Фрезовани компоненти.
 • Двуцветните фрезовани компоненти HP подчертават спортния характер на мотоциклета. Те се изработват от алуминий, като повърхността им е анодизирана.

 • Двуцветните фрезовани компоненти HP подчертават спортния характер на мотоциклета. Те се изработват от алуминий, като повърхността им е анодизирана.

АКСЕСОАРИ ЗА R 1250 R.

HP части.
 • Върхово съвършенство. Висококачественото ‘slip-on’ гърне е изработено от титан, като крайната капачка е карбонова. Разработеният от Akrapovič компонент не само генерира мощен звук, но и прави мотора по-лек.

Съхранение.
 • Със своя обем от 32 и 31 литра, висококачествените куфари с твърда обшивка осигуряват изобилие от пространство за багаж. Те не пропускат водни пръски, заключват се, като капаците им се отварят широко, позволявайки лесно товарене и разтоварване на багаж. Максималната препоръчителна товароносимост на всеки от тях е 10 кг, а макс. препоръчителна скорост – 180 км/ч (издържат и на повече). Към тях може да вземеш и опционалните вътрешни чанти, които следват перфектно формата на куфара, като същевременно са и водонепромокаеми.

  Водонепромокаемият топкейс е с обем 30 литра, достатъчни да поберат и каска. Капакът, който опционално се предлага и в матовия металик Asphalt grey, Black storm металик или Light white неметалик, е окачен на ‘soft-close’ панти. Максималната му товароносимост е 5 кг.  

 • Вътрешните чанти позволяват перфектно организиране на багажа и значително улесняват товаренето и разтоварването. Благодарение на дръжката за носете и махащата се презрамка, чантата се транспортира изключително удобно и лесно. Ципът е по продължение на три от страните, а в капака се намира допълнително мрежесто отделение.

 • Малката чанта за резервоар е изработена от здрав и устойчив полиестер с PU покритие, като обемът и може да варира между 5 и 9 литра. Основното отделение е водоустойчиво, има и външен джоб, както и дръжка за носене и махаща се презрамка.

Дизайн.
 • Супер висококачествените алуминиеви степенки се регулират в три позиции, за максимално удобство и ергономия. Те осигуряват не само по-висок комфорт, но и по-добро усещане за машината и съответно по-добър контрол.

 • Option 719 Classic лостчетата за краката се фрезоват от висококачествен алуминий, чиято повърхност е анодизирана. Възможността им за прецизно настройване позволява постигането на максимално удобство и контрол. Логото ‘Option 719’ допълнително подчертава техния ексклузивитет.

 • Боксерният двигател под светлините на прожекторите. Фрезованите от алуминий анодизирани капаци Option 719, придават неподправен стил на мощния двигател. Логото ‘Option 719’ е дискретно вписано, за още по-екслузивна визя.

Ергономия и комфорт.
 • Висока седалка в черно:

  По-висока с 30 мм, тя е изключително подходящ за по-високо карачи. Комфортния ъгъл при колената прави карането по-комфортно и неуморително.

   

   

   

  Ниска седалка в черно:

  Тя е с 30 мм по-ниска от стандартната, което улеснява маневрирането с крака. Ниската седалка е особено подходяща за хора с по-нисък ръст.

   

   

  Спортна седалка в черно:

  Тя е с 20 мм по-висока и по-тясна от стандартната, което дава повече свобода на движенията за спортно каране. Спортната седалка е особено подходяща за по-високи карачи (височка е 840 мм), поради по-удобния ъгъл на коленете.

 • Осезаемо по-комфортна, благодарение на по-голямата си площ и по-дебелата подложка. Тя може да се комбинира с всички варианти за предна седалка.

 • Тонираното спортно стъкло защитава горната част на тялото от вятъра, което прави магистралните преходи по-неуморителни. Същевременно, дизайнът и формата му не нарушават класическата роудстър визия на мотоциклета. Стъклото е с устойчиво на надраскване покритие, което гарантира дълготрайна прозрачност.

Навигация и комуникация.
 • Многофункционалният Navigator VI прави превръща планирането на маршрута в детска игра. Системата разполага с 16 GB флаш памет и 5-инчов тъчскрийн. Благодарение на кръговата поляризация (CPOL), показанията на устойчивия на вода и гориво дисплей, са ясно видими дори и при директна слънчева светлина. Той предоставя пълен набор от полезна информация, значително улесняваща пътуването. Navigator VI ти позволява да планираш маршрута според личните си предпочитания, избирайки например по-малко натоварените странични пътища. А когато караш по непознат терен, функцията ‘round trip’ е особено полезна, предлагайки ти възможността за навигация към стартовата точка. Bluetooth интерфейсът пък позволява свързване с BMW Motorrad Communication System и опционалното приложение Smartphone App, допълнително разширява възможностите на устройството и може да превърне всяко каране в мултимедийно преживяване. Навигационни съобщения, телефонни разговори, музика, прогнози за времето, както и информация за трафика, всичко това и още много, е достъпно на ход. Заедно с подготовката за навигация, се предлага и допълнителна функционалност “My Motorcycle”, управляваща се чрез Multi-controller-а при лявата ръкохватка. Ако си поръчал системата с предварително инсталирани карти, означава, че винаги ще разполагаш с най-новите версии, защото ъпдейтите им са безплатни.

Сигурност.
 • Здравата система за защита на двигателя е изработена от тръби от неръждаема стомана. Тя предпазва цилиндровите глави без да оганичава ъгъла на наклоняване на мотоциклета. Конструкцията е проектирана да издържа на сериозни удари.

Създай своето собствено BMW R 1250 R.

Конфигурирай мотоциклета си според личните си предпочитания, направи го наистина твой.

КОНФИГУРИРАЙ ГО СЕГА
spinner