Изобразяване на маршрут на картата с показване на междинни спирания и финална отсечка.

Бързо, лесно, гъвкаво

От битовия контакт през BMW Wallbox до обществената зарядна колонка: Можете да използвате всяка една от тези три възможности, за да зареждане своя BMW CE 04. Ефектите на синергията с BMW Group и получените в резултат на това стандарти за лични превозни средства важат по уникален начин и за вашия BMW CE 04: от приемането на технически компоненти до техниката на високо напрежение и свързаните с това изисквания при кабелите, щекерите, електрониката на акумулатора и защитното изключване. Това, разбира се, важи и за сервизното обслужване на вашия BMW Wallbox.

+ Прочети още

Зареждане от битов контакт

Зареждане от битов контакт

Със серийния стандартен заряден кабел Mode 2 с щекер тип Шуко, използван в домакинството, можете лесно да зареждате своя BMW CE 04 от битов контакт. Скутерът ви се зарежда с дългия пет метра кабел за 3 часа и 30 минути от 0% до 80% благодарение на мощността от 2,3 kW

+ Прочети още

Черен BMW Wallbox със син кабел Mode 3.

Черен BMW Wallbox със син кабел Mode 3.

Вашата домашна зарядна станция. С неподвижно монтирания BMW Wallbox можете да зареждате автомобили BMW и MINI, така и вашия BMW CE 04. Индикаторът за състоянието ви информира по всяко време за актуалното ниво на зареждане. При 2,3 kW зареждате скутера от 0% до 80% за 3 часа и 30 минути. С опционалното зарядно устройство за бързо зареждане можете да спестите дори и още време. При 6,9 kW и максимален заряден ток същият процес на зареждате отнема само 65 минути.

+ Прочети още

Зареждане от обществени зарядни колонки

Зареждане от обществени зарядни колонки

Със зарядния кабел Mode 3, който може да бъде получен допълнително, зареждате удобно своя BMW CE 04 от обществени зарядни колонки. Така скутерът се зарежда от 0% до 80% за 3 часа и 30 минути при 2,3 kW. С опционалното зарядно устройство за бързо зареждане това време се скъсява до 65 минути при 6,9 kW – в зависимост от конкретната зарядна колонка.

+ Прочети още

Зареждане със зарядно устройство за бързо зареждане

BMW CE 04 може да бъде оборудван опционално със зарядно устройство за бързо зареждане. С това го зареждате по-бързо с домашния Wallbox или от обществени зарядни колонки със заряден кабел Mode 3. При зарядното устройство за бързо зареждане става въпрос за специално оборудване при производство. С него можете да използвате по най-добрия начин силата на зареждане благодарение на 6,9 kW и да зареждате своя BMW CE 04 от 0% до 80% само за 65 минути.

+ Прочети още

Зарядни колонки и състояние на зареждането

Вашият път към зарядната колонка

Вашият път към зарядната колонка

Чрез функцията за намиране на места от интерес навигацията ви показва зарядните колонки в близост до вас и ви предлага най-краткия път до тях. Можете или да ги избирате в приложението BMW Motorrad Connected, или да посочвате директно на големия 10,25-инчов TFT дисплей на скутера пътя до най-близката колонка.

+ Прочети още

Състоянието на зареждането винаги пред погледа ви

Състоянието на зареждането винаги пред погледа ви

Приложението BMW Motorrad Connected ви информира по време на зареждането за прогнозния му край и, разбира се, за това колко надалеч можете да пътувате с акумулираната енергия. По време на пътуването можете да получите тези данни по всяко време на 10,25-инчовия TFT дисплей.

+ Прочети още

Най-важните въпроси и отговори за пробега и зареждането

Какво влияние оказва стила ми на каране върху пробега на BMW CE 04?

Вашият стил на каране оказва, разбира се, влияние върху разхода, а с това – и върху пробега. За максимално увеличаване на пробега можете да управлявате своя BMW CE 04 в режим Eco. Освен това скутерът е снабден със система за обратно добиване на енергия, при която се зарежда високоволтовия акумулатор на принципа на рекуперацията. Разумният начин на каране, умереното ускоряване и избягването на постоянно управление с максимална скорост допринасят допълнително за максимално увеличаване на пробега.

Изхабява ли се акумулаторът на BMW CE 04 с времето?

С продължителността на използване се понижава капацитетът на всяко литиево-йонна високоволтова батерия. В нашия сертификат за батерията сме предоставили с оглед на това най-доброто сервизно обслужване за клиентите си. Той важи за първите 40 000 километра и приключва 5 години след първата доставка или пускане в експлоатация. Ако през този период възникнат щети по високоволтовия акумулатор, ще ги отстраним безплатно. Същото важи и при прекомерно голяма загуба на капацитет. Повече информация ще получите от Вашия партньор на BMW Motorrad.

Мога ли да карам BMW CE 04 дори и тогава, когато няма възможност за бързо зареждане?

Разбира се. В този случай превозното средство може да се зарежда от битов контакт със стандартен заряден кабел, както и от обществени зарядни колонки. Процесът на зареждане ще отнеме по-дълго време, отколкото с опционалната възможност за бързо зареждане.

Какво трябва да съблюдавам при зареждането от битов контакт?

Стандартният заряден кабел със сила на зареждане от 2,3 kW е част от серийното оборудване на вашия BMW CE 04. Дължината му от пет метра осигурява достъпа до битовите контакти. Забранява се използването на удължители и разклонители.

* предложение, специално за пазара

Как мога да намеря по път подходяща възможност за зареждане на моя BMW CE 04?

Възможности за зареждане можете да намерите чрез приложението на BMW за зареждане (и всички други приложения за зареждане) и чрез приложението BMW Motorrad Connected. Също така ще намерите зарядни колонки с помощта на бордовата навигация чрез функцията за места от интерес.

Какви зарядни кабели предлага BMW Motorrad за зареждане от обществени зарядни колонки?

BMW CE 04 може да се зарежда с опционалното зарядно устройство за бързо зареждане до 6,9 kW, като стандартно се зарежда с до 2,3 kW. Типичните за отделните държави разлики при инсталациите на зарядни колонки изискват 1-фазни или 3-фазни захранващи кабели.

За да се справи с тази ситуация и да предлага оптимален резултат от зареждането, BMW Motorrad понастоящем има три кабела Mode 3 в програмата. Те се различават по мощност на зареждане, както и по размер и тегло:

  • Кабел с мощност на зареждане до 7,4 kW: 1-фазен, 32 ампера, 2,35 kg тегло. Препоръчва се в страни с предимно 1-фазни зарядни колонки. 
  • Кабел с мощност на зареждане до 22 kW: 3-фазен, 32 ампера, 3,3 kg тегло. С него във всяка ситуация може да се използва максималната мощност на зареждане на CE 04. За целта той е малко по-голям и по-тежък от другите два кабела.
  • Кабел с мощност на зареждане до 11 kW: 3-фазен, 20 ампера, 2,15 кг тегло. Това е най-малкият и най-лекият ни кабел за зареждане. При еднофазни зарядни колонки не използвайте пълния потенциал на скоростта за зареждане CE 04. В страни с предимно трифазни зарядни колонки обаче той е добро и практично решение.

Моля, имайте предвид, че предлаганите кабели Mode 3 може да се различават в зависимост от държавата.

Как мога да видя състоянието на зареждането на своя BMW CE 04?

Можете да извикате състоянието на зареждането на BMW CE 04 чрез TFT дисплея на превозното средство. Същевременно получавате информация за прогнозното завършване на зареждането от приложението BMW Motorrad Connected.

Как да получа BMW Wallbox?

Wallbox се свързва гъвкаво и лесно към битовата електрическа мрежа. Благодарение на силната мощност при зареждане и трифазното зареждане (само с опционалното зарядно устройство за бързо зареждане, вградено във вашия BMW CE 04) се скъсява ефективно времето за зареждане. Дължината на кабела на Wallbox е пет метра. BMW Wallbox може да се закупи при всеки дистрибутор на превозни средства и мотоциклети.

Дори и дигиталното изживяване е най-красиво на живо

Толкова плавно, колкото е възможно: Изживейте BMW CE 04 с пробно каране. Не забравяйне смартфона си и изживейта колко перфектно се интегрира BMW CE 04 във вашия свят.

Заявете пробно каране
spinner