Функции за регулиране с цел безопасно пътуване

Новият ACC разполага с три функции за регулиране. Dynamic Cruise Control (DCC) регулира зададената от водача скорост на движение. Функцията Active Cruise Control (ACC) за регулиране на дистанцията контролира избраната скорост, като отчита и настроената от водача дистанция спрямо предните превозни средства. Тя се грижи и за безопасно каране в завоите: при необходимост функционалността на ACC за регулиране при завои намалява автоматично скоростта и осигурява по-удобно легнало положение за водача. При това динамиката при спиране и ускорение се ограничава едновременно със снижаването на легналото положение. По този начин се постига чувство за сигурност и стабилно поведение на пътя.

При това ACC дава възможност за пълен контрол: отговорността е на водача и той има възможност да се намеси във всеки един момент.

+ Прочети още

Лесни настройки

Скоростта и дистанцията спрямо предното превозно средство се настройват удобно с помощта на бутон в кормилото. Дистанцията може да се настройва в три степени, а желаната скорост – в диапазона между 30 и 160 km/h. Настройките се виждат във всеки един момент на TFT дисплея.

Двата режима на регулиране – „удобен“ и „динамичен“ – осигуряват по-умерено или по-динамично ускорение и забавяне.

Регулирането на дистанцията може да бъде изключено, така че да се използва само функцията Dynamic Cruise Control (DCC) за регулиране на скоростта. Тя регулира автоматично скоростта в диапазона от 15 до 220 km/h.

+ Прочети още

Още технически детайли

spinner