Стабилността е важен фактор за мотоциклетистите, за да усъвършенстват своите умения – особено на светофари и при маневриране. Стабилността е значително повлияна от следните фактори:
  • Височината на мотоциклета: машините Enduro имат по-висока цялостна дължина поради по-дългия им ход на окачването и други фактори.
  • Тегло на превозното средство и център на тежестта: мотоциклетите BMW получават високи резултати за изключително ниския им център на тежестта.
  • Широчина на седалките в предната част: седалките на BMW Motorrad са стеснени отпред. Това улеснява демонтирането.
Колкото по-широка е седалката, толкова по-голяма вътрешна извивка за крака се изисква. Това означава, че дори при същата височина на седалката един мотоциклет може да ви позволи да стигнете до земята с двата си крака, докато при друг може едва да докосвате земята с пръсти. Всичко това зависи от широчината на седалката. BMW Motorrad включи тези анализи в дизайна на седалките си. Резултатът: земята е лесно достижима без компромиси по отношение на комфорта.
Има два начина за персонализиране на височината на мотоциклетите BMW. Единият начин е да се смъкне мотоциклетът при регулируемия амортисьор и фиксираните вилични тръби. Това може да се направи от самите мотоциклетисти. Вторият метод използва специален смъкващ комплект, наличен от фабриката.
Височината на седалката на мотоциклетиста може да се регулира отделно чрез регулируема конзола за седалка за единични седалки. Това може да се направи в няколко лесни стъпки без необходимост от инструменти и без компромис по отношение на комфорта. Чрез този метод седалката може да се смъкне с до 30 mm.
BMW Motorrad предлага и седалки с различна височина (ниска седалка, регулирана или висока седалка, допълнително окачване). Могат да се поръчат директно от фабриката без допълнително таксуване. Мога и да се монтират допълнително като опционални аксесоари. Това позволява височината на седлката да се регулира с 30 – 40 mm.
+ Прочети още

Дори още по-подробна информация за технологията

spinner