Технологията CAN-шина и едножилната система BMW Motorrad заедно представляват концепция за мрежа с данни, която изисква една-единствена линия за данни. Тази линия свързва различни контролни единици и може да бъде сравнена със спирките по автобусен маршрут (оттам идва технологията „шина“) – което позволява постоянен достъп до всички данни в системата.
Основният принцип на тази технология е, че всички контролни единици, сензори и консуматори са свързани в мрежа чрез един общ канал, в който всички сигнали се сближават независимо от бъдещата им функция. Тази мрежа позволява цялата информация да бъде постоянно достъпна по всяко време за всеки от свързаните с нея компоненти.
Мотоциклетистите имат достъп и до данните от SWS и могат да извлекат голяма част от информацията чрез „Информационен плосък екран“. Информацията, налична на цифровия дисплей, включва включената предавка, нивото на горивото, температурата на маслото, часа и оставащото разстояние преди достигането на резервата за гориво. Фотоклетка разпознава околната яркост и автоматично настройва осветлението на устройството спрямо условията. И почитателите на аналоговите дисплеи ще оценят пилотската кабина: два кръгли инструмента с бял циферблат показват скоростта на двигателя и превозното средство.
+ Прочети още

Дори още по-подробна информация за технологията

spinner