Основният принцип на системата Neck Brace на BMW Motorrad е прост – задържане на главата при удар и съответно предотвратяването на поставянето ѝ в опасен и екстремен ъгъл Специалният дизайн на системата Neck Brace на BMW Motorrad постига това по четири начина: с абсорбиращ ударите материал върху повърхността и подпорните повърхности на тялото, висока гъвкавост на отделните компоненти, контролирано едновременно натискане на система от подвижни части, чиято повърхност има съпротивление при триене и по този начин се разсейва енергията в контролираните разкъсвания по време на екстремни въздействия върху енергийната абсорбция на системата.
Високата ефективност на системата се дължи на факта, че формите на силите, характерни за произшествия, причиняващи наранявания, се извършват директно от главата до горната част на тялото. По този начин отделните сегменти на гръбначния стълб се освобождават.
Благодарение на използването на висококачествени и леки материали като въглерод и кевлар, системата Neck Brace е лека и удобна за носене. Свободата на движение на главата е леко ограничена от всички страни, за да се предотврати опасното претоварване. Независимо от това, всички оси за движение и зрителни ъгли, необходими за мотоциклетното преживяване, остават непроменени. Мотоциклетистът бързо свиква с нея и не му пречи, докато кара. Дори при по-дълги обиколки и при високи скорости или по време на трудно и интензивно откъм движение офроуд каране, системата Neck Brace на BMW Motorrad едва се усеща и е лека като перо върху раменете.
Системата Neck Brace на BMW Motorrad може да се носи над или под стандартните якета за мотоциклетисти. Състои се от предна и задна част, свързани с две катарами. Тези здрави, но лесни за използване катарами позволяват на системата бързо да се отваря или затваря отдясно на ляво или обратно. Механизмът с катарама улеснява използването с една ръка.
+ Прочети още
Системата първоначално е разработена за състезания! Затова всички професионалисти в рали и ендуро спортовете използват тази система за врата. Системата Neck Brace обаче не е само за офроуд; тя е правилният избор и при улични спортове. Като цяло няма ограничение на целевата група. Системата Neck Brace на BMW Motorrad осигурява голямо предимство по отношение на безопасността за всеки отговорен мотоциклетист – от професионалисти до начинаещи – във всички области на мотоциклетизма, както и извън спортния сектор, например при туристическо каране.
Системата Neck Brace на BMW Motorrad се предлага в два основни размера: един за деца и юноши на възраст между 5 и 16 години или за малки хора; и един за възрастни. Може да се адаптира да отговаря на мотоциклетиста, без да са необходими значителни модификации, и се доставя с разделители в три различни дължини. Те позволяват на яката да бъде удължена или скъсена, ако е необходимо.
Системата Neck Brace на BMW Motorrad може да се комбинира с всички мотоциклетни каски на BMW и всички стандартни конкурентни модели. За използването на системата Neck Brace на BMW Motorrad се препоръчват каски Integral. Системата е доказала ефективността си и при джет каски. Системата може лесно да бъде носена с протектора за гръб BMW Motorrad и с много други стандартни конкурентни протектори. Носена просто върху якето, системата Neck Brace на BMW Motorrad може да се използва с всяко яке BMW Motorrad или със защитната риза BMW Motorrad.
Защитното яке BMW Motorrad вече има подготвена част на гърба, в която се поставя задният ластик на защитната яка. Само водачите на супербайкове с издатина на кожения костюм трябва да извършат малка промяна в костюма си. За целта трябва да се създаде малък отвор между издатината и костюма, за да може да се постави задната част.
+ Прочети още

Дори още по-подробна информация за технологията

spinner