Допълнителното оборудване включва ASC (Автоматичен контрол на стабилността) със специална конфигурация Enduro за режими Enduro и Enduro Pro. Също така има и специална ендуро конфигурация за стандартния BMW Motorrad ABS, който се използва и в режимите Enduro и Enduro Pro. Опционалният Dynamic ESA също е вграден в тази „среда на режима“. Настройката е оптимално адаптирана в зависимост от режима на каране (вж. раздел „Окачване“).
Когато карате по мокри пътища и трудни условия за захващане, натоварването на мотоциклетистите се облекчава в режим „Rain“, благодарение на особено меките характеристики на управление и реагиране, но все още има пълен потенциал за въртящ момент и мощност. Системата за електронно управление ASC (Автоматичен контрол на стабилността) реагира по-рано, отколкото в режим „Road“. Ако GS има допълнителния аксесоар Dynamic ESA, омекотяващото действие на предния и задния амортисьор се регулира на мек режим спрямо обстоятелствата.
При режим „Road“ контролните системи така се настройват, че да се постигне оптимална ефективност на сухи пътища. Този режим осигурява спонтанна и линейна реакция на газта и съчетава ефективна, плавна управляемост с хомогенно натрупване на въртящ момент.
Режимът „Dynamic“ позволява на новия BMW R 1200 GS да демонстрира своя спортен темперамент на пътя. Още по-спонтанна и директна реакция на газта, умерена намеса на ASC и твърдо омекотяващо действие в случай на активиране на опционалния аксесоар Dynamic ESA, който позволява разгръщането на пълния потенциал на мотора.
В режим „Enduro“ R 1200 GS демонстрира офроуд карането си от най-добрата си страна. Мекото амортизиращо действие, умерената намеса от Enduro ASC, оптималното разпределение на спирачките и идеалните контролни характеристики на ABS заедно с Dynamic ESA с високо сцепление (опционално) правят мотоциклета подходящ за нови Enduro среди. В резултат на това дори и мотоциклетистите с малко опит за ендуро офроуд каране ще могат бързо да се справят с новия R 1200 GS и да изживеят радостта от карането. Режимът е оптимизиран за използване със стандартни гуми.
За амбициозните почитатели на Enduro BMW Motorrad предлага режима „Enduro Pro“. Този режим на каране със спонтанни характеристики на реагиране на двигателя е проектиран за използване с гуми с решетъчна структура. В същото време функцията ABS се деактивира отзад, когато лостът на крачната спирачка е активиран; Dynamic ESA се координира с теглителната сила и оптималните характеристики на мощността. ASC се координира с използването на професионалното Enduro и позволява значително по-голямо приплъзване. С тази конфигурация новият BMW R 1200 GS може да демонстрира спортния си темперамент и офроуд, разкривайки изцяло нов свят пред опитните почитатели на Enduro и същевременно осигурявайки изключителен контрол над мотоциклета.
+ Прочети още

Дори още по-подробна информация за технологията

spinner