Удивителната ярка синя светлина, генерирана посредством ксенонова технология, е двойно по-силна от стандартните халогенни лампи.
Цилиндричният предпазител на крушката на фара е проектиран специално за ксеноновата светлина на мотоциклета, за да се избегне нежелана разсеяна светлина или заслепяване. Това улеснява значително подобреното и по-равномерно осветяване на пътя в тъмнина и при слаба видимост. По този начин е възможно потенциалните опасности да се разпознаят много по-рано. Също така другите участници в движението много по-лесно могат да видят мотоциклетистите.
Ксеноновите крушки генерират светлина в съответствие с принципа на изпускане на газ. Освобождаването на искри между електродите в електрическа крушка, напълнена с ксенонов газ, създава „тунел от йонизиран газ“, през който протича електрически ток. Това причинява осветяване на газа. Осветлението и интензитетът на светлината са по-високи, отколкото при обикновените халогенни крушки. Спектърният състав на ксеноновата светлина е много подобен на естествената дневна светлина и затова значително подобрява визуалния комфорт на мотоциклетиста.
Ксеноновата къса светлина на BMW Motorrad е още един важен момент за още по-активна безопасност и комфорт при карането на мотоциклет.
+ Прочети още

Дори още по-подробна информация за технологията

spinner