Както при телескопичната вилка, колелото все още е подравнено с действителната вилка, която се състои от две подпори с плъзгач и фиксирани вилични тръби. Това е дизайн с възможно най-голямо покритие, осигуряващ висока степен на стабилност. Полунезависимо рамо, съединено с рамата отпред, поддържа вилката и предното колело. Заданията за окачване и омекотяване се извършват от централна пружинна подпора. За разлика от обикновената телескопична вилка, вилката на системата Telelever трябва да може да абсорбира ниски моменти на огъване по време на спиране и при движение по неравни повърхности, което означава, че плъзгачът и фиксираните вилични тръби не могат да се заклещят.
Допълнителните предимства на този дизайн, който има по-малки диаметри на тръбите на плъзгача на Telelever в сравнение с обикновените телескопични вилки, са предимството на теглото и изключително чувствителните характеристики за реакция. Освен това ниските непружинни маси и скоростта, с която реагира окачването, осигуряват отлично захващане на неравни пътища.
Системата Telelever предлага възможност за проектиране на геометрията така, че краката на вилката, а оттам и предната част, да се потопят леко при рязко спиране. Като резултат мотоциклетистът получава по-добра реакция. Друго предимство на системата Telelever е, че е възможно дизайнът на електронното управление на антиблокиращата система (ABS) да е по-чувствителен. Защото, въпреки пулсиращите спирачни сили, не се появяват вибрации при огъване. Като цяло системата Telelever допринася за по-голям комфорт при каране, като се грижи за спортните амбиции на мотоциклетистите, като в същото време повишава безопасността при критични пътни ситуации.
+ Прочети още

Дори още по-подробна информация за технологията

spinner