Двигателят се регулира от интерактивна система за управление, включваща Motronic, каталитичен конвертор и сензор за кислород, който работи изключително ефективно, за да гарантира оптимално намаляване на всички вредни вещества в отработените газове. Каталитичен конвертор с метален носител и благородни метали като паладий и родий на повърхността се използва за контрол на емисиите.
Тези благородни метали имат каталитичен ефект, превръщайки вредни вещества като въглероден окис, въглеводороди и азотен оксид в по-малко вредни. Съотношението въздух/гориво при процеса на горене е ключово за ефективността на каталитичния конвертор. Съотношението от 14,7 части въздух към една част гориво е идеално за това.
Сензорът за кислород измерва остатъчното съдържание на кислород в отработените газове, като по този начин осигурява необходимите корекционни сигнали към контролния блок за състава на сместа. Това осигурява благоприятни за околната среда характеристики на отработените газове.
Регулираните каталитични конвертори, монтирани в изпускателни системи, базирани на ефективността и с приятен звук, представляват оптимален синтез за съвременните мотоциклети – както за мотоциклетистите, така и за околната среда.
+ Прочети още

Дори още по-подробна информация за технологията

spinner